«Αγριεύει» η πόλωση δύο εβδομάδες πριν τις κάλπες

«Αγριεύει» η πόλωση δύο εβδομάδες πριν τις κάλπες

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 07:33 Δημιουργία 14/05/19, 07:25
Αρθρογράφος: Γιάννης Σαραντάκος
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ

Ως το απόλυτο δείγμα της τακτικής που θα ακολουθήσει ο ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες δύο προεκλογικές εβδομάδες, χαρακτήρισαν στελέχη της ΝΔ το θόρυβο, που «ξεσήκωσαν» στελέχη της κυβέρνησης με επικεφαλής τον ίδιο τον πρωθυπουργό, σχετικά με την 7ήμερη εργασία και τις φερόμενες δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο πρόεδρος της ΝΔ απάντησε με μία σκληρή δήλωση στις αιτιάσεις του ΣΥΡΙΖΑ ότι δήθεν θα αλλάξει - εάν κερδίσει τις εκλογές - τις εργασιακές σχέσεις, καταργώντας την πενθήμερη εργασία, ενώ ταυτόχρονα βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης παρέπεμπαν σε αποφάσεις, που έχει υπογράφει το υπουργείο Εργασίας για επέκταση των εργάσιμων ημερών.

Ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό «απελπισμένα ψεύτη» και έκανε λόγο για αθλιότητα. «Οι εργαζόμενοι στην εταιρεία, που αναφέρθηκα (σ.σ. Παπαστράτος), δουλεύουν κανονικά πενθήμερο και αντί για 40 ώρες, εργάζονται 37 με καλύτερες απολαβές», πρόσθεσε. «Οι πολίτες, όμως, που ξέρουν πια τον κ. Τσίπρα και που θέλουν να βγουν επιτέλους από τον φαύλο κύκλο της μιζέριας, θα του δώσουν σε λίγες ημέρες την απάντηση που του αξίζει», κατέληξε.

Στη ΝΔ θεωρούν πλέον ότι υπό την πίεση των δημοσκοπικών ευρημάτων, την καταγραφόμενη δυσφορία της κοινής γνώμης έναντι της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ και την διαφαινόμενη εκλογική ήττα, το επιτελείο του Μαξίμου θα επιχειρήσει να διαστρεβλώσει τις θέσεις της γαλάζιας παράταξης, να τρομάξει τους πολίτες και να περιορίσει την διαφορά, που χωρίζει τα δύο κόμματα.

Το κλίμα, ανέφεραν στελέχη που είναι κοντά στον κ. Μητσοτάκη, έχει επιβαρυνθεί ιδιαίτερα για τον πρωθυπουργό μετά τις αποκαλύψεις για τις θερινές του διακοπές, οπότε το επιτελείο του αναζητεί εναγωνίως τρόπους για αλλαγή της ατζέντας.

Σε αυτή την τακτική, η ΝΔ θα απαντήσει με τις καθημερινές πλέον παρεμβάσεις του κ. Μητσοτάκη και όλων των κορυφαίων στελεχών του κόμματος, με τις περιοδείες στην επικράτεια, αλλά και με την καταγγελία του κυβερνητικού σχεδιασμού.

Σε επίπεδο ατζέντας θα διατηρήσουν ψηλά το θέμα των διακοπών του πρωθυπουργού και ήδη από χθες διακινούνται σενάρια περί ανάλογων... θερινών εξορμήσεων με σκάφος και υπουργών.

Ο πρωθυπουργός ρωτήθηκε σε τηλεοπτική του συνέντευξη για το θέμα, αλλά δήλωσε άγνοια, προσθέτοντας ότι και να είχε συμβεί υπουργοί του να κάνουν διακοπές σε σκάφος, δεν θα τον απασχολούσε....

Αν σου άρεσε κάνε