Παπασπύρου: Δεν ώθησα την Ξένη Δημητρίου σε παραίτηση

Παπασπύρου: Δεν ώθησα την Ξένη Δημητρίου σε παραίτηση

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 17:50 Δημιουργία 29/05/19, 17:39

Σε εξηγήσεις προέβη η επιθεωρήτρια δημόσιας διοίκησης Μάρη Παπασπύρου σχετικά με τα δημοσιεύματα που την θέλουν να άσκησε πιέσεις στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, να παραιτηθεί ώστε να «προλάβει» η νυν κυβέρνηση να ορίσει νέας ηγεσίας στην Δικαιοσύνη.

Η επιθεωρήτρια, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, εξαιτίας της φιλικής σχέσης της με την εισαγγελέα αλλά και με κορυφαίο στέλεχος της κυβέρνησης, φέρεται να μετέφερε πρόταση στην κ. Δημητρίου, η οποία συνταξιοδοτείται στις 30 Ιουνίου να παραιτηθεί τώρα, ώστε να προχωρήσει ευπρόσωπα η κυβέρνηση σε αντικατάστασή της, λύνοντας έτσι το πολιτικό ζήτημα που έχει προκύψει μετά τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης αλλά και κορυφαίων καθηγητών συνταγματικού δικαίου.

Όπως αναφέρει «για μία ακόμα φορά επιχειρείται η στοχοποίηση του θεσμού του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης με προφανή σκοπό όπως συνήθως, τη δημιουργία κλίματος ανασφάλειας και την παρεμπόδιση του ελεγκτικού του έργου. Με ψευδείς αναφορές σε δήθεν έγκυρες πηγές οι οποίες μάλιστα δεν κατονομάζονται, διαδίδονται κακόβουλα και αβάσιμα ψεύδη που θίγουν και υπονομεύουν κρατικούς θεσμούς και τη λειτουργία τους.

Διαψεύδω πλήρως το συγκεκριμένο δημοσίευμα. Ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του για την επικοινωνιακή σκοπιμότητα που εξυπηρετεί σε ένα κρίσιμο πολιτικά χρονικό διάστημα η δημιουργία ψευδών εντυπώσεων σε βάρος θεσμών όπως η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης»

Αν σου άρεσε κάνε