Το «τερματίζει» με... τη «βεντάλια» παροχών ο Τσίπρας

Το «τερματίζει» με... τη «βεντάλια» παροχών ο Τσίπρας

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 13:41 Δημιουργία 15/05/19, 13:36

Ολοένα και «φουντώνουν» τα σενάρια, που κάνουν λόγο για τη διεξαγωγή εθνικών εκλογών μέσα στο καλοκαίρι, εφόσον ο ΣΥΡΙΖΑ ηττηθεί στις ευρωκάλπες του Μαϊου.

Αφορμή για τις εκτιμήσεις αυτές είναι, μεταξύ άλλων, το «πακέτο» παρεμβάσεων του Αλέξη Τσίπρα, καθώς και το «μπαράζ» δεσμεύσεων του για τα επόμενα έτη.

Σε νέα του παρέμβαση από το βήμα της Βουλής, όπου συζητείται και ψηφίζεται το νομοσχέδιο για τις 120 δόσεις για χρέη σε Εφορία και Ταμεία, ο πρωθυπουργός έδωσε ακόμη ένα ρεσιτάλ προεκλογικών υποσχέσεων, κάνοντας λόγο για περαιτέρω μέτρα ελάφρυνσης στο τέλος του 2019.

«Στήνοντας» το αφήγημά του ο κ. Τσίπρας επικαλέστηκε ακόμα θετικότερες ειδήσεις για την υπεραπόδοση της οικονομίας.

«Είμαι χαρούμενος που θα δω να τα ψηφίζουν όλες οι πτέρυγες της Βουλής», σημείωσε ο ίδιος, ανεβάζοντας τους τόνους της ΝΔ, μιλώντας για «παγωμάρα, ισχνή συμμετοχή στη διαδικασία και μία στάση που είναι και αντιφατική».

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο γνωστό του μότο, κάνοντας λόγο για «μέτρα δίκαια και αναγκαία, που γίνονται πράξη» και «πουλώντας» το λεγόμενο κοινωνικό πρόσημο. Μίλησε για «το όραμα της Ελλάδας των πολλών».

Απευθυνόμενος δε στους βουλευτές της αντιπολίτευσης, ο κ. Τσίπρας είπε «σας εύχομαι και την επόμενη τετραετία να είστε στις θέσεις για να ψηφίζετε μέτρα ελάφρυνσης των πολλών που θα φέρει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ», σίγουρος ότι το κόμμα του θα επικρατήσει στις κάλπες.

«Τη μία λέτε ότι δεν εγγυάστε τη 13η σύνταξη και την άλλη ότι έπρεπε να είναι παραπάνω. Μου αρκεί που έρχεστε και ψηφίζετε αυτά τα μέτρα ένα προς ένα παρά το ότι δεν τα πιστεύετε», συμπλήρωσε.

Εξαπολύοντας τα «βέλη» του κατά του κ. Μητσοτάκη, δήλωσε πως «με όσα λέει ο αρχηγός σας έχει αρχίσει να σας φοβάται το μάτι των πολλών».

Ο ίδιος έκανε λόγο για «μέτρα που μπορούμε να εντάξουμε στο μακροπρόθεσμο σχεδιασμό».

«Ταυτόχρονα είναι παρεμβάσεις με φιλοαναπτυξιακό χαρακτήρα, που θα έχουν ουσιαστική επίπτωση στην πραγματική οικονομία. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στους 2.5 εκατομμύρια πολίτες που “είδαν τα σκληρά χρόνια των μνημονίων τη ζωή τους να αλλάζει και ήταν τα πρώτα θύματα των ακραίων περικοπών», είπε.

Αν σου άρεσε κάνε