«Έξαλλος« ο Κοτζιάς προς Μαξίμου μετά από την εκλογική συντριβή του ΣΥΡΙΖΑ

«Έξαλλος« ο Κοτζιάς προς Μαξίμου μετά από την εκλογική συντριβή του ΣΥΡΙΖΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 08:37 Δημιουργία 28/05/19, 08:29

Με ιδιαίτερα επιθετικό τρόπο κατά των επιλογών του Αλέξη Τσίπρα και του Μεγάρου Μαξίμου που οδήγησαν στη μεγάλη εκλογική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις προχθεσινές ευρωεκλογές τοποθετήθηκε το βράδυ της Δευτέρας ο Νίκος Κοτζιάς, μιλώντας στο Kontra.

Όπως είπε ο συνεργαζόμενος βουλευτής με το ΣΥΡΙΖΑ και επικεφαλής της πολιτικής κίνησης ΠΡΑΤΤΩ, «ένα κομμάτι στο Μέγαρο Μαξίμου έχει αλαζονική συμπεριφορά. Θεωρούν ότι τα ξέρουν όλα πολύ καλά. Πρέπει να συνέλθουν. Αν δεν συνέλθουν, να πάρει μέτρα ο Αλέξης Τσίπρας, που είχαν χαρισματικός», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κοτζιάς

«Μπορεί να χάνεις με 9,5% και να μην φταίει κανένας; Και να φταίει μόνο ο λαός που δεν κατάλαβες; Δεν είναι τρόπος συμπεριφοράς αυτός απέναντι στον κόσμο», συμπλήρωσε ο κ. Κοτζιάς.

«Κεφάλια» υπουργών

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών άσκησε σφοδρή κριτική και σε υπουργούς, κατηγορώντας τους για λανθασμένες εκτιμήσεις για το εκλογικό αποτέλεσμα, τονίζοντας ότι θα έπρεπε να έχουν παραιτηθεί. «Κάποιοι υπουργοί, όπως αυτοί που έπεισαν τον Αλέξη (Τσίπρα) ότι είναι κοντά στο αποτέλεσμα της Κυριακής, και έκανε δήλωση ότι είναι δημοψήφισμα οι εκλογές, θα έπρεπε να είχαν παραιτηθεί από μόνοι τους. Δεν υπάρχει κανείς που να έκανε φάουλ σε αυτή την ιστορία; Λέγανε ότι χάναμε με 1-2%. Δεν δείχνει σοβαρή εκτίμηση της κατάστασης. Αν δεν τα καταλάβουν αυτά, θα έχουμε ξανά πρόβλημα», υπογράμμισε ο κ. Κοτζιάς.

«Έπρεπε να γίνει πιο νωρίς η στροφή στην κεντροαριστερά»

Ακόμη, ο κ. Κοτζιάς σχολίασε ότι έπρεπε να είχε γίνει πολύ πιο νωρίς και συντεταγμένα το άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ προς την κεντροαριστερά. Την ίδια ώρα, στηλίτευσε την υπουργοποίηση πρώην στελεχών του ΠΑΣΟΚ. «Δεν έπρεπε να γίνει το άνοιγμα με μια δέσμευση ότι πολλοί που θα έρχονταν θα έπρεπε να γίνουν και μέλη της κυβέρνησης. Δεν είναι καλή εικόνα για τον κόσμο αυτό», ανέφερε χαρακτηριστικά. «Υπάρχουν άλλες δυνάμεις όπως είναι το ΠΡΑΤΤΩ που συμπορευόμαστε 9 χρόνια με τον ΣΥΡΙΖΑ που έδειξαν τρομερή πειθαρχία και νομιμοφροσύνη απέναντι στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά για να μην στενοχωρηθούν κάποιοι, αίφνης γίνανε τα αποπαίδια», συμπλήρωσε ο κ. Κοτζιάς.

Ο Νίκος Κοτζιάς προέτρεψε τον Αλέξη Τσίπρα να «ανοίξει το παιχνίδι». «Να κάνει συμμαχίες, κανονικές, όχι να τσιμπολογάμε από δω κι από εκεί, με σεβασμό απέναντι σε όλους εμάς, ακούγοντας και τη γνώμη μας και να προχωρήσει σε ένα μέτωπο που να κερδίσει τη μάχη σε ένα μήνα και να μην βρεθεί πίσω», συμπλήρωσε.

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ακόμη ότι θα έπρεπε να είχε αποχωρήσει νωρίτερα ο Πάνος Καμμένος από την κυβέρνηση. «Από τη στιγμή που τελειώσαμε με τα μνημόνια, έπρεπε να κάνει η κυβέρνηση την αριστερή στροφή, και όχι να περιμένουμε πότε πολεμοχαρώς θα μας εγκαταλείψουν όσοι πριν μας είχαν λαβώσει», συμπλήρωσε ο κ. Κοτζιάς.

Αν σου άρεσε κάνε