Δεν τίθεται θέμα αντικατάστασης Τσίπρα, τόνισε ο Σταθάκης

Δεν τίθεται θέμα αντικατάστασης Τσίπρα, τόνισε ο Σταθάκης

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 19:19 Δημιουργία 31/05/19, 18:59

«Ο Αλέξης Τσίπρας είναι μια ηγετική μορφή που ήρθε για να μείνει», ανέφερε ο Γιώργος Σταθάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό News 24/7, τονίζοντας πως δεν τίθεται θέμα ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ.

Μιλώντας για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών τόνισε πως «δεν είναι ώρα για εσωστρέφεια. Ο ΣΥΡΙΖΑ έδωσε μια μάχη και κρίθηκε. Δεν είναι ώρα για συγγνώμη ή μη συγγνώμη. Είναι θέμα να κάνει τις απαραίτητες προσαρμογές που έχουν ενσωματωθεί στην κρίση των πολιτών» και υπογράμμισε την αναβίωση των δύο ισχυρών πόλων και την αναγκαιότητα ο ΣΥΡΙΖΑ να συνεχίσει προς την κατεύθυνση των ευρύτερων συγκλίσεων.

Ο κ. Σταθάκης εκτίμησε ότι η μεγάλη πλειοψηφία των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, ένα ποσοστό 7%, είτε απείχε είτε ψήφισε μικρότερα κόμματα και πρόσθεσε ότι το διακύβευμα για το κόμμα την επόμενη περίοδο είναι η νεολαία.

Σε ερώτηση εάν επηρέασαν αρνητικά οι συμπεριφορές και το ύφος ορισμένων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Σταθάκης απάντησε: «Παραμένω παραδοσιακός σε αυτά τα θέματα. Θεωρώ ότι τις εκλογές τις κρίνουν πρωτίστως η οικονομία, η κοινωνική ατζέντα και οι ώριμες αλλαγές στα θέματα των θεσμών, των δικαιωμάτων. Όλα τα άλλα παίζουν ρόλο, δεν αντιλέγω σε αυτό, αλλά δεν θεωρώ ότι κρίνει εκλογές η πλευρά της πολιτικής ως θέαμα».

Σε ερώτηση εάν η κυβέρνηση πρέπει να αποφασίσει για την ηγεσία της δικαιοσύνης, ο υπουργός απάντησε καταφατικά, σημειώνοντας ότι είναι υπερβολικό να γίνεται θέμα πολιτικής αντιπαράθεσης. Σχετικά με τη θέση της αντιπολίτευσης ότι η παρούσα κυβέρνηση είναι υπηρεσιακή και δεν πρέπει να λαμβάνει αποφάσεις που να επηρεάζουν τη χώρα για την επόμενη τετραετία, ο Υπουργός υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση προφανώς δεν θα πάρει αποφάσεις που να δεσμεύουν τη χώρα σε θέματα μείζονος οικονομικής ή πολιτικής σημασίας.

Εν συνεχεία χαρακτήρισε το οικονομικό πρόγραμμα της ΝΔ «εξωπραγματικό», διότι «υπόσχεται πράγματα τα οποία είτε δεν μπορεί να εφαρμόσει είτε, αν τα εφαρμόσει, θα έχουν τεράστιο κόστος για την ελληνική οικονομία και θα οδηγήσουν τη χώρα σε δημοσιονομική εκτροπή», καθώς και μη βιώσιμο γιατί, υποστήριξε τα μέτρα της αποτιμώνται σε 5 δισ. ευρώ και δεν θα διασφαλίσει πρωτογενές πλεόνασμα.

Τέλος, σε ερώτηση για τους λόγους απομάκρυνσης του διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΠΑ, ο κ. Σταθάκης επισήμανε ότι δεν χειρίστηκε με θετικό τρόπο ένα μείζον θέμα που αποτελεί πολιτική δέσμευση της κυβέρνησης ότι η ΔΕΠΑ θα απορροφήσει τους εργολαβικούς εργαζόμενους. «Είναι ένα απαράδεκτο καθεστώς άνθρωποι να εργάζονται ως εργολαβικοί σε τεχνικές υπηρεσίες, λογιστήρια, διοικητικές υπηρεσίες επί δέκα και είκοσι χρόνια. Το θέμα κορυφώθηκε με τη δικαστική δίωξη των εργολαβικών η οποία, κατά τη γνώμη μου, ήταν απαράδεκτη», σημείωσε.

Αν σου άρεσε κάνε