Παίζει τα ρέστα του ο κ. Τσίπρας

Παίζει τα ρέστα του ο κ. Τσίπρας

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 12:25 Δημιουργία 27/05/19, 12:18
Αρθρογράφος: Γιάννης Τασσιόπουλος
ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΑΣΣΙΟΠΟΥΛΟΣ

Η απόφαση του πρωθυπουργού να προκηρύξει πρόωρες εκλογές μετά το βατερλό στις ευρωκάλπες και τις περιφερειακές εκλογές, δεν έχει να κάνει, όπως πιστεύουν πολλοί, με δημοκρατικές ευαισθησίες, τις οποίες πρέπει να επιδεικνύει κάθε ηγέτης μετά από μία τέτοια εκτάσεως ήττα.

Ο κ. Τσίπρας θα μπορούσε ακόμα και με τη διαφορά των 9,5 μονάδων από τη ΝΔ να κρατηθεί στην εξουσία. Όπως έχει φανεί, δεν υπάρχει βουλευτής, που θα μπορούσε να τον ρίξει από τη θέση του πρωθυπουργού.

Όμως, πήγε σε πρόωρες εκλογές, γιατί κατάλαβε ότι δεν τον «έπαιρνε» εσωτερικά η παραμονή του στην κυβέρνηση. Κατάλαβε δηλαδή ότι οι εσωκομματικοί του αντίπαλοι θα τον «έλιωναν», θεωρώντας ότι ήρθε η στιγμή της αποκαθήλωσής του.

Με βάση την κουβέντα που έγινε τη δύσκολη βραδιά στην Κουμουνδούρου, αλλά και σύμφωνα με πληροφορίες που έρχονται από το κόμμα, έγινε αντιληπτό ότι ο κ. Τσίπρας και η ηγετική του ομάδα θα περνούσαν το δικό τους Γολγοθά, καθώς όλοι θα του ζητούσαν ευθύνες για την πολιτική που ακολούθησε τα τελευταία χρόνια, αλλά και για την τακτική, που είχε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Τσίπας θα καθόταν στο ειδώλιο του κατηγορουμένου, ακόμα και για να δώσει εξηγήσεις για τον κ. Πολάκη.

Για όλα τα παραπάνω δεν θα είχε δικαιολογίες να πει. Έτσι, αποφάσισε να τραβήξει το χαρτί των πρόωρων εκλογών. Πάει σε εκλογές, γνωρίζοντας πως θα υποστεί συντριβή, αλλά πιστεύοντας πως θα μπορέσει να ελέγξει πλήρως το κόμμα του.

Ξέρει ότι την επομένη των εκλογών, με τους ισχυρισμούς του κανείς δεν θα μπορέσει να τον αμφισβητήσει. Έπαιξε και παίζει τα ρέστα του, όχι για να διασώσει τον ΣΥΡΙΖΑ ή την τιμή της Αριστεράς, αλλά για να διασώσει μόνο τον εαυτό του.

Αν σου άρεσε κάνε