Και ο Κουβέλης: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ηττήθηκε στρατηγικά στις ευρωεκλογές

Και ο Κουβέλης: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ηττήθηκε στρατηγικά στις ευρωεκλογές

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 13:04 Δημιουργία 27/05/19, 12:55

Σε μια προσπάθεια να διασκεδάσει τη μεγάλη ήττα που υπέστη ο ΣΥΡΙΖΑ στις χθεσινές ευρωεκλογές από τη ΝΔ προχώρησε τη Δευτέρα ο Φώτης Κουβέλης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην κρατική ραδιοφωνία.

«Δεν συμφωνώ ότι πρόκειται για μία στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ. Πρέπει να αξιολογηθούν πάρα πολλά στοιχεία, προκειμένου να ερμηνευθεί το εκλογικό αποτέλεσμα» ανέφερε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Όπως παρατήρησε, το περιεχόμενο του εκλογικού αποτελέσματος είναι σύνθετο. «Η αντιπαράθεση έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Με αυτά τα χαρακτηριστικά, μιλάμε για δύο πόλους. Και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εκείνος ο οποίος συγκροτεί και εκφράζει ηγεμονικά-παρά το εκλογικό αποτέλεσμα- την προοδευτική πολιτική και τον προοδευτικό πόλο» είπε.

Ερωτηθείς αν θεωρεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπόρεσε να πείσει τη λεγόμενη μεσαία τάξη ο κ. Κουβέλης επισήμανε ότι «η πολιτική των κυβερνήσεων του ΣΥΡΙΖΑ ενίσχυσε με σημαντικά μέτρα τη μεσαία τάξη , η οποία επλήγη βάναυσα κατά τη διάρκεια των προηγούμενων κυβερνήσεων».

«Το ερώτημα είναι γιατί η μεσαία τάξη-εάν συνέβαλε καθοριστικά στη διαμόρφωση του αποτελέσματος-πήρε αυτή τη στάση. Ενδεχομένως γιατί περίμενε πολλά περισσότερα για τη δική της ανακούφιση, για τη δική της στήριξη. Δεν μπορώ να βρω άλλη ερμηνεία γιατί η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο δεν αποδυνάμωσε τη μεσαία τάξη αλλά επιχείρησε-στο μέτρο του δυνατού να τη στηρίξει» πρόσθεσε.

Αν σου άρεσε κάνε