Με την πλάτη στον τοίχο ο Τσίπρας στην Κουμουνδούρου

Με την πλάτη στον τοίχο ο Τσίπρας στην Κουμουνδούρου

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 14:12 Δημιουργία 27/05/19, 11:40
Αρθρογράφος: Βούλα Μαλαίνου
ΒΟΥΛΑ ΜΑΛΑΙΝΟΥ

Με την πλάτη στον τοίχο βρίσκεται ο Αλέξης Τσίπρας την επομένη των ευρωεκλογών και αφότου ο ίδιος προκήρυξε την άμεση προσφυγή στις εθνικές κάλπες, μετά το πέρας του δεύτερου γύρου των αυτοδιοικητικών.

Το ρεπορτάζ γύρω από τη χθεσινή, εφιαλτική βραδιά στην Κουμουνδούρου είναι «καυτό», καθώς για πρώτη φορά από τότε που αναδείχτηκε πρόεδρος του κόμματος, πέφτει μία βαριά «σκιά» αμφισβήτησης στις «πλάτες» του πρωθυπουργού.

Φαίνεται, λοιπόν, πως ο κ. Τσίπρας καλείται να διαχειριστεί πέρα από την προσωπική του ήττα από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τους «διαφωνούντες» ως προς την πολιτική του εντός του κόμματος.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη οι «53» ψελλίζουν περί αντικατάστασης του ηγέτη της Αριστεράς. Όπως έγραφε και χθες το «Χ», ο κ. Τσίπρας κατά τη σύσκεψη στην Κουμουνδούρου, αμέσως μετά την επιβεβαίωση της πανηγυρικής ήττας του ΣΥΡΙΖΑ στην κάλπη, δέχτηκε σφοδρή κριτική για την επικοινωνιακή πολιτική του τις τελευταίες προεκλογικές εβδομάδες.

Δεν είναι λίγοι οι πολιτικοί παράγοντες, άλλωστε, που επισημαίνουν πως ο πρωθυπουργός «πλήρωσε» τον εμπαιγμό με την κουτσουρεμένη 13η σύνταξη, την αλαζονεία του για μία σίγουρη εκλογική νίκη, καθώς και το δίλημμα που έθεσε στον ελληνικό λαό σχετικά με την ψήφο εμπιστοσύνης στα μέτρα ελάφρυνσης ή την ακύρωσή τους.

Οι ίδιες πληροφορίες λένε πως χθες «τα άκουσε» και ο Δημήτρης Τζανακόπουλος για την επικοινωνιακή στρατηγική του Μεγάρου Μαξίμου, ενώ στο στόχαστρο βρέθηκαν οι κκ. Παππάς και Πολάκης, για το σκάνδαλο Πετσίτη και τις προκλητικές ύβρεις, αντίστοιχα.

Το ρεπορτάζ, πάντως, λέει πως ο κ. Τσίπρας είχε στο βάθος του μυαλού του ζωντανό το σενάριο των εθνικών εκλογών, αλλά όχι και της πανωλεθρίας που υπέστη ο ΣΥΡΙΖΑ.

Με τη διαφορά να «κλειδώνει» στις 9,5 μονάδες, οι εισηγήσεις για την άμεση προκήρυξη εθνικών εκλογών έπεφταν «βροχή». Το επιτελείο του κ. Τσίπρα είδε ως μη διαχειρίσιμο το προβάδισμα της ΝΔ και του κ. Μητσοτάκη.

Έτσι, ο κ. Τσίπρας αναγκάστηκε να «δραπετεύσει» μέσω των εκλογών, φανερά μουδιασμένος, νευρικός και απογοητευμένος.

Αν σου άρεσε κάνε