Υπουργικό χωρίς κάμερες για τις αλλαγές στον Άρειο Πάγο

Υπουργικό χωρίς κάμερες για τις αλλαγές στον Άρειο Πάγο

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 13:56 Δημιουργία 31/05/19, 13:44

Χωρίς την παρουσία τηλεοπτικών καμερών ξεκίνησε το τελευταίο υπουργικό συμβούλιο της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή, λίγο μετά από τις 13:30 της Παρασκευής.

Απτόητη η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ετοιμάζεται να προχωρήσει σε αλλαγές κορυφής στον Άρειο Πάγο, ενώ έχει ήδη παραιτηθεί, έχοντας ανακοινώσει την πρόωρη προσφυγή στις εθνικές εκλογές.

Ο κ. Τσίπρας, ο οποίος δέχεται τα «πυρά» της Κουμουνδούρου για την πανηγυρική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές, συγκάλεσε έκτακτο Υπουργικό Συμβούλιο για την Παρασκευή. Άλλωστε, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος είχε προαναγγείλει την εξέλιξη, τονίζοντας πως η απόφαση περί αλλαγών στην πυραμίδα της Δικαιοσύνης έγκειται στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Σημειώνεται πως η κυβέρνηση δεν έχει τη συναίνεση της ΝΔ, κατόπιν αρνητικής απάντησης της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε σχετικό αίτημα του υπουργού Δικαιοσύνης, Μιχάλη Καλογήρου.

Νωρίτερα, για το θέμα μίλησε στο κομματικό ρ/σ του ΣΥΡΙΖΑ «Στο Κόκκινο» ο αρμόδιος υπουργός, Μιχάλης Καλογήρου.

«Η επιστολή της ΝΔ είναι αποκαλυπτική, λέει κατ' αρχήν ότι δεν μπορούμε να προχωρήσουμε γιατί είμαστε κατ' ουσίαν υπηρεσιακή κυβέρνηση. Κυβέρνηση υπάρχει, η Βουλή είναι ανοιχτή, εκτελούμε τα καθήκοντά μας κατά το Σύνταγμα, δεν υπάρχει ουσία στα περί "υπηρεσιακής κυβέρνησης"» είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι «η ανακοίνωση του τομεάρχη της ΝΔ κ. Παναγιωτόπουλου παραπέμπει στον νόμο περί απαγόρευσης προαγωγών, μεταθέσεων κ.τ.λ. των δημοσίων υπαλλήλων σε προεκλογική περίοδο» και «στις διατάξεις αυτές, δεν υπάγονται οι δικαστικοί λειτουργοί».

Όπως σημείωσε ο υπουργός, η ίδια ανακοίνωση «προδικάζει ότι τα Προεδρικά Διατάγματα με τα οποία θα επιλεγεί η ηγεσία των ανώτατων δικαστηρίων θα καταπέσουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας, προδικάζει αποτέλεσμα στο ΣτΕ».

«Δεν μπορώ να το αντιληφθώ, το μέτρο της πολιτικής αντιπαράθεσης έχει και ένα όριο. Όλο αυτό είναι εξαιρετικά προσβλητικό προς την Δικαιοσύνη, προς τους δικαστικούς λειτουργούς, εν τέλει για τον ίδιο τον ελληνικό λαό» υποστήριξε.

Αν σου άρεσε κάνε