Μεγάλη επιτυχία Μεϊμαράκη: Εξασφάλισε μια αντιπροεδρία στο ΕΛΚ για τη ΝΔ

Μεγάλη επιτυχία Μεϊμαράκη: Εξασφάλισε μια αντιπροεδρία στο ΕΛΚ για τη ΝΔ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 18:15 Δημιουργία 30/05/19, 18:08

Συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη έκλεισε για την προσεχή Δευτέρα ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ώστε να ενημερώσει τον πρόεδρο του κόμματος ότι εξασφαλίστηκε μια αντιπροεδρία για τη ΝΔ στο ΕΛΚ.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τις κατ' ιδίαν συζητήσεις του - στην πρώτη σύγκληση της Κ.Ο. του Ευρωπαϊκού Λαϊκού κόμματος στις Βρυξέλλες - ο κ. Μεϊμαράκης εξασφάλισε μια αντιπροεδρία και για την ανάληψή της αναμένεται να συνενοηθεί με τον πρόεδρο του κόμματος Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος θα λάβει και την τελική απόφαση.

Στην πρώτη σύγκληση της Κ.Ο. του Ευρωπαϊκού Λαϊκού κόμματος ο κ. Μεϊμαράκης παρουσίασε στον πρόεδρο και υποψήφιο για την προεδρία της Κομισιόν κ. Μάνφρεντ Βέμπερ αλλά και στους ευρωβουλευτές του ΕΛΚ, το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών στην Ελλάδα, το οποίο -όπως σημείωσε- ενισχύει τη φωνή της χώρας μας στην Ευρώπη.

Εν συνεχεία δήλωσε ότι «το ΕΛΚ είναι το πρώτο κόμμα στην Ευρώπη, οι πολίτες μας εμπιστεύτηκαν και δικαιούται απόλυτα την κορυφαία θέση του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Ως εκ τούτου η στήριξη της ΝΔ στο πρόσωπο του Μάνφρεντ Βέμπερ, που ήταν απόφαση του συνεδρίου του ΕΛΚ για τη θέση αυτή, είναι δεδομένη».​

Αν σου άρεσε κάνε