Το τρίπτυχο της «γαλάζιας» στρατηγικής λίγο πριν την κάλπη

Το τρίπτυχο της «γαλάζιας» στρατηγικής λίγο πριν την κάλπη

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 12:58 Δημιουργία 17/05/19, 12:52
Αρθρογράφος: Γιάννης Σαραντάκος
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ

Μεσαία τάξη - συνταξιούχοι - Βόρεια Ελλάδα: σε αυτά τα τρία πεδία ψηφοφόρων επενδύει η ΝΔ στην τελική ευθεία προς την κάλπη, εκτιμώντας ότι εάν διευρύνει το προβάδισμα που ήδη έχει, τότε το μήνυμα των ευρωεκλογών θα είναι εξαιρετικά ισχυρό.

Όπως τονίζουν οι επιτελείς του Κυριάκου Μητσοτάκη, η πολιτική της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ τα τελευταία χρόνια αποτελεί το «όπλο» της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η οποία υπενθυμίζει σταθερά την υπερφορολόγηση, την ανεργία, τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης με χαμηλούς μισθούς και 4μηνες συμβάσεις, καθώς και το Σκοπιανό που εξακολουθεί να είναι ψηλά ειδικά στη βόρεια Ελλάδα.

Ο στόχος της καμπάνιας της ΝΔ αυτές τις τελευταίες 9 ημέρες, πριν ανοίξουν οι κάλπες είναι η ανάδειξη της αναξιοπιστίας του πρωθυπουργού. Το μήνυμα που θα εκπέμψει η ΝΔ, είναι πως όσες υποσχέσεις, όσες εξαγγελίες, όσες δεσμεύσεις και να υπάρξουν τώρα από την πλευρά του κ. Τσίπρα, τίποτε δεν πρόκειται να υλοποιηθεί την επόμενη μέρα.

Για τον λόγο αυτό τα spots που ήδη έχουν ανεβεί στο διαδίκτυο και παίζουν στην τηλεόραση, αφορούν τις δηλώσεις περί «κατάργησης των μνημονίων», «ακύρωσης του ΕΝΦΙΑ» κλπ.

Την τελευταία εβδομάδα το μίγμα της διαφημιστικής καμπάνιας θα αλλάξει, καθώς θα υπάρξουν και θετικά μηνύματα που θα αφορούν τις θέσεις της ΝΔ, τις δεσμεύσεις του κ. Μητσοτάκη για μείωση των φόρων και εκσυγχρονισμού της Δημόσιας Διοίκησης, της Υγείας και της Παιδείας. Ξεχωριστό κεφάλαιο θα αποτελέσει το θέμα της Ασφάλειας , μετά δε και την διπλή επίθεση που έγινε σε εκδηλώσεις της ΝΔ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης.

Όσον αφορά τη Βόρεια Ελλάδα, όπως αποκάλυψε το Xrimaonline.gr, ο κ. Μητσοτάκης σε μία άκρως συμβολική κίνηση θα κλείσει την προεκλογική του εκστρατεία με ομιλία στο Βελλίδειο, στη Θεσσαλονίκη την προσεχή Παρασκευή. Εκεί θα βρεθούν όλα τα κορυφαία στελέχη του κόμματος, μεταξύ των οποίων θα είναι και οι δύο πρώην πρωθυπουργοί κ.κ. Καραμανλής και Σαμαράς. Της ομιλίας Μητσοτάκη θα προηγηθούν σαφείς δηλώσεις τους, υπέρ της ανάγκης πολιτικής αλλαγής στην χώρα και στήριξης από τους πολίτες της ΝΔ και του κ. Μητσοτάκη.

Στο πεδίο των περιφερειακών εκλογών, ο σύμβουλος επικοινωνίας και στρατηγικής του προέδρου της ΝΔ, Τάκης Θεοδωρικάκος εκτίμησε ότι στον δεύτερο γύρο δεν θα υπάρξει κανένας υποστηριζόμενος από τον ΣΥΡΙΖΑ, που θα περάσει στον δεύτερο.

Στην Αττική, αναμένουν ότι ο κ. Πατούλης έχει ισχυρό προβάδισμα και θα έχει απέναντι του τον κ. Σγουρό, στην κεντρική Μακεδονία ο κ. Τζιτζικώστας είναι πιθανόν να εκλεγεί από τον πρώτο γύρο, ενώ στην Πελοπόννησο η μάχη θα δοθεί μεταξύ των κ.κ. Νικα και Τατούλη.

Στην Ήπειρο, ισχυρό προβάδισμα έχει ο κ. Καχριμάνης, στην Κρήτη ο κ. Αρναουτάκης, στο Βόρειο Αιγαίο η κυρία Καλογήρου και στην Ανατολική Μακεδονία ο κ. Μέτιος.

Στην δυτική Ελλάδα, ο κ. Φαρμάκης θα παλέψει με τον νυν περιφερειάρχη, κ. Κατσιφάρα, ενώ στην Θεσσαλία ο κ. Αγοραστός θα είναι πολύ κοντά στο 50% από τον πρώτο γύρο.

Αν σου άρεσε κάνε