Με το ΣΥΡΙΖΑ ο λαός βρίσκει το δίκιο του, είπε ο Τσίπρας

Με το ΣΥΡΙΖΑ ο λαός βρίσκει το δίκιο του, είπε ο Τσίπρας

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 21:38 Δημιουργία 16/05/19, 20:32

Τη επικοινωνιακή γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ για νίκη στις ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου, παρά το ότι οι προεκλογικές παροχές που ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα φαίνεται πως δεν συγκινούν ιδιαίτερα τους ψηφοφόρους στις τελευταίες δημοσκοπήσεις, υπερασπίστηκε μετ' επιτάσεως ο Αλέξης Τσίπρας, κατά την ομιλία του πρωθυπουργού σε συγκέντρωση στη Λαμία

Ο πρωθυπουργός ξεκίνησε την ομιλία του, λέγοντας στο πλήθος πως «δίνετε με την παρουσία σας ένα μήνυμα νίκης, αποφασιστικότητας, αγώνα, ένα μήνυμα που θα δικαιωθεί στην κάλπη στις 26 του Μάη».

Κάνοντας«άνοιγμα» στους αριστερούς ψηφοφόρους, ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στον Άρη Βελουχιώτη, λέγοντας πως «σε τούτο τον τόπο εκφωνήθηκε η πιο συναρπαστική ομιλία... η ομιλία του Άρη, που αφορούσε, όπως και τα δικά μας λόγια τώρα, τους πολλούς κι είχε την έγνοια για τους πολλούς. Τα ανατριχιαστικά επίκαιρα τα λόγια της αντίστασης,τα λόγια του αγώνα..

Έλεγε τότε ο Αρης."Χρόνια και χρόνια απάτης και ρεμούλας μας κράτησαν μακριά από την ευτυχία και τον πολιτισμό...Η Ελλάδα κατάντησε να βρίσκεται στο πιο χαμηλό επίπεδο όχι μόνο της Ευρώπης αλλά και των Βαλκανίων. ιστορία μας είναι βαρειά ιστορία. Οι νίκες του λαού μας είναι αυτές που την έχουν γράψει. Και είμαστε όλες και όλοι παιδιά της Ελλάδας που δεν λύγισε. Όλοι όσοι πιστεύουμε ότι αυτή η χώρα μπορεί και δικαιούται να ζήσει με ειρήνη και αξιοπρέπεια».

Ο πρωθυπουργός συνέχισε, υποστηρίζοντας ότι «τα λόγια αυτά που ακούστηκαν 75 χρόνια πριν είναι η βαριά παρακαταθήκη των αγώνων ενός λαού που χτυπήθηκε, πόνεσε, έπεσε κάτω αλλά ξανασηκώθηκε» .

Στη συνέχεια, επιτέθηκε στα κόμματα της αντιπολίτευσης, τονίζοντας πως «σήμερα δεν υπάρχει πια καμιά αμφιβολία για το ποιο είναι το σχέδιό τους. Επιθυμούν να επιστρέψουν στους χώρους της εξουσίας επειδή δεν αντέχουν ούτε στιγμή μακριά της, αλλά δεν είναι μόνο αυτός ο λόγος».

Ο κ. Τσίπρας επιτέθηκε για μια ακόμα φορά στον Κυριάκο Μητσοτάκη, αναφέροντας ότι «τς τελευταίες μέρες κάθε φορά που ο αρχηγός της αντιπολίτευσης μιλάει κάνει όλο και πιο φανερά τα διλήμματα και πείθει και τον τελευταίο πολίτη ότι η ψήφος στο κόμμα του δεν είναι η ψήφος σε ένα κόμμα της συντηρητικής παράταξης αλλά είναι η ψήφος εμπιστοσύνης σε ένα πρόγραμμα αντιγραφή του προγράμματος του ΔΝΤ, που θα γυρίσει την Ελλάδα στις μέρες της κρίσης».

Στο ίδιο ύφος, είπε πως «κάθε φορά που μιλάει για το επταήμερο, για το οχτάωρο, για τις απολύσεις που πρέπει να ενισχυθούν και στον δημόσιο τομέα, για την υγεία, φανερώνει το σχέδιο συρρίκνωσης και λεηλάτησης. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάθε φορά που βγαίνει φανερώνει το πραγματικό πρόγραμμα της Ν.Δ. και μετά βγαίνει το έρμο το γραφείο τύπου της να κάνει διορθώσεις... δεν είναι αυτό που νομίζετε... Δυστυχώς, όμως, είναι ακριβώς αυτό που νομίζετε...».

Μιλώντας για τις προεκλογικές παροχές που ψηφίστηκαν χθες στη Βουλή, ο πρωθυπουργός σημείωσε πως «τα μέτρα που πήραμε δεν είναι δώρα, δεν είναι παροχές, όπως λένε, είναι το λιγότερο που μπορούμε να επιστρέψουμε σ'αυτούς που έβαλαν πλάτη».

Πρόσθεσε πως το πιο σημαντικό κατόρθωμα της κυβέρνησής του δεν είναι η έξοδος από τα Μνημόνια, αλλά το γεγονός ότι αυτή έγινε με την κοινωνία όρθια.

Αναφερόμενος στο νομό Φθιώτιδας ο πρωθυπουργός είπε ότι από το 2015 μέχρι σήμερα εγκρίθηκαν νέα έργα προϋπολογισμού σχεδόν 500 εκατ. ευρώ από ΕΣΠΑ και ΠΔΕ, δηλαδή, πάνω από τα διπλάσια σε σχέση με την προηγούμενη τετραετία.

Και σε ολόκληρη την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας πενταπλασιάστηκαν τα έργα που χρηματοδοτούνται μέσω ΕΣΠΑ από το 2015, δίνοντας 1,2 δισ. έναντι μόλις 232 εκατ. ευρώ την προηγούμενη τετραετία, τόνισε και σχολίασε: «Βέβαια, γι΄ αυτά δεν θα ακούσετε κουβέντα από τον απερχόμενο περιφερειάρχη σας, διότι δεν θέλει να επαινεί την κυβέρνηση. Είναι άλλωστε απασχολημένος, θέλει να γίνει δήμαρχος της Αθήνας. Δεν πειράζει, εμείς είμαστε μεγαλόκαρδοι».

Πρόσθεσε πως ο επόμενος περιφερειάρχης θα τα χαρεί και θα μπορέσει να τους δώσει προοπτική, γιατί, όπως, είπε, θα είναι ο Δημήτρης Αναγνωστάκης, που έχει τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρωθυπουργός απάντησε σε όσους τον κατηγορούν ότι είναι «διχαστικό το δίλημμα "η Ελλάδα των ελίτ απέναντι στην Ελλάδα των πολλών» λέγοντας «Η Ελλάδα των πολλών είναι η Ελλάδα που ενώνει. Ενώνει τις επιθυμίες και τις ανάγκες των φτωχών ανθρώπων, της μεσαίας τάξης, των αγροτών, των εργαζομένων, της νεολαίας. Η Ελλάδα των ελίτ διχάζει. Σπέρνει το μίσος και το φανατισμό μέσα στο λαό για να το διχάσει. Για να στρέψει τη μία κοινωνική ομάδα έναντι της άλλης.

Για να διαιρέσει τους πολλούς, ώστε να εξουσιάζουν οι λίγοι. Δεν μπορούμε να το επιτρέψουμε. Και ξέρω ότι δεν θα το επιτρέψουμε. έχει έρθει η ώρα της νέας μεγάλης νίκης. Έχει έρθει η ώρα να πάρουμε ξανά την πατρίδα στις πλάτες μας. Έχει έρθει η ώρα των πολλών» συμπλήρωσε ο κ. Τσίπρας.

Μιλώντας και πάλι για τις ευρωεκλογές, ο πρωθυπουργός υποστήριξε πως «δεν είναι ντέρμπι οι εκλογές της 26ης Μαΐου, έχουμε κερδίσει ήδη το πρώτο ημίχρονο κύριε Μητσοτάκη».

Όπως εξήγησε, τη βεβαιότητα αυτή αποκομίζει συνεχώς από τότε που άφησε το Μέγαρο Μαξίμου και είναι καθημερινά με τις περιοδείες του μέσα στους απλούς ανθρώπους.

Αν σου άρεσε κάνε