Οι επιθέσεις του Ρουβίκωνα ευνοούν τη ΝΔ, τόνισε η Γεροβασίλη

Οι επιθέσεις του Ρουβίκωνα ευνοούν τη ΝΔ, τόνισε η Γεροβασίλη

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 16:02 Δημιουργία 15/05/19, 15:57

Για κινήσεις που αποτελούν «αβάντα» στη ΝΔ μίλησε την Τετάρτη η Όλγα Γεροβασίλη, κατηγορώντας σχετικά τα μέλη του Ρουβίκωνα μετά από την επίθεση που σημειώθηκε στην κατοικία του Αμερικανού πρέσβη στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, η υπουργός Προστασίας του Πολίτη δήλωσε ότι «η Αστυνομία αντιμετωπίζει όλες αυτές τις καταστάσεις», ενώ στη συνέχειαεκτίμησε ότι φαίνεται να συνδέονται με την αναμονή της απόφασης για την άδεια του Δημήτρη Κουφοντίνα από τις φυλακές.

Τόνισε, όμως, ότι αυτές οι επιθέσεις ευνοούν το αφήγημα της ΝΔ, με την οποία ταυτίζεται και το ΚΙΝΑΛ, και υπογράμμισε ότι «δεν υπάρχει καμία ανοχή στην βία», όπως αναφέρει το «γνωστό παραμύθι για ιδεοληψία της Αριστεράς», ενώ όπως είπε, είναι στην πραγματικότητα μια δεξιά ιδεοληψία.

«Πρέπει να εξηγήσει κάποια στιγμή η ΝΔ τι εννοεί. Αν εννοεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και η Αριστερά ταυτίζεται με τους εγκληματίες και τους συγκαλύπτει, να το διατυπώσει. Αν εννοεί ότι υπερασπίζεται τα δικαιώματα των κρατουμένων, ενόχων, κ.λπ., θα πρέπει να το εξηγήσει. Αλλά να της θυμίσουμε ότι αυτό είναι μια αστική κατάκτηση. Η ΝΔ, όμως, φαίνεται ότι απέχει παρασάγγας και από τις αστικές κατακτήσεις και το αποδεικνύει καθημερινά», ανέφερε η κ. Γεροβασίλη.

Για το ίδιο θέμα και τη μεταχείριση όσων προβαίνουν σε τέτοιες επιθέσεις η υπουργός Προστασίας του Πολίτη είπε ότι η χώρα έχει ένα δικαιικό σύστημα με βάση το οποίο ενεργεί η Αστυνομία, ή εκδίδονται οι εντολές των εισαγγελέων.

Αναφερόμενη στις κατηγορίες συνδικαλιστών ότι η Αστυνομία είναι απροστάτευτη, η υπουργός Προστασίας του Πολίτη απάντησε ότι η ΕΛ.ΑΣ έχει κανόνες αυτοπροστασίας που οφείλει να τηρεί και βεβαίως οφείλει να προστατεύει τους πολίτες.

Η κ. Γεροβασίλη ανέφερε, επίσης, ότι «δεν υπάρχει έξαρση στο έγκλημα, αλλά υφέσεις και εξάρσεις ανάλογα με τις κοινωνικές συνθήκες. Η οικονομική κρίση την τελευταία 10ετία αύξησε τη μικροπαραβατικότητα, ενώ πολύ σημαντική μείωση στο οργανωμένο και μεγάλο έγκλημα, όπου υπάρχουν μεγαλύτερες επιτυχίες της αστυνομίας», ενώ για την περιοχή των Εξαρχείων είπε:

«Υπάρχει μια διαδρομή στην περιοχή των Εξαρχείων, από την εποχή των παλιών αναρχικών της δεκαετίας που ζούσαν αρμονικά με τους κατοίκους μέχρι σήμερα. Για το έγκλημα δεν υπάρχει ανοχή και έχουν γίνει πολλές επιχειρήσεις της ΕΛ.ΑΣ, που εξάρθρωσε συμμορίες ναρκωτικών και εγκληματιών, με τελευταία μέσα στην πλατεία. Ουδέποτε έχει δοθεί εντολή να μην πάει η αστυνομία στα Εξάρχεια και όποιος ισχυρίζεται κάτι τέτοιο να φέρει αποδείξεις. Έχουν κινηθεί διαδικασίες και ΕΔΕ για ισχυρισμούς συνδικαλιστών ότι εδόθησαν εντολές να μην επέμβει η Αστυνομία σε κάποιες περιπτώσεις και έχουν εξαχθεί συμπεράσματα».

«Είναι μια βρώμικη αντιμετώπιση από πλευράς αρκετών συνδικαλιστών -όχι όλων- που πλήττουν το κύρος της Αστυνομίας και των ίδιων», κατέληξε η κ. Γεροβασίλη.

Αν σου άρεσε κάνε