Σκληρή πολιτική «μάχη» με όλα τα σενάρια ανοιχτά

Σκληρή πολιτική «μάχη» με όλα τα σενάρια ανοιχτά

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 09:43 Δημιουργία 26/05/19, 09:34
Αρθρογράφος: Βούλα Μαλαίνου
ΒΟΥΛΑ ΜΑΛΑΙΝΟΥ

Εντός ενός «άγριου» πολιτικού κλίματος άνοιξαν οι κάλπες την 26η Μαϊου. Άλλωστε, οι δύο κυρίαρχοι αντίπαλοι έχουν δώσει χαρακτήρα εθνικών εκλογών στη σημερινή, ομολογουμένως κρίσιμη αναμέτρηση.

Το δίλημμα κατά τον Αλέξη Τσίπρα αφορά την ψήφο εμπιστοσύνης ως προς τις παροχές, που ο ίδιος εξήγγειλε στην τελική ευθεία προς τη δοκιμασία, ή την ακύρωσή τους. Τουτέστιν, ψηφίζοντας ΣΥΡΙΖΑ, ο λαός δίνει το «ok» στον Έλληνα πρωθυπουργό να συνεχίσει την πολιτική των επιδομάτων, αγνοώντας τους δημοσιονομικούς κινδύνους, ενώ σταυρώνοντας το ψηφοδέλτιο της ΝΔ, επιλέγει τη συνεχή λιτότητα, τη διαφθορά και την επικράτηση της ελίτ έναντι των… πολλών. Αυτό είναι το «αφήγημα» της Κουμουνδούρου.

Το δίλημμα κατά τον Κυριάκο Μητσοτάκη από την άλλη, είναι αν η χώρα θα πάει μπροστά ενωμένη ή θα μείνει πίσω διχασμένη. Ο πρόεδρος της ΝΔ, περιοδεύοντας σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, έχει αναδείξει το «γαλάζιο» κυβερνητικό πρόγραμμα, έχοντας θέσει ως προτεραιότητα τη δημιουργία ενός φιλικού περιβάλλοντος για τις επιχειρήσεις, με στόχο την προσέλκυση επενδύσεων, που θα φέρουν την ανάπτυξη και θα «ανοίξουν» τις δουλειές στην Ελλάδα, η οποία «ψυχορραγεί» την τελευταία τετραετία από τις πολιτικές υπερφορολόγησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Ωστόσο, και οι δύο παρατάξεις γνωρίζουν πως τα «κλειδιά» τα κρατούν οι αναποφάσιστοι, γι’ αυτό και η επικοινωνιακή πολιτική τους στις τελευταίες προεκλογικές συγκεντρώσεις στηρίχτηκε στο στόχο της προσέλκυσης όσων πολιτών, δεν ξέρουν, ποια πορεία να χαράξουν με την ψήφο τους.

Πάντως, στις τελευταίες δημοσκοπήσεις το παγιωμένο προβάδισμα της ΝΔ αποτελεί μία επιβεβαίωση της μη ανταπόκριση της κοινής γνώμης όσον αφορά τα προεκλογικά «δώρα» του κ. Τσίπρα, τα οποία είναι πολύ πιθανό να βάλουν τη χώρα σε νέες περιπέτειες.

Οι μετρήσεις δε της τελευταίας εβδομάδας έδειξαν ότι υπάρχει διαφορά ασφαλείας της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ. Διαφορά, που κυμαίνεται σύμφωνα με τις περισσότερες έρευνες στη ζώνη των 5,5 έως 7,5 ποσοστιαίων μονάδων.

Σε περίπτωση που τα ποσοστά αυτά επιβεβαιωθούν στην κάλπη, τότε όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά, όπως εξάλλου τα άφησε ο ίδιος ο πρωθυπουργός στην πρόσφατη συνέντευξή του στην ΕΡΤ την περασμένη Παρασκευή, φουντώνοντας τα σενάρια για έκτακτες πολιτικές εξελίξεις στη χώρα.

Αν σου άρεσε κάνε