Πριν από τις εθνικές εκλογές η επέκταση των χωρικών υδάτων στο Ιόνιο

Πριν από τις εθνικές εκλογές η επέκταση των χωρικών υδάτων στο Ιόνιο

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 19:06 Δημιουργία 15/05/19, 18:59

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα προχωρήσει άμεσα στην επέκταση των χωρικών υδάτων στο Ιόνιο Πέλαγος, όπως δήλωσε την Τετάρτη η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών Σία Αναγνωστοπούλου.

Σύμφωνα με την ίδια, η κυβέρνηση έχει πρόθεση να νομοθετήσει την επέκταση των χωρικών υδάτων στο Ιόνιο πριν από τις εθνικές εκλογές, δηλαδή το αργότερο μέχρι τον Οκτώβριο.

«Κάθε κυβέρνηση ακόμα και την τελευταία στιγμή για θέματα εθνικής σημασίας έχει ευθύνη και ισχύ να νομοθετεί αυτό που ο λαός του έχει δώσει εντολή. Έχετε ενημερωθεί πολλές φορές και στο Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής για την επέκταση των χωρικών υδάτων στο Ιόνιο» είπε η κ. Αναγνωστοπούλου προς απάντηση στις κατηγορίες του τομεάρχη Εξωτερικών της ΝΔ, Γιώργου Κουμουτσάκου, που κατηγόρησε το ΣΥΡΙΖΑ ζητώντας να μην προχωρήσει σε κινήσεις επί εθνικών θεμάτων που δεσμεύουν τη χώρα πριν τις εκλογές.

Για τα Σκόπια

Ακόμα, η αναπληρώτρια ΥΠΕΞ είπε ότι η εφαρμογή της συμφωνίας των Πρεσπών θα κάμψει τις ενστάσεις της κοινωνίας λέγοντας μάλιστα ότι ήδη διάφορες παμμακεδονικές ομοσπονδίες επικαλούνται τις διατάξεις της.

Επίσης, ανέφερε ότι αύριο, Πέμπτη 16 Μαΐου θα συνεδριάσουν στην Θεσσαλονίκη οι αρμόδιες επιτροπές για την εξέταση του ζητήματος των εμπορικών σημάτων.

Αν σου άρεσε κάνε