Μητσοτάκης από Θεσσαλονίκη: Η Ελλάδα θα γίνει μπλε το βράδυ της Κυριακής

Μητσοτάκης από Θεσσαλονίκη: Η Ελλάδα θα γίνει μπλε το βράδυ της Κυριακής

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 21:26 Δημιουργία 24/05/19, 20:51

Τη βεβαιότητα του για την επικράτηση της ΝΔ σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις της Κυριακής, με πρώτη τη μάχη για τις ευρωεκλογές, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης το βράδυ της Παρασκευής από τη Θεσσαλονίκη και την Α' Προβλήματα του λιμανιού της πόλης, στην εκδήλωση με την οποία ολοκληρώνεται η προεκλογική εκστρατεία της ΝΔ.

Ξεκινώντας, είπε πως «η σημερινή μοναδική σας παρουσία μου θυμίζει κάτι από άλλες εποχές. Παίρνω δύναμη από την αγάπη σας και υπόσχομαι αυτή την αγάπη να την ανταποδώσω με αλήθεια, με ευθύνη, με δουλειά, με αξιοπρέπεια.

Η Ελλάδα θα γίνει μπλε το βράδυ της Κυριακής και το μπλε δεν είναι μόνο το μπλε της παράταξης, είναι το μπλε της πατρίδας» υπογράμμισε.

Για την παρουσία της νεολαίας στη συγκέντρωση, ο κ Μητσοτάκης είπε ότι «πρώτα από όλα ο αγώνας που δίνουμε είναι για τη νεολαία μας για να μπορείτε νά 'χετε εσείς ένα μέλλον καλύτερο από των μανάδων σας και των πατεράδων σας.

Άκουσα τη φωνή των Ελλήνων, την επιμονή, την προσμονή, την ελπίδα ότι κάτι καλύτερο μπορεί να αλλάξει σε αυτή την χώρα» πρόσθεσε.

Συνεχίζοντας, ανέφερε πως «ξέρω πως οι Έλληνες θέλουν να πάρουν και πάλι τα πράγματα στα χέρια τους και ξέρω πως οι ίδιοι νιώθουν ότι το μπορούν».

Ακόμα, ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι «η Θεσσαλονίκη είναι η Ελλάδα, η Μακεδονία είναι η Ελλάδα. Η Ιστορία αυτού του τόπου μας θυμίζει ότι το έθνος μας μεγαλουργεί μόνο όταν είναι ενωμένο. Και όταν η ελληνική σημαία κυματίζει πιο ψηλά από τα κομματικά λάβαρα. Αυτό κάνουμε τώρα, αυτό πρέπει να κάνουμε. Η χώρα σήμερα ζητά μια μεγάλη πολιτική αλλαγή γι'αυτό την Κυριακή ψηφίζουμε όλοι ΝΔ».

Στη συνέχεια, δήλωσε πως «είναι ώρα ευθύνης. Η ΝΔ ενώνει τις δυνάμεις της με μπροστάρη πάντα τη νεολαία. Μάθαμε από τα λάθη μας αλλά μάθαμε περισσότερα από τα λάθη των άλλων . Η σημερινή ΝΔ είναι ενωμένη και ανανεωμένη».

Μιλώντας για τη συμφωνία των Πρεσπών, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε «αδέρφια μου Μακεδόνες, έχω ως Κρητικός το δικαίωμα να σας προσφωνώ έτσι γιατί έχουν ενωθεί με το αίμα κοινών αγώνων. Ο παππούς μου Κυριάκος ίδρυσε σώμα κρητικών εθελοντών και πολέμησε στη Σιάτιστα.

Νιώθω και εγώ Μακεδόνας όπως Μακεδόνες νιώθουν όλοι οι Έλληνες μετά τη συμφωνία των Πρεσπών. Ο κ.Τσίπρας αναγνώρισε μακεδονική εθνότητα, ταυτότητα και γλώσσα στους γείτονες. Είπε ναι εκεί που οι προηγούμενοι πρωθυπουργοί είπαν όχι».

Συνεχίζοντας με το Σκοπιανό, ο πρόεδρος της ΝΔ σημείωσε πως «πήραμε από την αρχή ως ΝΔ μια ξεκάθαρη θέση, στάθηκα απέναντι στο λάθος του ΣΥΡΙΖΑ που πήγε να διχάσει τους Έλληνες. Διαφώνησα με ισχυρούς Ευρωπαίους.έγινα δυσάρεστος σε κάποιους γιατί έβαλα πάνω από όλα το συμφέρον της χώρας μας. Εξήγγειλα μεγάλη καμπάνια για την προβολή της Μακεδονίας μας, της πραγματικής Μακεδονίας παντού στον κόσμο. Θα συνεργαστούμε με τον νυν και επόμενο περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απ. Τζιτζικώστα. Θα προωθήσουμε δέσμη μέτρων που θα θωρακίζουν τα προϊόντα μας.

Κρατώ πάντα ενεργό το δικαίωμα του βέτο στο δρόμο των γειτόνων μας προς την ΕΕ. Το ίδιο ισχύει και για τη γειτονική Αλβανία. Θα προστατεύσω τα δικαιώματα της ελληνικής εθνικής μειονότητας. Και αν αυτά δεν γίνουν σεβαστά να ξεχάσει η Αλβανία την ευρωπαϊκή της πορεία. Και θα επιδιώξω τη διεθνή αναγνώριση της γενοκτονίας των Ποντίων» πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.

Επιμένοντας για τα εθνικά ζητήματα, τόνισε πως «θα αγωνιστώ στην Ευρώπη για την προστασία των συνόρων μας γιατί σύνορα υπάρχουν και δεν είναι μια γραμμή στο χάρτη.

Η ΝΔ είναι η μεγάλη πατριωτική παράταξη που διασφάλισε τα εθνικά συμφέροντα σε όλες τις κρίσιμες στιγμές από το 1974 και μετά με αλήθειες και με ρεαλισμό».

Μιλώντας για την οικονομία, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι «θέλουμε μια οικονομία με λιγότερους φόρους και περισσότερες επενδύσεις. Με νέες καλοπληρωμένες δουλειές».

Ενώ για τα ζητήματα ασφάλειας, σημείωσε πως «θέλουμε ένα κράτος που θα προστατεύει τους πολίτες από τους εγκληματίες, από τη βία των μολότοφ.

Η ασφάλεια δικαίωμα όλων και πρώτα από όλα των παιδιών που πρέπει να σπουδάζουν χωρίς κουκουλοφόρους στα πανεπιστήμια. Γι' αυτό θα καταργήσουμε το άσυλο. Μίλησα για ένα κράτος δικαίου. Για μια κοινωνία με αλληλεγγύη».

Τασσόμενος εκ νέου κατά της χαλαρής ψήφου, ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι «ύστερα από 4 χρόνια οι πολίτες θα έχουν την ευκαιρία να επιλέξουν το δρόμο που θέλουν για τη χώρα. Η ψήφος είναι βαριά όπως βαριά είναι και η ευθύνη κάθε ψηφοφόρου ξεχωριστά. Με την ψήφο μας παίρνουμε θέση. Επιλέγουμε την αλήθεια ή το ψέμα; Επιλέγουμε την προκοπή ή την ταπείνωση; Την ενότητα ή το διχασμό; Αυτή την Κυριακή ψηφίζουμε για το ποια Ελλάδα θέλουμε. Γι'αυτό δεν έχουν θέση χαμένες ή χαλαρές ψήφοι. Δεν υπάρχουν περιθώρια για πειράματα ή ίσες αποστάσεις. Ή με τη ΝΔ του αύριο ή με τον ΣΥΡΙΖΑ του χθες.».

Σε σχόλιο για τους συνταξιούχους και τις προεκλογικές παροχές της κυβέρνησης, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι «μόνο η ανάπτυξη θα φέρει καλύτερους μισθους και αυξήσεις στις συντάξεις. Θα πολεμήσουμε τη φτωχοποίηση με κάθε τρόπο. Θα δίνουμε διπλάσιες αυξήσεις σε χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους σε μόνιμη βάση.

Είμαστε έτοιμοι να κυβερνήσουμε.

Θα διατηρήσουμε το αφορολόγητο εκεί που είναι σήμερα. Καταργούμε αμέσως τη μείωση που μόνος του ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ» πρόσθεσε.

Συνεχίζοντας με υψηλούς τόνους, ο κ. Μητσοτάκης είπε πως «είδα ότι με υπουργική απόφαση δόθηκαν οι συντάξεις του Ιουνίου σήμερα. Μέχρι την Κυριακή είναι ικανοί να δώσουν και του Ιουλίου και του Αυγούστου. Δεν θα αλλάξει τίποτα. Οι συνταξιούχοι θα στείλουν το λογαριασμό στο Μαξίμου»

Μιλώντας για το δημογραφικό, ανέφερε πως «κανένα παιδί δεν θα μείνει εκτός παιδικού σταθμού με κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Δύο χιλιάδες ευρώ σε κάθε νέο παιδί που θα γεννιέται στην πατρίδα μας. Έτσι θα στηρίξουμε τα νέα ζευγάρια να κάνουν οικογένεια» τόνισε για την πρόταση της ΝΔ.

Για τη μείωση των φόρων, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε πως «θα μειωθεί ο φόρος στις επιχειρήσεις στις μεγάλες και τις μικρές.

Ο ΕΝΦΙΑ μειώνεται 30% για κάθε ελληνικό νοικοκυριό» συμπλήρωσε.

Μιλώντας για τη Θεσσαλονίκη, υποστήριξε πως «η ΝΔ οργάνωσε ειδική ημερίδα για τις υποδομές στην οποία η Β. Ελλάδα είχε τη δική της θέση. Η σύνδεση όλων των πόλεων της Μακεδονίας με την Εγνατία. Θα δουλέψουμε με την περιφέρεια.

Η Θεσσαλονίκη να ξαναγίνει κέντρο παιδείας, πολιτισμού και τουρισμού».

Προς το κλείσιμο της ομιλίας του, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι «το αύριο της χώρας αρχίζει τώρα. Ξημερώνει την Κυριακή. Είναι στο χέρι μας. Μέχρι και σήμερα οι αντίπαλοί μας, μας λένε με το τρόπο τους "ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν". Εμείς δεν τελειώνουμε κανέναν, αρχίζουμε με όλους. Αυτό είναι το θετικό μου μήνυμα. Στις 26 ψηφίζουμε, στις 27 σελίδα γυρίζουμε. Και αυτή την καινούργια σελίδα της Ελλάδος πρέπει να τη γράψουμε όλοι μαζί».

Τονίζοντας εκ νέου την πρόταση του προς τους παλιούς ψηφοφόρους του κόμματος, σημείωσε «καλώ και τους παλιούς φίλους της ΝΔ να γυρίσετε πίσω στο σπίτι σας. Τα παράπονα του χθες τα σκεπάζει η ανάγκη του σήμερα».

«Μέχρι την Κυριακή δεν χωρά καμιά επανάπαυση. Το μήνυμα αυτής της μεγαλειώδους συγκέντρωσης πρέπει να φθάσει παντού.

Τώρα είναι η ώρα. Μόνο ένα καθαρό αποτέλεσμα το βράδυ της Κυριακής θα φέρει καθαρή λύση. Ζητώ την στήριξή σας για να προχωρήσουμε μπροστά. Στείλτε το μήνυμα παντού. Ερχεται η νίκη από τη Θεσσαλονίκη. Η αλλαγή θα έρθει μόνο με νίκη της ΝΔ. Η νίκη της ΝΔ θα είναι νίκη όλων των Ελλήνων» κατέληξε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Αν σου άρεσε κάνε