Θέλουν να «βγουν από πάνω» για τα περί παρέμβασης στη Δικαιοσύνη

Θέλουν να «βγουν από πάνω» για τα περί παρέμβασης στη Δικαιοσύνη

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 08:47 Δημιουργία 29/05/19, 08:41

Σε μια προσπάθεια αντεπίθεσης κατά των κατηγοριών των ΝΔ και ΚΙΝΑΛ για παρέμβαση της κυβέρνησης στο διορισμό της ηγεσίας του Αρείου Πάγου προχώρησε το βράδυ της Τρίτης ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, ζητώντας εξηγήσεις από τα δύο κόμματα.

Με σχετική δήλωση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρει πως «η ΝΔ για άλλη μια φορά προσβάλλει τους θεσμούς και επιχειρεί τη χειραγώγηση της δικαιοσύνης. Η χώρα έχει σύνταγμα, έχει κυβέρνηση, έχει έννομη τάξη που καθορίζει αρμοδιότητες. Μάλλον κάποιοι θέλουν οι θεσμοί να μείνουν ακέφαλοι εν όψει εκλογών» σχολίασε ο κ. Τζανακόπουλος.

Διερωτήθηκε ακόμη «γιατί η Νέα Δημοκρατία ακολουθώντας τον κ. Βενιζέλο εκδηλώνει τέτοιο άγχος για τον ορισμό της ηγεσίας της δικαιοσύνης κατά το γράμμα και το πνεύμα του συντάγματος και του νόμου. «Ποιον αλήθεια φοβούνται;» πρόσθεσε

Είχε προηγηθεί ανακοίνωση της ΝΔ, η οποία ανέφερε πως «ο κ. Τσίπρας υπό το βάρος της ήττας του, προανήγγειλε ότι αμέσως μετά το δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών θα προκηρύξει εθνικές εκλογές» και πως μετά από την εξέλιξη αυτή «είναι αυτονόητο ότι η υπό προθεσμία πλέον κυβέρνησή του, για λόγους στοιχειώδους πολιτικής και ηθικής τάξης δεν νοείται να λαμβάνει στο εξής καμία απόφαση που θα δεσμεύσει την χώρα για τα επόμενα χρόνια, πολύ περισσότερο για κρίσιμες αποφάσεις που αφορούν την ηγεσία της Δικαιοσύνης».

Αν σου άρεσε κάνε