Και πάλι με την πόλωση ο Τσίπρας από τη Λάρισα

Και πάλι με την πόλωση ο Τσίπρας από τη Λάρισα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 21:34 Δημιουργία 21/05/19, 21:04

Με ξεκάθαρη την πρόθεση να πολώσει το κλίμα της πολιτικής αντιπαράθεσης του ΣΥΡΙΖΑ με τη ΝΔ, 5 μέρες πριν από τις ευρωεκλογές της Κυριακής, εμφανίστηκε ο Αλέξης Τσίπρας το βράδυ της Τρίτης, κατά την προεκλογική ομιλία του πρωθυπουργού στη Λάρισα.

Όπως είπε, ο «Κάμπος σήμερα ακυρώνει τις δημοσκοπήσεις της συμφοράς, δεν υπάρχει αμφιβολία μετά την παρουσία σας εδώ για το ποιος θα γελά και ποιος θα κλαίει το βράδυ της Κυριακής. Οι πολίτες σήμερα στέλνουν στα αζήτητα την προπαγάνδα των επιτελείων, τα ψέματα και την εικονική πραγματικότητα. Έχει φτάσει η ώρα της αλήθειας, της κάλπης, της λαϊκής ετυμηγορίας» συμπλήρωσε.

Συνεχίζοντας τις επιθέσεις κατά μερίδας του Τύπου και προς της ΝΔ, ο κ. Τσίπρας είπε «νόμιζαν ότι αρκεί να έχουν αγοράσει εφημερίδες και κανάλια, επικοινωνιολόγους και δημοσκόπους για να τους εμπιστευθεί ο ελληνικός λαός. Νόμιζαν ότι αυτό αρκεί για να ξαναγυρίσουν πίσω οι ίδιοι στις θέσεις εξουσίας που τους έλειψαν και να γυρίσουν πίσω και το λαό στο βαθύ σκοτάδι των μνημονίων. Είχαν προδιαγράψει ότι θα κάνουν εκλογικό περίπατο. Νόμιζαν ότι ο ελληνικός λαός θα παραδοθεί. Τον υποτίμησαν όμως για άλλη μια φορά. Όπως στις προηγούμενες αναμετρήσεις, το ίδιο θα πάθουν και την Κυριακή, καθώς ο ελληνικός λαός θα δώσει απάντηση στην προπαγάνδα, την συκοφαντία, στο ψέμα και την απάτη».

Είπε πως ο λαός πως γνωρίζει «ποιος λεηλάτησε τις δυνατότητές του και ποιος χρεοκόπησε τη χώρα, ποιοι είναι αυτοί που ζητούν να ξαναγυρίσουν για να συνεχίσουν από εκεί που σταμάτησαν» και ποιος έδωσε τη μεγάλη μάχη για να βγει η χώρα στο ξέφωτο».

Μιλώντας για το πακέτο οικονομικών μέτρων που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, ο κ. Τσίπρας υποστήριξε πως «δεν είναι παροχές αυτά που δίνει η κυβέρνηση σήμερα, είναι οι θυσίες του λαού που επιστρέφονται. Μέσα σε συνθήκες οικονομικής ασφυξίας δώσαμε μάχες για να υπερασπιστούμε τους πιο αδύνατους» πρόσθεσε.

Ακόμα, ο πρωθυπουργός ανέφερε πως «ακόμη και το ΔΝΤ παραδέχεται ότι η Ελλάδα ρήμαξε με όσα έκαναν την περίοδο 2010-14. Μόνο η ΝΔ κάνει λόγο για success story κατά τη διάρκεια της συγκυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου».

Είπε ότι «μόνο η ΝΔ μιλά για success story για τα χρόνια του κου Σαμαρά και Βενιζέλου. Μόνο ο κ. Μητσοτάκης που ονειρεύεται να συνεχίσει το έργο των απολύσεων και των περικοπών. Μόνο αυτοί μας λένε ότι είχαν ιστορία επιτυχίας, ο κ. Μητσοτάκης και ο αντιπρόεδρός του που όταν απέλυε γιατρούς και έκοβε δαπάνες από την υγεία, έλεγε ότι είναι δικά τους τα μέτρα, όχι της τρόικας, μη τυχόν και του πάρει η τρόικα τη δόξα.

«Τις τελευταίες μέρες δείχνουν το πραγματικό σκληρό πρόσωπο τους, που κοιτά τον κόσμο από τη σκοπιά των ολιγαρχών και των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων χωρίς έγνοια για τον άνθρωπο του μόχθου», ανέφερε συνεχίζοντας την επίθεση προς τον πρόεδρο της ΝΔ.

«Αυτό κάνουν όταν μιλάνε για το ξεπερασμένο οχτάωρο και την επταήμερη εργασία και μετά βγαίνουν και λένε ότι έκαναν λάθος, όταν θέλουν να βάλουν δημοσίους λειτουργούς στο σύστημα υγείας να δουλεύουν για να κερδίζουν οι μεγαλοεπιχειρηματίες των ιδιωτικών νοσοκομείων και διαγνωστικών κέντρων, όταν με περισσή αλαζονεία χωρίζουν τους πολίτες σε κατηγορίες: Ο ψυκτικός από το Περιστέρι και ο μάνατζερ από την Εκάλη. Οι λίγοι και εκλεχτοί που θα διοικούν και οι πολλοί που θα υπακούν», ανέφερε.

«Ε, λοιπόν εμείς εδώ, από τη Θεσσαλία τους λέμε: πάρτε το χαμπάρι. Τώρα αλλάξανε τα πράγματα. Στην Ελλάδα θα διοικούν οι πολλοί και θα υπακούνε οι λίγοι. Θα είναι κυρίαρχος ο ελληνικός λαός, θα είναι αυτός που δίνει εντολές. Γιατί έχει έρθει η ώρα των πολλών», υπογράμμισε.

«Όμως ο λαός δεν ήρθε στο προσκήνιο το 2015 για να γυρίσει στην αφάνεια το 2019, ήρθε για να διαφεντεύει και ο κυρίαρχος λαός θα αποφασίσει ποιος θα κυβερνά αυτόν τον τόπο. Ό,τι πέτυχε η κυβέρνηση αυτή το πέτυχε χάρη στη στήριξη του λαού, είπε και τόνισε αυτή η κυβέρνηση θα υπερασπιστεί τις κατακτήσεις του λαού και όσα κέρδισε με τις θυσίες του» ανέφερε ο κ. Τσίπρας.

Επαναφέροντας το δίλημμα που θέτει πριν από την κάλπη, τόνισε ότι «η ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ είναι ψήφος εμπιστοσύνης στα μέτρα στήριξης. Η ψήφος στη ΝΔ είναι ψήφος κατάργησης των μέτρων. Το ποιος θα είναι πρωθυπουργός θα το αποφασίσει ο ελληνικός λαός. Δεν θα το αποφασίσου οι μιντιάρχες, οι δημοσκόποι.

Το δίλημμα αυτής της κάλπης αυτής είναι με ποια πολιτική θα συνεχίσει η χώρα. Διότι είναι πολλοί αυτοί που καιροφυλακτούν, τα γεράκι μέσα κι έξω από την χώρας για να πουν τα μέτρα αυτά θα καταργηθούν» συμπλήρωσε ο κ. Τσίπρας.

Στο ίδιο ύφος, ανέφερε πως «την άλλη Κυριακή ψηφίζουμε για να μην γυρίσουμε ποτέ ξανά πίσω στις μνημονιακές πολιτικές που τις ζήσαμε στο πετσί μας».

Αν σου άρεσε κάνε