Ο Σπίρτζης τώρα παραδέχεται τη νίκη της ΝΔ, αλλά....

Ο Σπίρτζης τώρα παραδέχεται τη νίκη της ΝΔ, αλλά....

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 10:50 Δημιουργία 27/05/19, 10:46

Μετά από τις αντιδράσεις που προκάλεσαν οι χθεσινές δηλώσεις του Χρήστου Σπίρτζη, που είχε δηλώσει το βράδυ της Κυριακής πως «όχι βέβαια, δεν χάσαμε» για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών σήμερα παραδέχτηκε την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά με «αστερίσκους».

Μιλώντας, στο OPEN Tv, ο κ. Σπίρτζης ανέφερε πως τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να ερμηνεύσει το ξεκάθαρο μήνυμα του ελληνικού λαού, αλλά και να επανεξετάσει τις τακτικές και τις επιλογές που έκανε. Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών τόνισε ότι υπάρχει μια διακριτή διαφορά ανάμεσα στις ευρωεκλογές και στις εθνικές εκλογές, ενώ προανήγγειλε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα απευθύνει τώρα ακόμη ένα προσκλητήριο στον προοδευτικό κόσμο.

Όπως τόνισε ο κ. Σπίρτζης, η κυβέρνηση δεν περίμενε αυτή τη διαφορά με τη ΝΔ, ωστόσο το κόμμα έχει συγκρατήσει τις δυνάμεις του και η προοδευτική συμμαχία εξακολουθεί να είναι ένας μεγάλος και κυρίαρχος χώρος στην κεντροαριστερά. Χαρακτήρισε «παλικαρίσια» την πρωτοβουλία του πρωθυπουργού για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, τη στιγμή που, όπως είπε, θα μπορούσε να παρατείνει τη θητεία της κυβέρνησης, όπως έκανε ο Σαμαράς.

Ο κ. Σπίρτζης υπογράμμισε ότι καλό θα είναι από εδώ και στο εξής να φύγει η κουβέντα από την παραπολιτική, τα σημεία και τις τακτικές και να επικεντρωθεί αποκλειστικά και μόνο στις πολιτικές, καθώς, όπως είπε, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου για τις ευρωεκλογές δεν έγινε καμία τέτοια συζήτηση.

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών αναφέρθηκε επίσης στα «πυρά»που δέχεται επί τέσσερα χρόνια η κυβέρνηση από την πλειοψηφία των ΜΜΕ.

Ο κ. Σπίρτζης επέμεινε ότι η συζήτηση που θα γίνει έως τις εθνικές εκλογές, θα πρέπει να επικεντρωθεί σε προγραμματικές πολιτικές, ώστε να μάθει ο κόσμος τι πρεσβεύει ο κάθε πολιτικός χώρος και τι σημαίνει αυτό για τη ζωή κάθε πολίτη.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με το τι πλήρωσε ο ΣΥΡΙΖΑ με αυτό το εκλογικό αποτέλεσμα, ο κ. Σπίρτζης είπε ότι το κόμμα, κατά τη γνώμη του, είχε λάθος τακτική στις δημοτικές εκλογές και στις υποψηφιότητες που προέκρινε, δεν εξήγησε επαρκώς τη συμφωνία των Πρεσπών στη Βόρεια Ελλάδα και τα θετικά μέτρα που έχει λάβει δεν έχουν γίνει ακόμη αντιληπτά από το μεγαλύτερο μέρος του κόσμου.

Αν σου άρεσε κάνε