Τσίπρας από Ηράκλειο: Δεν επιστρέφουμε στα χρόνια του ΔΝΤ

Τσίπρας από Ηράκλειο: Δεν επιστρέφουμε στα χρόνια του ΔΝΤ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 21:43 Δημιουργία 23/05/19, 21:10

Συνέχεια στο μήνυμα της κυβέρνησης για το ότι «η Ελλάδα δεν επιστρέφει πίσω» έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας το βράδυ της Πέμπτης από το Ηράκλειο της Κρήτης, μιλώντας σε προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ.

«Σήμερα εσείς δίνετε το μήνυμα: Η Ελλάδα δεν θα γυρίσει πίσω στα σκοτεινά χρόνια του μνημονίου και του ΔΝΤ», είπε ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι κάποιοι βιάστηκαν να λογαριάσουν χωρίς τον ξενοδόχο και να προεξοφλήσουν το εκλογικό αποτέλεσμα.

Είπε ότι μέσα σε 20 μέρες από τότε που βρέθηκε στην Κρήτη έως σήμερα το κλίμα άλλαξε, αναποδογύρισε και σε κάθε γωνιά της πατρίδας «παίρνουμε μήνυμα νίκης».

Ο πρωθυπουργός υποστήριξε πως «συγκρουστήκαμε με την ευρωπαϊκή τραπεζοκρατία ..αναγκαστήκαμε να κάνουμε έναν αναγκαστικό συμβιβασμό αλλά ποτέ δεν έφυγε από το μυαλό ο στόχος μας που ήταν να βγάλουμε από το λαιμό της χώρας την θηλιά των μνημονίων».

Ακόμα, υποστήριξε ότι «δώσαμε σημαντικές μάχες για τους πολλούς και το μεγαλύτερο κατόρθωμα είναι αυτές οι μάχες μέσα σε καθεστώς πρωτοφανούς δυσκολίας, σε καθεστώς εποπτείας από τους δανειστές, σ'αυτές τις συνθήκες βρήκαμε τον τρόπο να προχωρήσουμε σε σχέδιο για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης στον τόπο μας...σε σύγκρουση με τους δανειστές, καταφέραμε να δώσουμε πρόσβαση σε 2,5 εκατομμύρια συμπολίτες μας στα νοσοκομεία» συμπλήρωσε.

«Η Ελλάδα από τον Αύγουστο του 2018, είναι μια χώρα κυρίαρχη και ελεύθερη να αποφασίζει η ίδια τις τύχες της. Το ΔΝΤ, οι τεχνοκράτες, οι εκβιασμοί τους και τα καταστροφικά σχέδια τους, δεν είναι πια εδώ. Αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι το καταφέραμε ενώ παράλληλα δώσαμε και κερδίσαμε σκληρές μάχες για τους πολλούς, που τότε φαίνονταν χαμένες, μέσα σε καθεστώς δημοσιονομικής ασφυξίας, μάχες απέναντι στους δανειστές», υπογράμμισε.

Σε αυτό το πλαίσιο αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, για την Υγεία, την κοινωνική πρόνοια, την ακύρωση της περικοπής των συντάξεων, την παιδεία.

«Κάθε μας νίκη απέναντι στους δανειστές που έδινε ανάσα στους πολλούς, μας έκανε να πιστεύουμε ότι πράξαμε σωστά που μείναμε να δώσουμε τη μάχη, που δεν το βάλαμε στα πόδια», είπε ο κ. Τσίπρας.

Σημείωσε ότι γι' αυτό «η Αριστερά που δεν δείλιασε να μπει στη μάχη και να αναλάβει ευθύνες, όλα αυτά τα χρόνια έγινε ένα με τον δημοκρατικό και προοδευτικό κόσμο που έδωσε πνοή στις μεγάλες μάχες της δημοκρατικής παράταξης στο τόπο μας. Έγινε ένα με τον κόσμο που στήριξε την αλλαγή το '81, με τον κόσμο που δε μπόρεσε να χωνέψει και να ακολουθήσει τη συντηρητική στροφή της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ αργότερα, με τους δημοκρατικούς και προοδευτικούς πολίτες που δε μπορούν να γίνουν παρακολούθημα και δεκανίκι της δεξιάς και μάλιστα της ακραίας δεξιάς του κ. Μητσοτάκη» όπως ανέφερε.

«Για αυτό και σήμερα συναντιόμαστε όλοι μαζί στην Προοδευτική Συμμαχία.

Το προσκλητήριο της δημοκρατικής παράταξης, προσκλητήριο νέας μεγάλης νίκης του λαού μας για να οικοδομήσουμε μαζί την Ελλάδα των πολλών και να βάλουμε οριστικά στο περιθώριο, την Ελλάδα της συντήρησης, την Ελλάδα της ολιγαρχίας, όσους επιθυμούν να μας γυρίσουν πίσω στα σκοτάδια των μνημονίων», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Μιλώντας για την οικονομία, ο κ. Τσίπρας ανέφερε πως «έχω πλήρη επίγνωση ότι η ανάκαμψη της οικονομίας δεν έχει γίνει πλήρως αισθητή σε μεγάλο μέρος των πολιτών. Υπάρχουν ακόμα πολλοί και πολλές που δυσκολεύονται στην καθημερινότητά τους, γι'αυτό και είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε ακόμα περισσότερα για αυτούς τους ανθρώπους ώστε να γίνει αισθητή στους πολλούς η αλλαγή η μεγάλη.

Γι'αυτό δώσαμε τώρα την 13η σύνταξη, μειώσαμε τον ΦΠΑ στην εστίαση, στην ενέργεια, στα τρόφιμα κι αυτά είναι μόνιμα μέτρα και όχι παροχές και δωράκια προεκλογικά όπως μας λένε οι πολιτικοί μας αντίπαλοι και θα διευρυνθούν όσο η οικονομία πάει καλύτερα» συμπλήρωσε.

Επιτιθέμενος στη ΝΔ και τον κ. Μητσοτάκη, είπε ότι το μόνο που εγγυώνται είναι "το ασφαλιστικό Πινοσέτ, την 7ημερη εργασία, την επιστροφή στο 1 προς 5 στο δημόσιο και τη φορολογία 9% από το πρώτο ευρώ για τους αγρότες".

Κάλεσε όλους να εγγυηθούν με την ψήφο τους την Κυριακή τις θυσίες του ελληνικού λαού, "όσα πετύχαμε μαζί". Ειδικότερα, κάλεσε τους συνταξιούχους να εγγυηθούν τη 13η σύνταξη τους αλλά και την αύξηση στην εθνική τους σύνταξη που θα έρθει τα επόμενα χρόνια αν συνεχιστεί αυτή η πορεία. Κάλεσε τους αγρότες να εγγυηθούν το αφορολόγητο και τη μείωση των εισφορών τους, τους έμπορους και καταστηματάρχες να εγγυηθούν τη μείωση του ΦΠΑ, τους εργαζόμενους να εγγυηθούν το 8ωρο, την ασφάλιση τους, τα δικαιώματα τους, τα επιδόματα που αντιστοιχούν στην εργασία τους και, τέλος, τους νέους και νέες να εγγυηθούν την αξία των πτυχίων τους, για το μισθό τους, για την προοπτική να ζήσουν και να δημιουργήσουν στον τόπο τους.

Αν σου άρεσε κάνε