Έμφαση Μητσοτάκη στα λαϊκά στρώματα από το Περιστέρι

Έμφαση Μητσοτάκη στα λαϊκά στρώματα από το Περιστέρι

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 20:58 Δημιουργία 22/05/19, 19:58

Τη σημασία που δίνει η ΝΔ στα λαϊκά στρώματα θέλησε να «σηκώσει ψηλά» ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το Περιστέρι το βράδυ της Τετάρτης, κατά την ομιλία του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος από το κλειστό γήπεδο «Ανδρέας Παπανδρέου».

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως «εδώ είναι το πολιτικό μου σπίτι. Μπορεί να κατάγομαι από την Κρήτη αλλά εδώ ωρίμασα πολιτικά. Μόλις έγινα πρόεδρος της ΝΔ έφερα τα γραφεία μας στο Μοσχάτο, δίπλα στο ποτάμι. Είμαι μαζί σας για να πάμε ενωμένοι όλοι μαζί την Ελλάδα μπροστά» συμπλήρωσε.

Στη συνέχεια, υπογράμμισε την απόφαση του να κατέλθει στο Δυτικό Τομέα της Β' Αθηνών, λέγοντας ότι «ήμουν εδώ, είμαι εδώ θα είμαι εδώ επικεφαλής του ψηφοδελτίου μας στην Δυτική Αθήνα για άλλη μια φορά. Γιατί εδώ στην όμορφη δυτική όχθη, εδώ χτυπάει η καρδιά της Ελλάδας».

Μιλώντας για το διακύβευμα των εκλογών, ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι «σε τέσσερις μέρες η Ελλάδα τελειώνει με τον ΣΥΡΙΖΑ και κάνει μια νέα αρχή. Στις 26 Μαΐου δεν εκλέγουμε μόνο ευρωβουλευτές, μόνο περιφερειάρχες, μόνο δημάρχους...παίρνουμε θέση και δίνουμε μήνυμα με την ψήφο μας. Το ζήτημα δεν είναι μόνο ποιοι θα φύγουν αλλά ποιοι θα έρθουν να τους αντικαταστήσουν. Δεν ψηφίζουμε αρνητικά...εμπιστευόμαστε την Νέα Δημοκρατία» πρόσθεσε.

Κάνοντας σχόλιο για την οικονομία, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε πως «αυτό που ζούμε σήμερα δεν είναι ανάπτυξη, είναι μιζέρια».

Υπογραμμίζοντας τις προτεραιότητες της ΝΔ, σημείωσε ότι «οι επενδύσεις θα φέρουν καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας. Βγάζουμε κόκκινη κάρτα στην γραφειοκρατία και ανάβουμε πράσινο φως σε όποιον, μεγάλο ή μικρό, θέλει να επενδύσει σε αυτή την χώρα».

Σε αναφορά για την Παιδεία, ο ίδιος είπε πως «το δικό μου σχέδιο θέλει μια χρήσιμη, δημόσια Παιδεία με απολαβές που θα επιτρέπει στα παιδιά να χτίζουν την ζωή τους και να μην είναι εξαρτημένοι από τον μπαμπά ή την μαμά».

Συνεχίζοντας, δήλωσε πως «το Περιστέρι θα αποκτήσει το πρώτο νέο πρότυπο σχολείο, ώστε αυτοί που είναι άριστοι να μπορούν να διεκδικήσουν το δικαίωμα σε μια μόρφωση που θα ανταποκρίνεται στις δυνατότητές τους.

Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αθήνας θα αναβαθμιστεί πραγματικά. Θα γίνει πρότυπο πανεπιστήμιο εφαρμοσμένων επιστημών συνδεδεμένο με τις πραγματικές ανάγκες της αγοράς εργασίας» πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.

Μιλώντας κατά του Αλέξη Τσίπρα, ο πρόεδρος της ΝΔ σημείωσε πως «έδωσε πολύ λίγα , πολύ αργά».

Ενώ για τις προεκλογικές παροχές, υποστήριξε πως «η ψήφος των υπερήφανων συνταξιούχων δεν εξαγοράζεται με κουτσουρεμένα επιδόματα».

Δίνοντας έμφαση στα ζητήματα ασφάλειας, υπογράμμισε ότι «το ο άσυλο της ανομίας θα καταργηθεί. Το πανεπιστημιακό άσυλο τελειώνει την επόμενη μέρα.

Θα κάνουμε 1.500 προσλήψεις στην ελληνική αστυνομία» συμπλήρωσε.

Στη συνέχεια έκανε αναφορά στη χθεσινή επίθεση του Ρουβίκωνα στη Βουλή και στον Δημήτρη Κουφοντίνα, τονίζοντας πως «δεν μπορεί η ίδια η Βουλή να βεβηλώνεται, όλοι πληγωθήκαμε με τις κόκκινες μπογιές στη Βουλή. Δεν μπορεί να ασχολείται όλη η κυβέρνηση με το πως θα πάρει άδεια ο Κουφοντίνας , ένας τρομοκράτης που δεν έχει μετανιώσει»

Αναφορικά με το αφορολόγητο, ο πρόεδρος της ΝΔ είπε πως «θα διατηρήσουμε το αφορολόγητο εκεί που βρίσκεται σήμερα. Καταργούμε την μείωση του αφορολόγητου».

Δεσμεύτηκε για τη μείωση της φορολογίας, λέγοντας ότι «ο φόρος στις επιχειρήσεις μειώνεται από το 28% στο 20% και το ΦΠΑ θα πάει τελικά με την ΝΔ στο 11% και στο 22%.

Ο ΕΝΦΙΑ μειώνεται κατά 30% για κάθε ελληνικό νοικοκυριό» πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.

Ακόμα, έστειλε μήνυμα ενότητας, σημειώνοντας πως «είμαι εδώ και δεσμεύομαι ότι θα ενώσω τους ΕΈλληνες σε μια μεγάλη προσπάθεια από την οποία πραγματικά δεν περισσεύει κανείς. Αρχίζουμε με όλους την προσπάθεια να ξαναφτιάξουμε την Ελλάδα. Στις 26 ψηφίζουμε. στις 27 σελίδα γυρίζουμε».

Θυμίζοντας την πρώτη εποχή διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρόεδρος της ΝΔ δήλωσε «εμείς κρατήσαμε την Ελλάδα στην Ευρώπη το καλοκαίρι του 2015».

Σε ένα νέο «άνοιγμα» προς του κεντρώους ψηφοφόρους, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι «απευθύνομαι στους χιλιάδες φίλους που ψήφιζαν ΠΑΣΟΚ ή Ποτάμι. Ακούω μια θεωρία περί ίσων αποστάσεων. Δεν υπάρχουν ίσες αποστάσεις ανάμεσα στην αλήθεια και το ψέμα...ανάμεσα στην δημοκρατία και τον αυταρχισμό».

Προς το κλείσιμο της ομιλίας του, ανέφερε πως «μόνο ένα καθαρό αποτέλεσμα θα φέρει μια καθαρή λύση. Η αλλαγή θα έρθει μόνο με ψήφο στην ΝΔ. Η νίκη ξεκινά από τα δυτικά. Η νίκη δεν θα είναι μόνο νίκη της ΝΔ αλλά όλων των Ελλήνων».

Ολοκληρώνοντας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πως «σας καλώ σε εγρήγορση μέχρι την Κυριακή. Το μήνυμά μας πρέπει να φτάσει παντού. Καμία ψήφος δεν πρέπει να πάει χαμένη. Τώρα είναι η ώρα. Ένα καθαρό αποτέλεσμα θα φέρει και καθαρή λύση. Το Περιστέρι έδειξε το δρόμο. Η αλλαγή θα έρθει μόνο με ψήφο στη ΝΔ. Η νίκη μας δεν θα είναι νίκη της ΝΔ αλλά όλων των Ελλήνων», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Αν σου άρεσε κάνε