Τζανακόπουλος: Πολιτικές σκοπιμότητες πίσω από τη στάση της ΝΔ

Τζανακόπουλος: Πολιτικές σκοπιμότητες πίσω από τη στάση της ΝΔ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 19:58 Δημιουργία 31/05/19, 19:35

Για πολιτικές σκοπιμότητες και ευθεία προσβολή στην ανεξαρτησία του θεσμού της Δικαιοσύνης κατηγόρησε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Μετά την άρνηση της ΝΔ.να προσέλθει στο τραπέζι του διαλόγου για συναινετική λύση στον ορισμό ηγεσίας της Δικαιοσύνης, η κυβέρνηση προχώρησε στην άσκηση των καθηκόντων και υποχρεώσεών της, όπως αυτά ορίζονται από το Σύνταγμα και τον νόμο, είπε ο κ. Τζανακόπουλος.

Στο πλαίσιο αυτό, όπως είπε, το υπουργικό συμβούλιο υπό τον πρωθυπουργό κατά τη συνεδρίασή του αποφάσισε να οριστεί:

  • Πρόεδρος του Αρείου Πάγου η Ειρήνη Καλού
  • εισαγγελέας του Αρείου Πάγου η Δήμητρα Κοκοτίνη
  • αντιπρόεδροι του Συμβουλίου της Επικρατείας η Ευαγγελία Νίκα, ο Κωνσταντίνος Κουσούλης και ο Δημήτριος Μακρής.

Κατά τον κ. Τζανακόπουλο, όλοι οι επιλεγέντες δικαστικοί λειτουργοί έτυχαν ευρύτατης αποδοχής κατά τη διαδικασία προεπιλογής στη Διάσκεψη των προέδρων της Βουλής και χαίρουν της εκτίμησης του δικαστικού και νομικού κόσμου της χώρας.

Αναφερόμενος στη άρνηση της Ν.Δ. να προσέλθει στη συναινετική διαδικασία ορισμού της ηγεσίας της Δικαιοσύνης. ο κ. Τζανακόπουλος υποστήριξε ότι επιβεβαιώθηκε πως η αξιωματική αντιπολίτευση «ουδόλως ενδιαφέρεται για την τήρηση της νομιμότητας και του Συντάγματος». Σημείωσε ότι η διαδικασία προεπιλογής της Διάσκεψης των προέδρων της Βουλής είχε ολοκληρωθεί με τη συμμετοχή και της Ν.Δ., ήδη από τα μέσα Μαΐου. «Η αμφισβήτηση της Νέας Δημοκρατίας δεν βρίσκει απολύτως καμία συνταγματική βάση, ενώ η άρνησή της θέτει οριστικά τέλος και στο δήθεν ηθικό επιχείρημα που προβάλλει, ταυτόχρονα μοιάζει να υποκρύπτει πολιτικές σκοπιμότητες κι αποτελεί ευθεία προσβολή στην ανεξαρτησία του θεσμού της Δικαιοσύνης» είπε.

Ο Τζανακόπουλος συμπλήρωσε πως με δεδομένο ότι η Βουλή συνεχίζει κανονικά τη λειτουργία της μέχρι τη διάλυσή της, το υπουργικό συμβούλιο αποφάσισε την κατάθεση του νομοσχεδίου των ποινικών κωδίκων.

Αν σου άρεσε κάνε