Νέα πυρά Μητσοτάκη για τις προεκλογικές παροχές του Τσίπρα

Νέα πυρά Μητσοτάκη για τις προεκλογικές παροχές του Τσίπρα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 17:23 Δημιουργία 13/05/19, 17:16

Τα προεκλογικά μέτρα που εξήγγειλε την περασμένη Τρίτη η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα στηλίτευσε για μια ακόμα φορά τη Δευτέρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο περιοδείας που έκανε ο πρόεδρος της ΝΔ το πρωί στην Καλλιθέα.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ενημέρωση από την Πειραιώς, ο κ. Μητσοτάκης είχε συνάντηση με τους συνταξιούχους τόνισε πως «η 12η σύνταξη κινδυνεύει, όχι η 13η που δήθεν δίνει ο κ. Τσίπρας», μιλώντας για τη μείωση του αφορολογήτου που νομοθέτησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και η οποία για πρώτη φορά απειλεί να αφαιρέσει μισή σύνταξη ακόμη και από τους χαμηλοσυνταξιούχους.

Όπως λένε από τη ΝΔ, οι πολίτες σχεδόν υπογράμμισαν ότι η αβάσταχτη φορολογία και οι πολύ υψηλές εισφορές που επέβαλε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είναι το νο1 πρόβλημα που αντιμετωπίζουν, ενώ για μια ακόμη φορά οι κάτοικοι έθεσαν στον κ. Μητσοτάκη το πρόβλημα της ανομίας και της εγκληματικότητας στις γειτονιές τους.

Ένας εκ των συνταξιούχων μάλιστα με τους οποίους συνομίλησε, του είπε ότι αυτά που μοιράζει ο ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά είναι «καθρεφτάκια για τους ιθαγενείς», ενώ από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας απάντησε πως έστω και αυτό το επίδομα είναι «καλοδεχούμενο» αλλά γίνεται για προφανείς ψηφοθηρικούς λόγους. «Έρχεται τώρα να σας πει “πάρτε ένα μικρό επίδομα”, πέντε μέρες πριν τις εκλογές», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Λίγο αργότερα, ο κ. Μητσοτάκης είχε μία σύντομη κουβέντα με νέους δεκαεπτάρηδες που ψηφίζουν για πρώτη φορά. Σε ερώτηση που δέχτηκε για τα κριτήρια με τα οποία πρέπει να επιλέγει κανείς ποιον να ψηφίσει, απάντησε πως «αυτόν που κυβερνά τον αξιολογείς για αυτά που έχει κάνει, και αυτόν που θέλει να σε κυβερνήσει για το αν τον πιστεύεις για αυτά που λέει ότι θα κάνει». Και πρόσθεσε πως «εμένα θα με κρίνεις για το αν πιστεύεις ότι αυτά τα οποία λέω, θα τα κάνω, αν βέβαια, συμφωνείς με αυτά».

Η βόλτα του κ. Μητσοτάκη κατέληξε σε ένα καφέ όπου ήταν συγκεντρωμένοι μέλη και φίλοι της Νέας Δημοκρατία από την Καλλιθέα, στους οποίους απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό, καλώντας τους να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την πολιτική αλλαγή.

Αν σου άρεσε κάνε