Τσίπρας: Οι κάλπες είναι ψήφος εμπιστοσύνης στα μέτρα

Τσίπρας: Οι κάλπες είναι ψήφος εμπιστοσύνης στα μέτρα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 10:57 Δημιουργία 21/05/19, 09:49

«Έστησε» το εκλογικό αφήγημα ο Αλέξης Τσίπρας, συνδέοντας την απόφαση στην κάλπη με τα «δώρα», που ο ίδιος μοίρασε.

«Οι κάλπες είναι ψήφος εμπιστοσύνης στα μέτρα ελάφρυνσης ή ακύρωσής τους», υποστήριξε ο πρωθυπουργός, μιλώντας στον ΑΝΤ1 το πρωί της Τρίτης.

Μάλιστα, ο ίδιος τόνισε ότι το δίλημμα είναι, πού θα δώσουμε από το περίσσευμα, που δημιουργήθηκε. «Θα μοιράσουμε στους πολλούς ή θα το δώσουμε στους λίγους και τους εκλεκτούς;», σημείωσε.

«Επί 4,5 χρόνια οι κυβερνήσεις έφεραν σκληρή λιτότητα και δεν έγινε τίποτα. Τα είπε και το ΔΝΤ. Εμείς πιάσαμε τους στόχους και υπήρξε και περίσσευμα που το επιστρέψαμε στους πολίτες», είπε ο κ. Τσίπρας.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, αυτό έγινε για τρεις λόγους: ο πρώτος ήταν ότι κάναμε διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, όπως την ενοποίηση των Ταμείων που περιόρισε τη σπατάλη και εξορθολόγισε τις εισφορές. Ο δεύτερος ότι ρίξαμε το βάρος στην αγορά εργασίας. Παραλάβαμε την ανεργία στο 28% και τη μειώσαμε στο 19%. Τρίτον, κάναμε χρηστή διαχείριση. Σταμάτησε η ρεμούλα και η διαπλοκή.

Την ώρα που μεγαλώνει ο σάλος για την «κουτσουρεμένη» σύνταξη, ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι η κυβέρνηση έδωσε αυτό, που μπορούσε με την 13η σύνταξη.

«Ο κ. Μητσοτάκης θέλει να μειώσει τους φόρους των επιχειρήσεων. Εγώ λέω να μειωθεί και ο φόρος στις επιχειρήσεις αλλά αυτό να γίνει σταδιακά», είπε.

«Εμείς, είπε, θέλουμε να μειώσουμε τον φόρο πρωτίστως για τα χαμηλά και τα μεσαία εισοδήματα, ο κος Μητσοτάκης για όλους, ακόμα και αυτούς που έχουν τα ακίνητα με πισίνες που τα έχουν μεταβιβάσει σε off shore», τόνισε.

Αν σου άρεσε κάνε