Συνέντευξη Τσίπρα στους FT: Σκέφτομαι πώς να κερδίσω τις εκλογές

Συνέντευξη Τσίπρα στους FT: Σκέφτομαι πώς να κερδίσω τις εκλογές

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 11:02 Δημιουργία 20/05/19, 10:55

Συνέντευξη στους Financial Times παραχώρησε ο Αλέξης Τσίπρας καθώς η χώρα βρίσκεται στην τελική ευθεία των πρώτων εκλογικών αναμετρήσεων του 2019.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός επεσήμανε την ανάγκη για περισσότερες μεταρρυθμίσεις, καθώς και ότι «δικαιούται» (!) άλλη μια τετραετία, προκειμένου να συνεχίσει την «πρόοδο που έχει σημειώσει στο να βγάλει τη χώρα από την κρίση».

Όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα, από το 2016 οι δημοσκοπήσεις φέρνουν τον ΣΥΡΙΖΑ δεύτερο, πίσω από τη ΝΔ, ακόμη και με διαφορά 10 μονάδων.

«Δεν σκέφτομαι ότι θα χάσω τις εκλογές, σκέφτομαι πώς να κερδίσω τις εκλογές», δηλώνει στη συνέντευξη από το Μέγαρο Μαξίμου.

«Υπάρχει ένα ρητό: εάν ο στρατιώτης πάει στη μάχη για να χάσει, είναι καλύτερα να μην πολεμήσει καν. Δεν γεννήθηκα να είμαι πρωθυπουργός. Δεν είμαι από πολιτική οικογένεια. Έγινα ο νεότερος πρωθυπουργός στην ιστορία της Ελλάδας, στα 40 μου».

Αναφορικά με τις εκλογές, ο Α. Τσίπρας εκτιμά ότι η ολοκλήρωση της θητείας του και οι εκλογές τον Οκτώβριο θα αυξήσουν τις πιθανότητές του στην κάλπη, καθώς αναγνωρίζεται η σταθερή ανάκαμψη.

«Κάθε ημέρα που περνάει νομίζω ότι οι άνθρωποι αντιλαμβάνονται πόσο έχει αλλάξει η κατάσταση. Η αναμονή είναι όφελος για εμένα επειδή κάποιες φορές υπάρχει μια καθυστέρηση μεταξύ κρίσιμων αποφάσεων και του χρόνου που οι άνθρωποι αναγνωρίζουν τις αλλαγές, ιδιαίτερα στην οικονομία. πιστεύω ότι τώρα οι άνθρωποι αρχίζουν να βλέπουν τα οφέλη της ανάκαμψης», τόνισε.

Προβλέπει ακόμη για το 2019 ανάπτυξη μεταξύ 2,2%-2,4%.

Αν σου άρεσε κάνε