Και πάλι ο Τσίρπας «με τους πολλούς, ή με τις ελίτ»

Και πάλι ο Τσίρπας «με τους πολλούς, ή με τις ελίτ»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 18:54 Δημιουργία 24/05/19, 18:47

Το βασικό προεκλογικό moto του ΣΥΡΙΖΑ «Με τους πολλούς ή με τις ελίτ» υπογραμμίζει εκ νέου ο Αλέξης Τσίπρας, σε δύο που παραχώρησε σε εφημερίδες που κυκλοφορούν αύριο, Σάββατο και μέρος των οποίων προ δημοσιεύτηκε σήμερα.

Με άρθρο στην κομματική εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ «Αυγή», ο κ. Τσίρπας αναφέρει «η ψήφος της 26ης Μαΐου είναι ψήφος για την Ευρώπη».

Κάνοντας λόγο για επιλογή των πολιτών σε όλες τις χώρες της ΕΕ ανάμεσα «σε μια Ευρώπη της δημοκρατίας, της ισότητας και της αλληλεγγύης, και σε μια Ευρώπη των τεχνοκρατών, των ανισοτήτων, της αβεβαιότητας και της αντιδραστικής Ακροδεξιάς», ο πρωθυπουργός τονίζει επίσης πως «αυτές οι ευρωεκλογές πρέπει να καταδικάσουν αμετάκλητα τον νεοφιλελευθερισμό και την Ακροδεξιά, που υπονομεύουν ανοιχτά το ευρωπαϊκό μέλλον».

Στο άρθρο του στο «Έθνος», ο ο πρωθυπουργός αναφέρεται στις δύο διαφορετικές προτάσεις για το μέλλον της χώρας που κατατίθενται ενώπιον των Ελλήνων πολιτών, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι στις κάλπες της Κυριακής οι ψηφοφόροι θα επιλέξουν το σχέδιο για το αύριο του ΣΥΡΙΖΑ και της Προοδευτικής Συμμαχίας.

Ο κ. Τσίπρας, αφού σημειώνει ότι «στην Ευρώπη σηκώνουν κεφάλι ο φασισμός, ο ρατσισμός, και η ακροδεξιά», υπογραμμίζει την κρισιμότητα της εκλογικής αναμέτρησης και περιγράφει τους πολιτικούς και κοινωνικούς λόγους που καθιστούν αναγκαία την υπερψήφιση του σχήματος ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία και την απόρριψη του σχεδίου της ΝΔ, που αποσκοπεί, όπως τονίζει, στην κατεδάφιση του κοινωνικού κράτους.

«Ο δρόμος που προτείνει στον ελληνικό λαό η ΝΔ είναι δρόμος επιστροφής στο παλιό καθεστώς, στα παλιά συμφέροντα, στις παλιές συνταγές, ακόμα και στα φθαρμένα πρόσωπα, που οδήγησαν στην κρίση και στα μνημόνια»

«Το δίλημμα για κάθε Έλληνα πολίτη σ’ αυτές τις εκλογές», επισημαίνει ο πρωθυπουργός, »είναι σαφές: Με τους πολλούς, ή με τις ελίτ. Με τον ΣΥΡΙΖΑ, ή με τη ΝΔ».

«Κι αυτό το δίλημμα ο ελληνικός λαός, η μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία, θα το απαντήσει στις κάλπες με τρόπο που δεν θα σηκώνει καμιά αμφισβήτηση» αναφέρει ο κ. Τσίπρας.

Αν σου άρεσε κάνε