Έως εδώ με το ψέμα και την ανικανότητα, τόνισε ο Μητσοτάκης

Έως εδώ με το ψέμα και την ανικανότητα, τόνισε ο Μητσοτάκης

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 20:37 Δημιουργία 20/05/19, 20:03

Μήνυμα για την επικράτηση της ΝΔ στις ευρωεκλογές της ερχόμενης Κυριακής, που θα «ανοίξουν» το δρόμο για τις εθνικές εκλογές, έστειλε το βράδυ της Δευτέρας ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας σε προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος του στην Πάτρα.

Όπως είπε ο ίδιος, «οι Έλληνες σήμερα λένε με μία φωνή έως εδώ με το ψέμα και την ανικανότητα και στις 26 Μαΐου φέρνουν τη μεγάλη πολιτική αλλαγή, κάνουμε το πρώτο βήμα για τη μεγάλη πολιτική αλλαγή που έχει ανάγκη ο τόπος μας. Για πρώτη φορά μετά από 4 χρόνια θα μιλήσουν οι ίδιοι οι Έλληνες και θα απαντήσουν σε όλα όσα έζησαν, στα πολλά ψέματα, στους αβάσταχτος φόρους και στην εθνική ταπείνωση της Συμφωνίας των Πρεσπών» συμπλήρωσε.

Ακόμα, ο κ. Μητσοτάκης διερωτήθηκε «επιλέγουμε την αλήθεια ή το ψέμα; Επιλέγουμε την προκοπή ή την καθήλωση; Επιλέγουμε την ενότητα ή τον διχασμό; Θέλουμε αξιοπρέπεια ή πολιτική χυδαιότητα; Θέλουμε μια μεγάλη πολιτική αλλαγή ή τέλμα και στασιμότητα;».

Στη συνέχεια, μίλησε κατά της χαλαρής ψήφου, λέγοντας «σε αυτή την κάλπη δεν έχει θέση η χαλαρή ψήφος ή σε κόμματα που δεν έχουν μέλλον.

Αποφασίζουμε την ερχόμενη Κυριακή με λογική αλλά και με καρδιά και ψηφίζουμε την ενωμένη και ανανεωμένη Νέα Δημοκρατία» είπε ο πρόεδρος του κόμματος.

Μιλώντας για τις προτάσεις της ΝΔ, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι «το δικό μου σχέδιο είναι ένα σχέδιο για μια Ελλάδα με καλύτερες, καλοπληρωμένες δουλειές για να μην φεύγουν τα νέα παιδιά στο εξωτερικό, μια Ελλάδα με λιγότερους φόρους, περισσότερες επενδύσεις, περισσότερες δουλειές».

Σε σχόλιο για τις προεκλογικές παροχές της κυβέρνησης, σημείωσε πως «οι πολίτες δεν παρασύρονται από φθηνά κόλπα και προπαγάνδα της τελευταίας στιγμής και θα επιλέξουν ανάμεσα στο βάλτωμα του χθες και στο καλύτερο μέλλον που εγγυάται η ΝΔ» πρόσθεσε.

«Έχετε αξιοπρέπεια, δεν εξαγοράζεστε με ένα δώρο της τελευταίας στιγμής» είπε απευθυνόμενος προς τους συνταξιούχους.

Κάνοντας λόγο για το πρόγραμμα της ΝΔ στην Παιδεία, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως «πιστεύω στην καλή δημόσια παιδεία. Θα υπάρχει ένα πρότυπο δημόσιο σχολείο σε κάθε Περιφέρεια της χώρας μας.

Οι κουκουλοφόροι θα φύγουν από τα πανεπιστήμια. Το πανεπιστημιακό άσυλο θα καταργηθεί και τα πανεπιστήμια θα επιστρέψουν στους καθηγητές, τους εργαζόμενους και τους φοιτητές» τόνισε για τα φαινόμενα ανομίας στα ΑΕΙ.

Συνεχίζοντας, ο πρόεδρος της ΝΔ υπογράμμισε πως «σε 6 ημέρες τα ψέματα τελειώνουν, τελειώνουν και τα μεγάλα λόγια. Ό,τι κάνουν οι πολιτικοί μας αντίπαλοι μοιάζουν με κακές απομιμήσεις του παρελθόντος».

«Δεν είμαστε εδώ για να τελειώσουμε κανέναν, είμαστε εδώ για να αρχίσουμε το χτίσιμο μιας νέας Ελλάδας. Στις 26 ψηφίζουμε, στις 27 σελίδα γυρίζουμε» συμπλήρωσε.

Επίσης, ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε τους ψηφοφόρους της ΝΔ να πείσουν τους άλλους ψηφοφόρους να προσέλθουν στις κάλπες. Απηύθυνε μήνυμα σε όσους αποχώρησαν από την ΝΔ «να επιστρέψουν σπίτι τους».

Τόνισε ότι είναι διαφορετικός ο πατριωτισμός από τον στείρο εθνικισμό και σημείωσε πως η ΝΔ είναι η μεγάλη πατριωτική παράταξη.

Απέναντι στον λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει η αλήθεια και η σκληρή δουλειά, είπε ο Κ. Μητσοτάκης. «Δεν θέλουμε να διαδεχθούμε τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά να γίνουμε μια άλλη κυβέρνηση».

Απαντώντας στις κατηγορίες του ΣΥΡΙΖΑ για το «κλείσιμο της ψαλίδας» στις τελευταίες δημοσκοπήσεις, ο πρόεδρος της ΝΔ είπε πως «δεν χρειάζεται καμία δημοσκόπηση για να διαπιστώσετε το ρεύμα που υπάρχει σήμερα στην ελληνική κοινωνία».

«Θέλω το βράδυ της 26ης Μαΐου να υπάρχει ένα καθαρό και αδιαμφισβήτητο αποτέλεσμα, που να λέει ότι η μεγάλη πολιτική αλλαγή έρχεται» πρόσθεσε.

Αν σου άρεσε κάνε