«Άνοιγμα» Μητσοτάκη στους ψηφοφόρους του ΚΙΝΑΛ και του Ποταμιού

«Άνοιγμα» Μητσοτάκη στους ψηφοφόρους του ΚΙΝΑΛ και του Ποταμιού

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 08:43 Δημιουργία 23/05/19, 08:38
Αρθρογράφος: Γιάννης Σαραντάκος
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ

Με πολιτικό «άνοιγμα» στους ψηφοφόρους του ΚΙΝΑΛ και του «Ποταμιού» επιχειρεί στο φίνις της προεκλογικής περιόδου ο Κυριάκος Μητσοτάκης να διευρύνει την διαφορά, που χωρίζει τη ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχοντας πετύχει - σύμφωνα με όλες τις δημοσκοπήσεις - τον μέγιστο βαθμό συσπείρωσης των ψηφοφόρων της ΝΔ, εκτιμά ότι το υψηλότερο ποσοστό που επιδιώκει, «περνά» και μέσα από τους πολίτες που έχουν σαφή φίλο-ευρωπαϊκό προσανατολισμό, αλλά στο παρελθόν είχαν επιλέξει άλλες πολιτικές δυνάμεις.

«Δεν είναι παράξενο ένας ψηφοφόρος του ΚΙΝΑΛ ή του «ποταμιού να επιλέξει τη ΝΔ στις ευρωεκλογές», είπε χαρακτηριστικά σε χθεσινή ραδιοφωνική του συνέντευξη.

Ταυτόχρονα, προς αυτή την κατεύθυνση κινείται και ο μετριοπαθής πολιτικός λόγος, που χρησιμοποιεί αυτή την τελευταία προεκλογική εβδομάδα, καθώς δίνει έμφαση στην ανάγκη ενότητας του ελληνικού λαού και εξυπηρέτησης όλων, ούτε των πολλών ούτε των λίγων.

Στην εκλογική εξίσωση, εκτός από τον πολιτικό διεμβολισμό των δυο συγκεκριμένων κομμάτων, προτίθεται και η προσπάθεια προσέλκυσης δυσαρεστημένων ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ. Για το λόγο αυτό, η ΝΔ υπενθυμίζει τις προεκλογικές εξαγγελίες του πρωθυπουργού, πριν τις εκλογές του 2015 και τα όσα έγιναν μετά.

Στο «οπλοστάσιο» του κ. Μητσοτάκη, εκτός από τις δημοσκοπήσεις που προσδιορίζουν την διαφορά σε ένα εύρος από 5% έως 8,5%, βρίσκεται και η εικόνα ενότητας στην κορυφή της συντηρητικής παράταξης. Χθες, υπήρξε δημόσια παρέμβαση από τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, ο οποίος προσερχόμενος στην ομιλία του κ. Μητσοτάκη στο Περιστέρι, επεσήμανε την ανάγκη πολιτικής αλλαγής. «Είμαστε όλοι εδώ στο πλευρό του Κυριάκου Μητσοτάκη στην τελική ευθεία για μια καθαρή νίκη. Μια νίκη που οδηγεί στην πολιτική αλλαγή που έχει ανάγκη η Ελλάδα», τόνισε μεταξύ άλλων. Ο κ. Καραμανλής μεταβαίνει σήμερα στην Θεσσαλονίκη, όπου αύριο θα παραστεί στην τελευταία προεκλογική ομιλία του προέδρου της ΝΔ στην πόλη.

Σειρά παρεμβάσεων αναμένεται να πραγματοποιήσει τις επόμενες ώρες και ο κ. Σαμαράς, ο οποίος επίσης παρέστη στην χθεσινή ομιλία του κ. Μητσοτάκη. Σήμερα το απόγευμα ο πρώην πρωθυπουργός θα μιλήσει σε ανοιχτή συγκέντρωση στην Τρίπολη, ενώ αύριο θα είναι επίσης στην Θεσσαλονίκη, όπου θα κάνει νέα δήλωση - μήνυμα ενόψει των εκλογών.

Τέλος, σε επίπεδο καμπάνιας, η ΝΔ επικεντρώνει τα διαφημιστικά της spots αυτή την τελευταία εβδομάδα στο πρόσωπο του ηγέτη της συντηρητικής παράταξης και στο μήνυμα ότι «έρχεται για να ενώσει».

Με μετριοπαθή πολιτικό λόγο και χωρίς διάθεση νέας σύγκρουσης, ο κ. Μητσοτάκης επιχειρεί και με αυτόν τον τρόπο το άνοιγμά του στο πεδίο των αναποφάσιστω, που κινείται στα επίπεδα του 12% και οι οποίοι εν πολλοίς θα καθορίσουν το εύρος της εκλογικής διαφοράς.

Αν σου άρεσε κάνε