Υπόθεση Novartis: Τι κατέθεσε ο Λοβέρδος στους εισαγγελείς

Υπόθεση Novartis: Τι κατέθεσε ο Λοβέρδος στους εισαγγελείς

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 12:12 Δημιουργία 30/05/19, 12:08

Το πρωί της Πέμπτης δόθηκαν οι γραπτές εξηγήσεις μέσω υπομνήματος από τον Ανδρέα Λοβέρδο Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς, στο πλαίσιο των κατηγοριών που αντιμετωπίζει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΣΥ για την υπόθεση Novartis, όταν ο ίδιος ήταν υπουργός Υγείας.

Όπως αναφέρει σε δήλωσή του, στα δικόγραφα αυτά καταγράφονται «ξεκάθαρα τα γεγονότα και σκιαγραφούνται οι εμπνευστές και οι εκτελεστές αυτής της πολιτικής πλεκτάνης». Κάνει και πάλι λόγο για σκευωρία σε βάρος του, επισημαίνοντας πως για αυτό το «αποκρουστικό κατασκεύασμα» θα πληρώσουν τα πρόσωπα που χαρακτηρίζει «ψευδομάρτυρας».

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Κατέθεσα σήμερα στην Εισαγγελέα Διαφθοράς τις επτά μηνύσεις, που έχω ασκήσει κατά των ψευδομαρτύρων της πολιτικής σκευωρίας «Novartis», κουκουλοφόρων και μη, καθώς και τις τρεις σχετικές με αυτή τη δυσώδη υπόθεση αγορεύσεις μου στην Ολομέλεια της Βουλής. Στις μηνύσεις και τις αγορεύσεις μου καταγράφονται ξεκάθαρα τα γεγονότα και σκιαγραφούνται οι εμπνευστές και οι εκτελεστές αυτής της πολιτικής πλεκτάνης. Εξηγήσεις θα δώσουν αυτοί και μόνον αυτοί. Όσοι ενεπλάκησαν σε αυτό το αποκρουστικό κατασκεύασμα που αποτελεί, όπως από την πρώτη στιγμή είχα εξαγγείλει, κυλώνειο άγος για τη χώρα μας, θα λογοδοτήσουν και θα πληρώσουν για τις πράξεις τους. Η υπόθεση Novartis θα παραδοθεί στην πολιτική και τη συνταγματική ιστορία της Ελλάδας ως άθλια πολιτική σκευωρία».

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Λοβέρδος είχε κληθεί ως ύποπτος για το ενδεχόμενο τέλεσης της πράξης της παθητικής δωροδοκίας. Η κλήση στον πρώην υπουργό αφορά στην περίοδο Απριλίου 2011 έως Μαΐου 2012 και στην κοστολόγηση τεσσάρων σκευασμάτων της φαρμακοβιομηχανίας Novartis, για σοβαρές παθήσεις, τα οποία διατέθηκαν σε τιμές κατά πολύ υψηλότερες σε σχέση με εκείνες των τριών φθηνότερων ευρωπαϊκών χωρών.

Αν σου άρεσε κάνε