«Απάτη των δημοσκοπήσεων» διαπιστώνει ο Τσίπρας

«Απάτη των δημοσκοπήσεων» διαπιστώνει ο Τσίπρας

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 21:39 Δημιουργία 20/05/19, 20:54

Με τη γνωστή λογική του «να μην γυρίσουν στην εξουσία οι άλλοι» ο Αλέξης Τσίρπας έκανε νέα επίθεση στη ΝΔ, με τον πρωθυπουργό να θέλει για μια ακόμα φορά να «σηκώσει» τις διαφορές μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ, στην ομιλία του το βράδυ της Δευτέρας στο Αγρίνιο.

«Η Ελλάδα δεν θα γυρίσει πίσω στη σκληρή λιτότητα και στα σκληρά χρόνια του ΔΝΤ, ο λαός θα αποφασίσει για το παρόν και το μέλλον του και η παρουσία σας σήμερα εδώ δείχνει ότι έχει αποφασίσει», είπε, για να προσθέσει πως «οι πολιτικοί μας αντίπαλοι μας νόμιζαν ότι με το ψέμα, τη διαστρέβλωση, τα fake news και την προπαγάνδα θα εξασφάλιζαν την εκλογική τους νίκη, είχαν μιλήσει για εκλογικό θρίαμβο, όμως υποτίμησαν για άλλη μια φορά το κριτήριο, τη γνώση, την εμπειρία και τη νοημοσύνη του λαού μας, που έχει περάσει τόσα και τόσα, σιγά λοιπόν, μη λυγίσει τώρα απέναντι σε αυτούς που παριστάνουν τους λέοντες αλλά δεν είναι τίποτα άλλο από χάρτινες τίγρεις».

Μιλώντας για τη διαφορά που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ με τη ΝΔ στις δημοσκοπήσεις, ο πρωθυπουργός σημείωσε τα περί «απάτης των δημοσοπήσεων και των προβλέψεων, δεν διδάχτηκαν ούτε τον Γενάρη, ούτε τον Ιούλη, ούτε τον Σεπτέμβρη του ‘15 ότι την τελική απόφαση την παίρνει ο λαός. Εδώ και μια τριετία παιανίζουν τα φερέφωνα της διαπλοκής ότι η οικονομία καταρρέει, τα μνημόνια δε τελειώνουν, ότι η κυβέρνηση πέφτει, ούτε εμείς δουλεύουμε δίχως σχέδιο και σκοπό, καταδικασμένοι να αποτύχουμε. Και να λοιπόν που αποδεικνύεται ότι παρά τις δυσκολίες που περάσαμε αυτό το σχέδιο είχε πάντα στο επίκεντρο τους εσάς, τους πολλούς, τους ανθρώπους του μόχθου και της εργασίας».

Με μοναδικό γνώμονα την Ελλάδα των πολλών πορευτήκαμε όλα αυτά τα χρόνια, τόνισε.

Θέλοντας να «διαφημίσει» τις προεκλογικές παροχές του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι «όταν δίναμε το κοινωνικό μέρισμα, όταν αυξήσαμε τον κατώτατο μισθό, όταν ακυρώσαμε τις περικοπές στις συντάξεις, τώρα που δίνουμε την 13η σύνταξη που ανήκει στην τρίτη ηλικία, στα τιμημένα γηρατειά της πατρίδας μας, κάθε φορά ξεπέρναγαν τα όρια, μας κατακεραύνωναν γιατί λέει θέτουμε σε κίνδυνο τα δημοσιονομικά της χώρας με παροχές και πήγαιναν στο Βερολίνο και τις Βρυξέλλες, για να ζητήσουν από τους δανειστές να μας βάλουν χέρι μη τυχόν και δεν περικοπούν οι συντάξεις».

Βάλλοντας κατά της ΝΔ, τόνισε ότι αυτοί «που λειτούργησαν ως σαμποτέρ αυτά τα χρόνια, έρχονται σήμερα να το παίξουν λυτρωτές, αυτοί που έδωσαν τα πάντα στο ΔΝΤ και τους τεχνοκράτες ως κυβέρνηση, αυτοί που έδιναν τα πάντα στο ΔΝΤ και τους τεχνοκράτες ως αντιπολίτευση».

Ακόμα, σημείωσε ότι «γι' αυτό ο κόσμος θυμώνει, συσπειρώνεται, γεμίζει τις πλατείες και θα φτάσει δυνατό το μήνυμα στις κάλπες της ερχόμενης Κυριακής».

Αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις στην Υγεία (όπως πρόσβαση 2,5 εκατομμυρίων ανασφάλιστων στο ΕΣΥ, 19.000 προσλήψεις προσωπικού, ίδρυση ΤΟΜΥ, εξυγίανση των οικονομικών των νοσοκομείων), στην Πρόνοια (αύξηση των πόρων από 780 εκατομμύρια στα 3 δισ, Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης για 700.000 συμπολίτες, τα προγράμματα ανάσχεσης της ανθρωπιστικής κρίσης, την πολιτική για το παιδί, το επίδομα στέγης για 240.000 συμπολίτες).

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στις παρεμβάσεις στα εργασιακά (μείωση της ανεργίας κατά 9 ποσοστιαίες μονάδες, επαναφορά των βασικών αρχών των συλλογικών διαπραγματεύσεων, αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 11%, κατάργηση του υποκατώτατου για τους νέους).

Υπογράμμισε ότι «όλα αυτά η κυβέρνηση τα πέτυχε γιατί είχε τη στήριξη των πολλών»

«Δεν ισχυρίζομαι ότι όλα είναι παραδεισένια. Μέσα από πολύ κόπο, έντιμο αγώνα καταφέραμε να σταματήσουμε την καταστροφή, να βγάλουμε την οικονομία από την βαθιά χαράδρα της χρεοκοπίας,

Εσείς θα αποφασίσετε αν αυτή την πορεία θα δώσετε την ορμή να τη συνεχίσουμε», όπως πρόσθεσε.

Ο πρωθυπουργός είπε πως «επιτέλους τώρα είμαστε σε ξέφωτο και μπορούμε να ορίζουμε το μέλλον μας καλύτερα από κάθε άλλον που έρχεται να μας επιβάλει τις πολιτικές του».

Κατηγορώντας εκ νέου της ΝΔ, τόνισε ότι «οι πολιτικοί μας αντίπαλοι δε δεσμεύτηκαν για τη διατήρηση ούτε ενός από τα θετικά μέτρα που ψηφίσαμε. Το ψηφοδέλτιο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική ΣΥμμαχία είναι η εγγύηση για τη 13η σύνταξη, το φθηνότερο ρεύμα, την ελάφρυνση του φόρου για επιχειρηματίες, για δουλείες σε νέους και νέες» συμπλήρωσε.

Ο κ. Τσίπρας προχώρησε σε προσωπική επίθεση προς τον πρόεδρο της ΝΔ, λέγοντας πως «ο κ. Μητσοτάκης αποκάλυψε τον βασικό πυρήνα του προγράμματός του: Επταήμερη εργασία, ασφαλιστικό Πινοσέτ. Ψηφίζουμε αν θα μείνουμε μακριά από τις πολιτικές των μνημονίων ή αν θα επιστρέψουμε σε αυτές».

Ο πρωθυπουργός ανέφερε επίσης πως «δεν θα εμπιστευτούμε το μέλλον μας σε αυτούς που μας χρεοκόπησαν ή σε αυτούς που μας έβγαλαν από τη χρεοκοπία. Την απάντηση τη δίνετε εσείς, η Ελλάδα δεν γυρίζει πίσω.

Χρειάζεται όμως και ενότητα του λαού ομοψυχία. Στην ιστορία ο διχασμός μόνο δεινά έχει φέρει. Οι πολιτικοί μας αντίπαλοι προσπάθησαν να διχάσουν. Οι πολλοί ενώνουν δεν διχάζουν, οι ελίτ διχάζουν. Τις μεγάλες μάχες δώσαμε για τους πολλούς που θα υπογράψουν και τις μεγάλες νίκες του μέλλοντος. Το πρόσταγμα θα δώσουν νέοι και νέες, ας τους εμπιστευτούμε γιατί το μέλλον τους ανήκει» συμπλήρωσε.

Κλείνοντας την ομιλία του, ο κ. Τσίπρας είπε «ενωμένοι θα πάμε στις κάλπες της Κυριακής για να χτίσουμε το μέλλον που αξίζει στους πολλούς, στους ανθρώπους του μόχθου, στους νέους και τις νέες».

Τέλος, ο πρωθυπουργός σημείωσε πως «να φτάσουν οι πλατείες και οι δρόμοι μέχρι τις κάλπες και το βράδυ της Κυριακής θα έχουμε αποτέλεσμα που κανείς δεν θα είχε φανταστεί μερικούς μήνες πριν. Δεν θα είναι έκπληξη, άλλοι θα εκπλαγούν. Εμείς απλά θα συνεχίσουμε τη σκληρή δουλειά για να σηκώσουμε την πατρίδα μας λίγο ψηλότερα» κατέληξε ο κ. Τσίπρας.

Αν σου άρεσε κάνε