Αλαζονεία, πόλωση και πολιτικά παιχνίδια: Θα βάλει υπογραφή ο Π. Παυλόπουλος;

Αλαζονεία, πόλωση και πολιτικά παιχνίδια: Θα βάλει υπογραφή ο Π. Παυλόπουλος;

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 11:43 Δημιουργία 31/05/19, 11:37

Στο δρόμο της αλαζονείας και της άγριας πόλωσης εξακολουθεί να κινείται η κυβέρνηση Τσίπρα, αγνοώντας το ηχηρό μήνυμα που της έστειλε ο ελληνικός λαός, «μαυρίζοντας» το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές και οδηγώντας τη ΝΔ σε μία σαρωτική νίκη.

Έχοντας ουσιαστικά παραιτηθεί με την ανακοίνωση του πρωθυπουργού περί πρόωρης προσφυγής στις εθνικές κάλπες, η κυβέρνηση Τσίπρα τραβάει ακόμη και στο παρά πέντε της αποχώρησής της, το «χαρτί» των αλλαγών στην πυραμίδα της Δικαιοσύνης, ανεβάζοντας στα ύψη το πολιτικό θερμόμετρο.

Αφότου η ΝΔ δεν έδωσε τη συναίνεσή της στο σχετικό αίτημα του Μιχάλη Καλογήρου, ο Αλέξης Τσίπρας συγκάλεσε έκτακτο Υπουργικό Συμβούλιο για σήμερα, Παρασκευή, ώστε να βάλει τη «σφραγίδα» στην απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ - να ορίσουν τη δική τους ηγεσία στον Άρειο Πάγο.

Τα «βλέμματα», λοιπόν, τώρα στρέφοντα στη στάση του Προέδρου της Δημοκρατίας, που θα κληθεί να βάλει την υπογραφή του στις σχετικές αλλαγές. Προς το παρόν, οι πληροφορίες που έρχονται από το Προεδρικό Μέγαρο είναι συγκεχυμένες.

Πάντως, πληροφορίες του Xrimaonline.gr αναφέρουν πως δεν αποκλείεται παρέμβαση του Κυριάκου Μητσοτάκη, απευθυνόμενος στον Προκόπη Παυλόπουλο, τη στιγμή που η «γαλάζια» παράταξη κάνει λόγο για εξόφθαλμα αντιθεσμική διαδικασία.

Μάλιστα, στελέχη της ΝΔ επισημαίνουν ότι ο κ. Παυλόπουλος έχει ιδιοτελή ευαισθησία σε αυτά τα ζητήματα και σε ο,τιδήποτε έχει σχέση με την Δικαιοσύνη, γι’ αυτό η έκκληση προς εκείνον θα είχε ιδιαίτερη σημασία αυτή την ώρα.

Από την πλευρά της, η Ηρώδου Αττικού απαντώντας στο κόμμα του κ. Μητσοτάκη, εξαπέλυσε πρωτοφανή επίθεση, τονίζοντας: «Η κυβέρνηση παρά το γεγονός ότι έχει τη συνταγματική αρμοδιότητα, αλλά και τη νομική υποχρέωση να προχωρήσει στον ορισμό της ηγεσίας της Δικαιοσύνης, μετά και την προεπιλογή της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής, κάλεσε τη ΝΔ στο τραπέζι του διαλόγου για να βρεθεί συναινετική λύση».

«Η άρνηση της ΝΔ στην συναινετική πρόταση της κυβέρνησης, επιβεβαιώνει πως ουδόλως την ενδιαφέρει η τήρηση της συνταγματικής νομιμότητας», ανέφερε.

«Οι μάσκες έπεσαν για τη ΝΔ. Δε θέλουν τη συναινετική επιλογή, δε θέλουν την τήρηση του νόμου και του Συντάγματος. Γιατί άραγε; Ποιος έχει λόγο να αρνείται τη συναινετική επιλογή;

Και τι σχέση μπορεί να έχει αυτή η σπουδή της ΝΔ με τις ανοιχτές δικαστικές υποθέσεις στελεχών της;

Τα συμπεράσματα τα βγάζει ο ελληνικός λαός».

Αν σου άρεσε κάνε