Οι Πρέσπες στην κορυφή της «γαλάζιας» εκλογικής ατζέντας

Οι Πρέσπες στην κορυφή της «γαλάζιας» εκλογικής ατζέντας

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 11:04 Δημιουργία 15/05/19, 10:59
Αρθρογράφος: Γιάννης Σαραντάκος
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ

Στην βόρειο Ελλάδα και με στόχο την περαιτέρω διεύρυνση της διαφοράς που χωρίζει τη ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ, επικεντρώνει το ενδιαφέρον του στην τελική ευθεία προς τις κάλπες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σε πολλούς νομούς, το προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ αγγίζει ή και ξεπερνά το 10%, ως απόρροια της συμφωνίας των Πρεσπών και - όπως εκτιμούν οι συνεργάτες του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης - η διαφορά αυτή μπορεί να διευρυνθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Χrimaonline.gr, ο κ. Μητσοτάκης ο οποίος περιοδεύει σήμερα στην Θεσσαλία, θα μεταβεί το Σαββατοκύριακο στην Θεσσαλονίκη και θα παραμείνει μέχρι και την Δευτέρα, πραγματοποιώντας επισκέψεις - αστραπή και στους γειτονικούς νομούς.

Πέραν της υποστήριξης στον κ. Ταχιάο και - φυσικά - στον υποψήφιο περιφερειάρχη, Απόστολο Τζιτζικώστα, ο πρόεδρος της ΝΔ θα επιδιώξει να επαναφέρει την δημόσια συζήτηση και στα προβλήματα, που έχει προκαλέσει η συμφωνία των Πρεσπών στις επιχειρήσεις, στις εξαγωγές, ενώ δεν έδωσε λύση ούτε στον αλυτρωτισμό των γειτόνων μας ούτε περιόρισε τις προκλητικές συμπεριφορές τους.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στην Θεσσαλονίκη θα μεταβεί την τελευταία προεκλογική εβδομάδα και ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, ο οποίος θα περιοδεύσει στην πόλη, ενώ θα προβεί και σε δημόσια δήλωση - μήνυμα για την ανάγκη πολιτικής αλλαγής στην χώρα και περιφρούρησης του ευρωπαϊκού προσανατολισμού της Ελλάδας.

Σήμερα, Τετάρτη στην Θεσσαλονίκη αναμένεται να μιλήσει ο επικεφαλής της ευρωλίστας της ΝΔ, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ενώ πριν από λίγα 24ωρα ομιλία στην πρωτεύουσα της Μακεδονίας είχε κάνει ο Αντώνης Σαμαράς.

Είναι σαφές ότι η ΝΔ αναμένει από την βόρειο Ελλάδα και την Πελοπόννησο, όπου έχει παραδοσιακά «κάστρα», σημαντικά εκλογικά οφέλη και στο πεδίο των ευρωεκλογών, αλλά και όσον αφορά τις περιφέρειες.

Η μάχη στην κεντρική Μακεδονία φαίνεται ότι έχει ήδη κριθεί, ενώ και στην Πελοπόννησο ο κ. Νικάς έχει σημαντικό προβάδισμα.

Οι δημοσκοπήσεις καταγράφουν προβάδισμα νίκης και για τον κ. Πατούλη στην Αττική, γεγονός που σημαίνει ότι στον χάρτη την βραδιά της 26ης Μάιου θα κυριαρχεί το μπλε χρώμα.

Την ίδια ώρα, η ΝΔ αντέδρασε δηκτικά στο νέο διαφημιστικό spot του ΣΥΡΙΖΑ, που προέβαλε αποσπασματικά δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη για την οικονομία και τα εργασιακά.

Όπως επεσήμαναν «κύκλοι» προσκείμενοι στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μετά τις γκάφες με τις εικόνες του Ιωάννη Μεταξά και του Μανώλη Πετσίτη στα spots του ΣΥΡΙΖΑ, τώρα αποφάσισαν να προβάλλουν και τις προγραμματικές θέσεις της ΝΔ.

Αν σου άρεσε κάνε