Πάνω από τις 9 μονάδες παγιώνεται η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

Πάνω από τις 9 μονάδες παγιώνεται η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 01:09 Δημιουργία 27/05/19, 01:03

Συνεχίζει να υπερβαίνει τις 9 μονάδες η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στις Ευρωεκλογές, ενώ την τρίτη θέση καταλαμβάνει το Κίνημα Αλλαγής.

Στα έως τώρα αποτελέσματα, συνολικά επτά κόμματα φαίνεται να παίρνουν το εισιτήριο για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μέσα από μία διαδικασία στην οποία το ποσοστό συμμετοχής κινήθηκε λίγο πάνω από το 57%.

Με ενσωματωμένο το 35,7% των ψήφων, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 33,30% και ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί με 23,91%. Το Κίνημα Αλλαγής με ποσοστό 7,17% καταλαμβάνει την τρίτη θέση, ενώ στην τέταρτη ακολουθεί το ΚΚΕ με 5,74%.

Η Χρυσή Αυγή μένει στην πέμπτη θέση με ποσοστό 4,86%, ενώ στο 4,04% ακολουθεί η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου. Πάνω από το όριο του 3% κινείται μέχρι στιγμής και το ΜέΡΑ25 του Γιάννη Βαρουφάκη (3,16%). Τέλος ποσοστό 17,84% συγκεντρώνουν τα υπόλοιπα κόμματα.

Αναφορικά με τις έδρες η Νέα Δημοκρατία κερδίζει επτά, ο ΣΥΡΙΖΑ εκλέγει έξι ευρωβουλευτές, από δύο ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ και Χρυσή Αυγή και από έναν ευρωβουλευτή η Ελληνική Λύση και ΜέΡΑ25.

Όλα αυτά την ώρα που ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, μπροστά στην ευρεία ήττα του ΣΥΡΙΖΑ σε ευρωεκλογές και αυτοδιοικητικές εκλογές ανακοίνωσε την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες για τις εθνικές εκλογές.

Νωρίτερα, στις πρώτες του δηλώσεις μετά την εκτίμηση του αποτελέσματος ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάλεσε τον πρωθυπουργό να παραιτηθεί, υπογραμμίζοντας ότι η Ελλάδα έχει ανάγκη από νέα κυβέρνηση με νωπή εντολή. Την ικανοποίησή του για την τρίτη θέση εξέφρασε το Κίνημα Αλλαγής, κάνοντας λόγο για σαφή αποδοκιμασία του ΣΥΡΙΖΑ.

Αν σου άρεσε κάνε