Ακόμα συσκέπτονται για τις αλλαγές στον Άρειο Πάγο

Ακόμα συσκέπτονται για τις αλλαγές στον Άρειο Πάγο

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 17:13 Δημιουργία 31/05/19, 17:10

Μαραθώνια είναι η συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, όπου επί τάπητος έχουν τεθεί οι αλλαγές κορυφής στον Άρειο Πάγο.

Ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί του συσκέπτονται από τη μία το μεσημέρι της Παρασκευής, με βαριά τη «σκιά» της συντριπτικής ήττας του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος «σύρθηκε» σε πρόωρες εθνικές εκλογές, αφού οι κάλπες έβγαλαν «γαλάζιο» θρίαμβο.

Σημειώνεται πως οι κάμερες έμειναν… εκτός αίθουσας, που σημαίνει πως η εισήγηση του Αλέξη Τσίπρα δεν μεταδόθηκε ζωντανά.

Απτόητη η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ετοιμάζεται να προχωρήσει σε αλλαγές στην πυραμίδα της Δικαιοσύνης, ενώ έχει ήδη παραιτηθεί, έχοντας ανακοινώσει την πρόωρη προσφυγή στις εθνικές εκλογές.

Σημειώνεται πως η κυβέρνηση δεν έχει τη συναίνεση της ΝΔ, κατόπιν αρνητικής απάντησης της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε σχετικό αίτημα του υπουργού Δικαιοσύνης, Μιχάλη Καλογήρου.

Νωρίτερα, κατά την είσοδό του στην είσοδο ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτριος Παπαγγελόπουλος άσκησε κριτική στους συνταγματολόγους, που διαφωνούν με τους χειρισμούς της κυβέρνησης, καλώντας τους να «εκφράζουν το Σύνταγμα και όχι τις πολιτικές τους θέσεις».

Φωτίου και Γεροβασίλη για το ίδιο θέμα στράφηκαν κατά της ΝΔ. Η κ. Φωτίου τόνισε ότι η« ΝΔ στο θέμα Δικαιοσύνης λειτουργεί σαν νόμιμη κυβέρνηση της χώρας. Δεν έχει εκλεγεί», ενώ η κ.Γεροβασίλη είπε ότι η ΝΔ είχε μια ευκαιρία να δείξει το συναινετικό της πρόσωπο και έδειξε το πραγματικό της.

Αν σου άρεσε κάνε