Ακόμα πιστεύουν ότι μπορούν να κερδίσουν

Ακόμα πιστεύουν ότι μπορούν να κερδίσουν

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 21:14 Δημιουργία 29/05/19, 20:49

Στον ΣΥΡΙΖΑ δηλώνουν πως «είναι τόσο εφικτή, όσο και αναγκαία για τη χώρα», η νίκη στις επερχόμενες εθνικές εκλογές.

Για το β' γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει τα εξής «Το νέο εκλογικό σύστημα της απλής αναλογικής επιβάλλει τη συνεργασία στη βάση προγραμματικών συγκλίσεων, και έτσι θα κινηθούμε στον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών». Όπως σημειώνει, την Κυριακή «στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις προοδευτικά ψηφοδέλτια σε όλη την Ελλάδα».

Να προχωρήσει άμεσα, ως οφείλει, στην οργάνωση της μάχης των εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου αποφάσισε ο ΣΥΡΙΖΑ, κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του.

Τα στελέχη του κόμματος θεωρούν αναγκαίο αφενός να ληφθεί υπόψη το μήνυμα των πολιτών στις εκλογές της περασμένης Κυριακής, αφετέρου να στρέψουν το βλέμμα στο μέλλον της ελληνικής κοινωνίας και να δώσουν, ταυτόχρονα, «τον αγώνα των ιδεών», ώστε να επιτευχθεί ο στόχος της νίκης στις εθνικές εκλογές.

Όπως ειπώθηκε στη συνεδρίαση, το επόμενο διάστημα θα αντιπαρατεθούν δύο διακριτά πολιτικά σχέδια για το μέλλον της χώρας. Ο ΣΥΡΙΖΑ, εκτός από το κυβερνητικό έργο του, σκοπεύει να αναδείξει το πρόγραμμά του για την επόμενη τετραετία, με βασικούς άξονες την ενίσχυση της ανάπτυξης, με έμφαση στην παραγωγή και την καινοτομία, τη δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης, την ενίσχυση των μισθών και των εργασιακών δικαιωμάτων, το κοινωνικό κράτος και την ενίσχυση των δημοκρατικών θεσμών.

Παράλληλα, αποφασίστηκαν η διενέργεια ανοιχτών συνελεύσεων του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία τις επόμενες μέρες, καθώς και περιοδείες όλου το στελεχιακού δυναμικού του, που, σύμφωνα με την Κουμουνδούρου, «μπαίνει με αποφασιστικότητα στη μάχη για την επόμενη μέρα της χώρας».

Αν σου άρεσε κάνε