Αυτοδιοικητικές: Ποιοι δήμοι και περιφέρειες τραβούν τα βλέμματα για τη β' Κυριάκη

Αυτοδιοικητικές: Ποιοι δήμοι και περιφέρειες τραβούν τα βλέμματα για τη β' Κυριάκη

ΠΟΛΙΤΙΚΗ Δημιουργία 01/06/19, 18:42

Επί ποδός πολέμου είναι τα κόμματα για τον αυριανό, δεύτερο γύρο των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών. Οι προβολείς είναι στραμμένοι σε επτά περιφέρειες όπου δεν κρίθηκε το αποτέλεσμα στον πρώτο γύρο, αλλά και σε μια σειρά μεγάλων δήμων, όπως η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη, ο Πειραιάς και η Πάτρα.

Στην Περιφέρεια Αττικής ο Γιώργος Πατούλης καταγράφει ισχυρό προβάδισμα έναντι της Ρένας Δούρου, με τα ποσοστά του πρώτου γύρου να διαμορφώνονται σε 37,63% έναντι 19,71%. Ο Γιάννης Σγουρός, που ήρθε τρίτος, δεν προχώρησε σε επίσημη στήριξη κάποιου από τους δύο «μονομάχους».

Ο Γιώργος Πατούλης έχει σαφές προβάδισμα έναντι της Ρένας Δούρου.

Η... μητέρα των μαχών θα δοθεί στην Πελοπόννησο, όπου χθες πραγματοποίησε περιοδεία ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο νυν περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης ήρθε πρώτος με ποσοστό 34,09%, ενώ ο Παναγιώτης Νίκας ακολουθεί με 33,6%.

Οι προβολείς πέφτουν και στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, όπου το νήμα έκοψε πρώτος την προηγούμενη Κυριακή ο υποψήφιος της Νέας Δημοκρατίας Νεκτάριος Φαρμάκης με 39,96%. Αυτή την Κυριακή θα αναμετρηθεί με τον νυν περιφερειάρχη Απόστολο Κατσιφάρα που συγκέντρωσε ποσοστό 32,93% και έχει τη στήριξη του Κινήματος Αλλαγής αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα, στη Δυτική Ελλάδα βρέθηκε χθες η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά.

Το κυβερνών κόμμα «κοιτά» και την αναμέτρηση στα Ιόνια νησιά. Εκεί η υποψήφια της Νέας Δημοκρατίας Ρόδη Κράτσα με 29,5% προηγείται του νυν περιφερειάρχη Θεόδωρου Γαλιατσάτου που πήρε 22,16%.

Μεγάλη η μάχη στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, με τον νυν Περιφερειάρχη, Απόστολο Κατσιφάρα να αναμετράται με τον Νεκτάριο Φαρμάκη.

Στις δημοτικές εκλογές στην Αθήνα ο Κώστας Μπακογιάννης έχει ξεκάθαρο προβάδισμα με 42,65%, ενώ δεύτερος πέρασε ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος με 16,98%. Τα φώτα πέφτουν στη Θεσσαλονίκη, όπου ο υποψήφιος της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Ταχιάος με ποσοστό 22,4% θα αναμετρηθεί με τον Κωνσταντίνο Ζέρβα (ο οποίος κατέκτησε τη δεύτερη θέση την προηγούμενη Κυριακή με 14,93%).

Στον Πειραιά ο νυν δήμαρχος Γιάννης Μώραλης βγήκε πρώτος στις εκλογές της 26ης Μαΐου με 45,34%, ενώ στον δεύτερο γύρο πέρασε ο Νίκος Βλαχάκος με 27,13%. Όσον αφορά τον Δήμο Πατρέων, προηγείται ο Κώστας Πελετίδης με 40,6% (έχει τη στήριξη του ΚΚΕ), ενώ στον δεύτερο γύρο πέρασε ο Γρηγόρης Αλεξόπουλος με 16,01%.

Αν σου άρεσε κάνε