Στριμωγμένος στα σχοινιά ο Τσίπρας - Μεγάλη πολιτική αλλαγή

Στριμωγμένος στα σχοινιά ο Τσίπρας - Μεγάλη πολιτική αλλαγή

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 23:07 Δημιουργία 26/05/19, 22:55
Αρθρογράφος: Γιάννης Τασσιόπουλος
ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΑΣΣΙΟΠΟΥΛΟΣ

Στριμωγμένος στα σχοινιά βρίσκεται ο πρωθυπουργός μετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και των περιφερειακών.

Όπως επισημαίνεται από κάθε πλευρά, ο ίδιος δεν έχει κανένα περιθώριο ελιγμών, έχοντας υποστεί μία συντριπτική ήττα για πρώτη φορά από την ημέρα ανάληψης της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Αλέξης Τσίπρας δεν μπορεί να αποφύγει την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, μετά τα δεδομένα που δημιουργήθηκαν, σημειώνουν στελέχη της αντιπολίτευσης.

Τα ίδια πρόσωπα εκτιμούν βέβαια ότι εάν κ.Τσίπρας κάνει εκλογές τώρα, θα γνωρίσει την απόλυτη πανωλεθρία σε σχέση με την αποψινή ήττα στις ευρωκάλπες.

Αναμένοντας όλοι το διάγγελμα του πρωθυπουργού, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Τσίπρας δέχεται «πυρά» για πρώτη φορά από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ όσον αφορά την τακτική, που ο ίδιος ακολούθησε το τελευταίο διάστημα.

Δεν είναι λίγα τα στελέχη, που τα έχουν βάλει μαζί του, ακόμη και για την κατάρτιση του ψηφοδελτίου. Οι εκτιμήσεις είναι πολλές για τον τρόπο, με τον οποίο ο πρωθυπουργός θα επιχειρήσει να δικαιολογήσει τη μεγάλη διαφορά από τη ΝΔ.

Το μόνο ενθαρρυντικό στοιχείο που βλέπουν στην Κουμουνδούρου, είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κράτησε δυνάμεις και δεν κατρακύλησε κάτω από το 20%, όπως πολλοί περίμεναν.

Για τη ΝΔ, όπως φάνηκε και από τις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη, το αποτέλεσμα δίνει βήμα για μία έντονη επίθεση κατά κυβέρνησης και πρωθυπουργού, που έχουν χάσει τη λαϊκή εμπιστοσύνη.

Πάντως, να σημειωθεί ότι το ανησυχητικό για τη «γαλάζια» παράταξη είναι η είσοδος του Βελόπουλου και της Μέρας 25 στη Βουλή.

Αν σου άρεσε κάνε