Για όλα φταίει η αποχή, θεωρεί ο Παππάς

Για όλα φταίει η αποχή, θεωρεί ο Παππάς

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 15:30 Δημιουργία 27/05/19, 15:20

Στην «μεγάλη» αποχή «έριξε» ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, την συντριπτική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ την Κυριακή, ενώ ζήτησε επιτακτικά τη διεξαγωγή ντιμπέιτ αρχηγών, δίνοντας την δική του «ψήφο» στον Αλέξη Τσίπρα.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό News 24/7 ο κ. Παππάς αναφέρθηκε στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για ντιμπέιτ μεταξύ των πολιτικών αρχηγών των δυο μεγαλύτερων κομμάτων σημειώνοντας ότι «τα προγράμματα και των δύο παρατάξεων θα μπούνε στο τραπέζι, και ο λαός μας, και κυρίως ο κόσμος ο οποίος δεν θεωρούσε σημαντικό να μετακινηθεί για να πάει να ψηφίσει, θα είναι ενώπιον πάρα πολύ κρίσιμων επιλογών».

Ο υπουργός τόνισε ότι ο Αλέξης Τσίπρας «είναι ανοικτός σε οποιοδήποτε μοντέλο δέχεται ο κ. Μητσοτάκης να συζητήσει», καθώς ο αρχηγός της ΝΔ «έχει δεσμευτεί ότι ενώπιον των βουλευτικών εκλογών θα δεχθεί να κάνει και δέκα ντιμπέιτ», τονίζοντας ότι «είμαστε κι εμείς εν αναμονή αυτού του σχεδιασμού».

Σε ό, τι αφορά την προσέλευση στις κάλπες, ο κ. Παππάς σημείωσε ότι οι δημοσκοπικές εταιρείες «δεν μπόρεσαν να διαβλέψουν το ποσοστό της αποχής» και «το γεγονός ότι είχαμε 7,8 μονάδες χαμηλότερη συμμετοχή από ότι στις εκλογές του Γενάρη του ΄15, επηρέασε κατά συντριπτικό τρόπο, κατά το μεγαλύτερο ποσοστό την επίδοση του δικού μας ψηφοδελτίου. Αυτό είναι που δεν ανιχνεύθηκε». Σημείωσε επίσης, ότι πρέπει να πειστούν και οι αυτοί που έκανα άλλες επιλογές στην κάλπη, «να έρθουν στην κάλπη του ΣΥΡΙΖΑ για να διασφαλιστεί η συνέχιση της ομαλής πορείας ανάκαμψης».

Όπως είπε, όταν ο κόσμος περνά δυσκολίες, «ο πρώτος που θα σκεφτεί να καταστήσει υπεύθυνο είναι το κόμμα που κυβερνά», προσθέτοντας ότι, κατά δεύτερο, ο ΣΥΡΙΖΑ είχε «οργανωτικές αδυναμίες» στις αυτοδιοικητικές και «δεν καταφέραμε να φτιάξουμε, σε πολλές περιπτώσεις, σχήματα τα οποία είναι πλειοψηφικά».

Ακόμα, χαρακτήρισε στρατηγική επιλογή τη συγκρότηση του προοδευτικού σχήματος και υπογράμμισε ότι πρέπει να αποτυπωθεί και στα ψηφοδέλτια «με τη συμμετοχή των ξεχωριστών ανθρώπων που μπορούν να συμβάλουν από τον προοδευτικό χώρο για να έχουμε το αποτέλεσμα που χρειάζεται».

Σχολιάζοντας δήλωση του Ευάγγελου Βενιζέλου, περί στρατηγικής ήττας του ΣΥΡΙΖΑ, είπε πως «αν θεωρεί ότι το μείζον για τον προοδευτικό χώρο είναι να ηττηθεί στρατηγικά ο ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή να νικήσει στρατηγικά η ΝΔ, νομίζω ότι μπορεί να κοσμήσει τα ψηφοδέλτιά της πάρα πολύ εύκολα και είμαι βέβαιος ότι θα ήταν και καλοδεχούμενος».

Ερωτηθείς αν υπάρχει το ενδεχόμενο αμφισβήτησης του πρωθυπουργού, ως αρχηγού του κόμματος, ο Ν. Παππάς είπε ότι «ο Αλέξης Τσίπρας είναι ο άνθρωπος που τον ΣΥΡΙΖΑ τον πήγε από το 3% στο 35% και θα είναι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για πολλά χρόνια ακόμα».

Αναφορικά με την απλή αναλογική πρόσθεσε δε, ότι αν «ο μη γένοιτο κερδίσει η ΝΔ, δεν θα εφαρμοστεί ποτέ» και αυτό είναι «ένα ζήτημα το οποίο παίζει μαζί με άλλα, εμφατικά, στην ατζέντα των βουλευτικών εκλογών οι οποίες έρχονται».

Αν σου άρεσε κάνε