Αισιοδοξία Τσίπρα για νίκη την Κυριακή, από τη Θεσσαλονίκη

Αισιοδοξία Τσίπρα για νίκη την Κυριακή, από τη Θεσσαλονίκη

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 21:47 Δημιουργία 22/05/19, 21:17

Με έντονες αναφορές για «ενότητα» και κατά του «διχασμού» θέλησε ο Αλέξης Τσίπρας να τοποθετηθεί στην κεντρική προεκλογική ομιλία του ΣΥΡΙΖΑ από την Α' Προβλήτα του λιμανιού της Θεσσαλονίκης το βράδυ της Τετάρτης.

Ξεκινώντας με σχόλιο για τη σημερινή επέτειο της δολοφονίας του Γρηγόρη Λαμπράκη, ο πρωθυπουργός είπε πως «βαθιά στο έδαφος της Ιστορίας αυτής της Πόλης βρίσκονται οι ρίζες της δημοκρατικής παράταξης της Αριστεράς και του τόπου μας. Η δολοφονία του Λαμπράκη δεν στιγμάτισε την πόλη της Θεσσαλονίκης αλλά αυτούς που την ανέχτηκαν, παρακρατικοί του χθες. Σε όλους αυτούς δίνουμε απάντηση με την παρουσία μας σήμερα εδώ και την Κυριακή με την ψήφο μας».

Στη συνέχεια, ο κ. Τσίπρας ανέφερε πως «σε κάθε πατριώτη και δημοκράτη θέλω να απευθυνθώ και να πω ότι πρέπει να κλείσουμε όλοι μαζί το δρόμο στις δυνάμεις που θέλουν να διχάσουν το λαό μας γιατί εδώ συντελείται ένα πείραμα εθνικού διχασμού και πρέπει να αποτύχει, Κάθε δημοκράτης πολίτης να πει αποφασιστικά όχι σε κάθε έναν από την ελίτ που θέλει να διχάσει το λαό μας και να πει ένα αποφασιστικό ναι σε όσα έχουμε να πετύχουμε για τους πολλούς».

Με έμφαση στα πεπραγμένα των προηγούμενων κυβερνήσεων, ο πρωθυπουργός τόνισε πως «απέναντι σε όλους αυτούς που τα τελευταία χρόνια ξεσάλωσαν θέλω σήμερα να βγάλω έναν λόγο εθνικό, να μιλήσω με αλήθεια. Και η αλήθεια είναι ότι καταφέραμε να βγάλουμε την θηλιά από το λαιμό του λαού μας χάρη στις δικές του θυσίες».

Μιλώντας για μια ακόμα φορά για το «τέλος των μνημονίων», σημείωσε ότι «χάρη στη στήριξη του λαού έφυγαν τα γεράκια, που εκ των υστέρων βγαίνουν να ομολογήσουν τα εγκλήματα σε βάρος του ελληνικού λαού.Την ίδια ώρα οι μόνοι που μιλάνε για success story της εποχής Σαμαρά είναι η ΝΔ και οι συνοδοιπόροι τους» πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας.

«Τα καταφέραμε γιατί σφίξαμε τα δόντια και κάναμε υπομονή. Η αλήθεια είναι ότι χάρη στην δική σας υπομονή και την δική μας επιμονή δεν έχουμε στο κεφάλι μας το ΔΝΤ, τα γεράκια που ζητούσαν το παράλογο και έρχονται σήμερα και ομολογούν τα εγκλήματα» συμπλήρωσε.

Σε σαφή προεκλογική αναφορά για νέες παροχές, ο κ. Τσίπρας υποστήριξε πως «η αλήθεια είναι ότι πετύχαμε να νοικοκυρέψουμε τα δημόσια οικονομικά, να ξαναβάλουμε την χώρα σε ράγες, αλλά ξέρουμε ότι υπάρχουν χιλιάδες συμπολίτες μας που, ενώ οι αριθμοί ευημερούν, δεν το έχουν ακόμα αισθανθεί γι'αυτό προχωρήσαμε στα μέτρα».

Απαντώντας στις κατηγορίες για το προεκλογικό πακέτο μέτρων, δήλωσε πως «δεν είναι αυτά δωράκια και παροχές, είναι η επιστροφή των κόπων τους. Για μας η ανάπτυξη είναι προϋπόθεση της κοινωνικής δικαιοσύνης αλλά και η κοινωνική δικαιοσύνη προϋπόθεση της ανάπτυξης. ώρα μπορούμε να χτίσουμε ένα μέλλον όπως το οραματιζόμαστε. Κι εδώ χρειαζόμαστε την στήριξή σας.

Όσο η οικονομία θα πηγαίνει καλύτερα τόσο οι πολλοί θα γεύονται τους καρπούς της» σημείωσε, «κλείνοντας το μάτι» για νέες παροχές εν όψει των εθνικών εκλογών.

«Τώρα χρειαζόμαστε τη δική σας στήριξη για να προχωρήσουμε με αυτό», τόνισε.

Προχωρώντας στις επιθέσεις κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι «οι αντίπαλοί μας προσπάθησαν να κρύψουν το σχέδιό τους πίσω από στολές Μακεδονομάχων αλλά τους ξεφεύγουν με πρώτο μαρτυριάρη τον αρχηγό τους όταν δεν μαρτυράει ότι την επόμενη Κυριακή θα χάνει 1-0 μαρτυράει το βαθειά διχαστικό πρόγραμμά του και τις ιδέες του και ποιο είναι αυτό; κατάργηση του παρωχημένου οχτάωρου, επταήμερη εργασία, κατάργηση των επιδομάτων που τα θεωρεί ανακύκλωση της φτώχειας γιατί δεν μπορεί να καταλάβει τι είναι για έναν συνταξιούχο να πάρει 400 ευρώ».

Σε μια έμμεση απάντηση για τις ανησυχίες που έχουν εκφράζει οι Ευρωπαίοι δανειστές λόγω των παροχών της κυβέρνησης, ο πρωθυπουργός είπε πως «το σχέδιο τους μας θυμίζει τίτλο ελληνικής ταινίας Το ΔΝΤ ξανάρχεται και μάλιστα μιλάει ελληνικά με βαυαρική προφορά όπως ο κ.Βέμπερ ο οποίος σχολιάζοντας τα μέτρα είχε το θράσος να πει αυτά ο Τσίπρας θα τα πληρώσει με λεφτά των Ευρωπαίων. Του λέω λοιπόν ότι αυτά τα χρήματα είναι από τους κόπους και τις θυσίες των Ελλήνων».

Μιλώντας για τις αντιδράσεις που έχουν προκληθεί στη βόρεια Ελλάδα για τη συμφωνία των Πρεσπών, ο κ. Τσίπρας υποστήριξε πως «θέλουν να μας χωρίσουν σε πατριώτες και μη πατριώτες σε καλούς και κακούς Έλληνες. Και να γιατί είδατε αυτά που είδατε με αφορμή την Συμφωνία των Πρεσπών. Μας είπαν ότι θα χάσουμε το όνομα της Μακεδονίας.

Ας αναλογιστούμε όλοι ποιο είναι το εθνικό μας συμφέρον ποιος έχει να κερδίσει και ποιος να χάσει από μια τέτοια εξέλιξη. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα χάσουν οι πατριδοκάπηλοι. Θα κερδίσει η Ελλάδα, τα Βαλκάνια, θα κερδίσει η Ευρώπη, η Θεσσαλονίκη» συμπλήρωσε.

Σε σχόλιο για το σχεδιασμό της κυβέρνησης για την πόλη της Θεσσαλονίκης, ανέφερε πως «εμείς στα δύσκολα αυτά τέσσερα χρόνια που περάσανε βάλαμε τις βάσεις για να γίνει η Θεσαλονίκη αυτό που της αξίζει. Μια μητρόπολη των Βαλκανίων, μια πόλη θα ακμάζει και δεν θα έχει γυρισμένη την πλάτη στους γείτονές της».

«Το μετρό της πόλης πια δεν είναι ανέκδοτο και θα αρχίσει την λειτουργία τους κι ας τους πειράζει γιατί αυτοί εγκαινίαζαν τρύπες» είπε ο πρωθυπουργός.

Κλείνοντας την ομιλία του, ο κ. Τσίπρας σημείωσε πως «βρισκόμαστε σε ένα ιστορικό σταυροδρόμι. Η Ελλάδα έχει μια ευκαιρία να κερδίσει το μέλλον της να κοιτάξει μπροστά. Απέναντι στους πολλούς βρίσκονται οι ελίτ που θέλουν να ξανάρθουν στα πράγματα γιατί εμείς τους χαλάσαμε τις δουλειές αυτά τα χρόνια».

Αν σου άρεσε κάνε