Δεν «τραβάει» η παροχολογία Τσίπρα στις δημοσκοπήσεις

Δεν «τραβάει» η παροχολογία Τσίπρα στις δημοσκοπήσεις

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 11:28 Δημιουργία 19/05/19, 10:20

Iσχυρό προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ με διαφορά 6,7 ποσοστιαίων μονάδων δείχνει η τελευταία δημοσκόπηση της Metron Analysis.

Ιδιαίτερα αυξημένο είναι το ποσοστό των αναποφάσιστων, που υπερβαίνει το 10%, ενώ η Xρυσή Αυγή έρχεται τέταρτο κόμμα.

Με βάση τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, που διενεργήθηκε για λογαριασμό του «Βήματος της Κυριακής», το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συγκεντρώνει στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές ποσοστό 30,3%, έναντι 23,6% του ΣΥΡΙΖΑ.

Τρίτο κόμμα έρχεται το ΚΙΝΑΛ, με ποσοστό 6,2% και στην τέταρτη θέση έρχεται η Χρυσή Αυγή. Το ΚΚΕσυγκεντρώνει 3,9%. Ακολουθούν η Ελληνική Λύση με 1,7% και η Ένωση Κεντρώων με 1,4%, ενώ από 1,2% συγκεντρώνουν το Ποτάμι και η Πλεύση Ελευθερίας.

Το ποσοστό της αδιευκρίνιστης ψήφου αγγίζει το 12,5%.

Σε ξεχωριστή δημοσκόπηση της MRB για τα «ΝΕΑ», η Ν.Δ. εμφανίζει προβάδισμα 6,5 ποσοστιαίων μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να συγκεντρώνει το 30% της πρόθεσης ψήφου, έναντι 23,5% του ΣΥΡΙΖΑ στο ερώτημα «ποιο κόμμα θα ψηφίσετε στις ευρωεκλογές».

Το Κίνημα Αλλαγής επιλέγει το 6,6% των ερωτηθέντων, ποσοστό 6,3% απαντά πως θα ψήφιζε Χρυσή Αυγή και το 5,9% απαντά ότι στις εκλογές για την ανάδειξη ευρωβουλευτών θα επιλέξει το ΚΚΕ.

Ακολουθούν το Ποτάμι με 2,5%, η Ένωση Κεντρώων με 2,2%, η Ελληνική Λύση με 1,7%, οι Οικολόγοι Πράσινοι με 1,5%, οι ΑΝΕΛ με 1,2% και η Ανταρσύα με 1%. Το ποσοστό της αδιευκρίνιστης ψήφου ανέρχεται στο 13,2% (4,4% δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν άλλο κόμμα από τα προαναφερθέντα, 4,5% επιλέγουν λευκό, άκυρο ή αποχή και το 8,7% των συμμετεχόντων στην έρευνα δηλώνουν «δεν αποφάσισα-δεν απαντώ».

Αν σου άρεσε κάνε