Πυρά Σαμαρά κατά της κυβέρνησης

Πυρά Σαμαρά κατά της κυβέρνησης

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 17:53 Δημιουργία 12/05/19, 16:30

«Πάμε στη λύτρωση από τη χειρότερη κυβέρνηση» προέβλεψε ο τέως πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας σε εκδήλωση-παρουσίαση του βιβλίου «Πού Πάμε;» του παλιού στενού συνεργάτη του Δημήτρη Βαρτζόπουλου που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη.

«Χρωστάει παντού και μοιράζει χάντρες και καθρεφτάκια παραμονές των εκλογών» είπε για τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, σημειώνοντας πώς «δεν είναι κοινωνική πολιτική, είναι νεοβαρβαρισμός».

Ο κ. Σαμαράς χαρακτήρισε τον κ. Τσίπρα «τιμωρό των πλουσίων που ξεκουράζεται σε κότερο», υποστηρίζοντας πως «έχει αυθάδεια κι αναισθησία, γιατί εκείνες τις μέρες μαζεύαμε ακόμη τους νεκρούς στο Μάτι».

Για τη Συμφωνία των Πρεσπών σημείωσε ότι «δεν λύσαμε ένα πρόβλημα, αλλά δημιουργήσαμε ένα που θα φανεί στο μέλλον», ενώ, απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό, είπε: «Είσαι πολύ λίγος κ. Τσίπρα για να επιβάλεις σε όλους εμάς ότι δίπλα μας έχουμε μια δεύτερη Μακεδονία. Η Συμφωνία των Πρεσπών δυναμιτίζει τη σταθερότητα στα Βαλκάνια. Ο κ. Τσίπρας αναγνώρισε πλήρως τον αλυτρωτισμό τους ενώ επί 27 χρόνια είχαμε αναπτύξει πολύ καλές οικονομικές σχέσεις χωρίς να τον αναγνωρίζουμε. Τώρα αρχίζει ξανά η αποσταθεροποίηση» τόνισε ο κ. Σαμαράς. «Είναι εθνομηδενιστές και γι' αυτό πρέπει να καταδικαστούν στη συνείδηση του ελληνικού λαού και με την ψήφο μας στις 26 Μαΐου να τους στείλουμε σπίτια τους» ανέφερε.

«Δεν είμαστε ούτε ακροδεξιοί, ούτε φασίστες που αντιδρούμε. Είναι μια βρώμικη προπαγάνδα του ΣΥΡΙΖΑ, είναι ύβρις στους πατεράδες και τα παιδιά μας. Το Μακεδονικό λύθηκε τέσσερις φορές τον προηγούμενο αιώνα. Πολεμήσαμε και νικήσαμε τέσσερις φορές και υπήρξαν τρεις συνθήκες. Και τώρα το ξαναφέρνουν από άλλο δρόμο, ένα πρόβλημα που κατασκεύασε η προπαγάνδα της δεκαετίας του 1940» συμπλήρωσε ο Αντώνης Σαμαράς.

Κάνοντας μνεία στην κυβέρνησή του και το έργο της, τόνισε ότι «το 2014 θέλαμε τρεις μήνες για να βγούμε από τα μνημόνια, αλλά μας ξανάβαλαν» και πρόσθεσε ότι «στο τέλος του 2022 θα ήμασταν σε καλύτερη κατάσταση, κάτι που δεν θα γίνει ούτε το 2060, αφού το χρέος δεν θα είναι βιώσιμο».

«Ποτέ κυβέρνηση δεν έκανε τόση ζημιά, σε τόσο λίγο χρόνο. Πρέπει να το διορθώσουμε κι ο μόνος τρόπος είναι η επιστρέψει η Ν.Δ. στην εξουσία. Πάμε στη λύτρωση από τη χειρότερη κυβέρνηση που υπήρξε ποτέ, πάμε στην αναγέννηση της πατρίδας στην ενωμένη Ευρώπη, στην τελική ευθεία για τη νέα Ελλάδα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη πρωθυπουργό» κατέληξε ο κ. Σαμαράς.

Αν σου άρεσε κάνε