ΝΔ: Θα βελτιώσουμε τη ρύθμιση των 120 δόσεων

ΝΔ: Θα βελτιώσουμε τη ρύθμιση των 120 δόσεων

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 14:27 Δημιουργία 31/05/19, 14:16

Την αναγκαιότητα της ρύθμισης των 120 δόσεων υπογράμμισε ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Γιάννης Βρούτσης, και δεσμεύθηκε πως η ΝΔ θα προβεί σε βελτιωτικές παρεμβάσεις του νομοθετικού πλαισίου.

Ειδικότερα, κ. Βρούτσης υπενθυμίζει ότι στη συζήτηση που διεξήχθη στη Βουλή, έθεσε στην κυβέρνηση τέσσερα «κρίσιμα ερωτήματα, που θα κρίνουν την επιτυχία της ρύθμισης των 120 δόσεων. Ερωτήματα, που δυστυχώς έμειναν αναπάντητα:

  • Γιατί απέτυχε παταγωδώς η πολυδιαφημισμένη ρύθμιση των 100 δόσεων του ΣΥΡΙΖΑ (2015);
  • Γιατί εκτινάχθηκαν οι οφειλές στην Εφορία και στα ταμεία, από τα 85 δισ. ευρώ στα 140 δισ. ευρώ, στα 4,5 χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ;
  • Γιατί αποκρύπτουν και δεν στέλνουν στο ΚΕΑΟ τις οφειλές του 2017 και 2018, ώστε να μπορούν να ενταχθούν κανονικά οι οφειλέτες στην ρύθμιση των 120 δόσεων;
  • Τι προβλέπει η ρύθμιση των 120 δόσεων για τους συνεπείς στις υποχρεώσεις τους επιχειρήσεις και φορολογούμενους;».

Κατά τον τομεάρχη της Ν.Δ., η απάντηση «είναι απλή: Η εκτόξευση των οφειλών του ιδιωτικού τομέα προς το κράτος, ταμεία και εφορία, οφείλεται στην υπερφορολόγηση, στις εξοντωτικές εισφορές και στη συνειδητή επιλογή των υπερπλεονασμάτων που έπληξαν υπέρμετρα τη μεσαία τάξη».

Ο ίδιος τονίζει πως η Νέα Δημοκρατία όχι μόνο είχε εντάξει στο πρόγραμμά της - εδώ και έναν χρόνο - τη ρύθμιση των 120 δόσεων, αλλά την υποστήριξε και την ψήφισε, «ως αναγκαία και επιβεβλημένη όσο ποτέ», ενώ ταυτόχρονα άσκησε κριτική στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για την αδικαιολόγητη καθυστέρησή της.

Επιπλέον, υπογραμμίζει πως η Νέα Δημοκρατία θα βελτιώσει τη ρύθμιση των 120 δόσεων, προβλέποντας:

  • «Την εξάλειψη των εισοδηματικών κριτηρίων για τις οφειλές μέχρι 20.000 ευρώ, που αφορούν την ρύθμιση των χρεών προς την εφορία.
  • Την αναλογική επέκταση του αριθμού των δόσεων και στα νομικά πρόσωπα, σε σχέση με τα φυσικά πρόσωπα, όσον αφορά τα χρέη προς την εφορία.
  • Τη μείωση του ακριβού επιτοκίου της ρύθμισης από το 5% στο 3%.
  • Την επιβράβευση των συνεπών πολιτών και επιχειρήσεων».

Υπό αυτό το πρίσμα, το «Λευκό Μητρώο Επιχειρήσεων-ΠΕΡΣΕΑΣ», που νομοθετήθηκε το 2014 και αποσκοπεί στην επιβράβευση των συνεπών, μέσω της δημιουργίας σχετικού μητρώου, πρέπει, κατά την αξιωματική αντιπολίτευση, να εφαρμοστεί άμεσα σε επιχειρήσεις κι αυτοαπασχολούμενους.

Οι λοιπές βελτιωτικές προσθήκες στη ρύθμιση, όπως είναι η αντιμετώπιση γραφειοκρατικών προβλημάτων, η χρονική επέκταση της προθεσμίας της ρύθμισης, η άμεση πρόσβαση και ενημέρωση εκάστου ασφαλισμένου για το ύψος της οφειλής του και η διαγραφή τυχόν ανύπαρκτων οφειλών κ.α., κρίνονται από τη Ν.Δ. ως αναγκαίες για την ουσιαστική δυνατότητα ρύθμισης όλων των υπαρκτών χρεών και πρέπει να υλοποιηθούν άμεσα.

«H κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με τις αδιέξοδες πολιτικές της έπνιξε την οικονομία και οδήγησε στην εκτίναξη του ιδιωτικού χρέους των πολιτών και των επιχειρήσεων.

Επιδίωξή μας είναι μια υγιής οικονομία, με χαμηλότερους φόρους και εισφορές, που δεν θα έχει την ανάγκη για νέες ρυθμίσεις.

Η πολιτική αλλαγή, με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, είναι επιβεβλημένη και αναγκαία, για μια Ελλάδα της προόδου, της δημιουργίας, με ισχυρή ανάπτυξη και νέες, περισσότερες και καλύτερα αμειβόμενες θέσεις εργασίας» καταλήγει ο Γιάννης Βρούτσης.

Αν σου άρεσε κάνε