Αυτοδιοικητικές εκλογές 2019: «Καμπανάκι» στα κομματικά επιτελεία για την αποχή

Αυτοδιοικητικές εκλογές 2019: «Καμπανάκι» στα κομματικά επιτελεία για την αποχή

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 19:31 Δημιουργία 02/06/19, 19:18

Έντονα προβληματισμένα είναι τα επιτελεία των κομμάτων για τη χαμηλή συμμετοχή των πολιτών στο δεύτερο «ντέρμπι» για τις επτά περιφέρειες και τους μεγάλους δήμους της χώρας.

Η διαδικασία ολοκληρώθηκε στις 7 το απόγευμα της Κυριακής, χωρίς προβλήματα.

Η πρώτη ασφαλής εκτίμηση αποτελέσματος αναμένεται να ανακοινωθεί περίπου στις 21:00, από τη Singular Logic.

Σημειώνεται ότι οι ίδιοι οι υποψήφιοι, αλλά και οι αρχηγοί των κομμάτων στις τοποθετήσεις τους, ζητούσαν από τον κόσμο να μην απέχουν.

Μηνύματα στους ψηφοφόρους να μην απέχουν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές έστειλαν νωρίτερα ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης και ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

Στην Πειραιώς επικρατεί αισιόδοξο κλίμα για το αποτέλεσμα της κάλπης, αν και η χαμηλή συμμετοχή «διαβάζεται» από «γαλάζια» στελέχη, ως συνέπεια της επιλογής του Αλέξη Τσίπρα να διεξάγει τις ευρωεκλογές μαζί με τον πρώτο και όχι τον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Πάντως, τα δύο μεγάλα κόμματα έχουν διαφορετική στόχευση σε αυτό το γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, ύστερα από τη σαρωτική νίκη της ΝΔ και την πανωλεθρία του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωκάλπες.

Από την πλευρά του, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει το «ατού» ενός «γαλάζιου» χάρτη ήδη από την πρώτη Κυριακή, ενώ η παράταξη του κ. Τσίπρα ελπίζει μόνο σε μία περιφέρεια εκ των 13, στα Ιόνια Νησιά.

Αν σου άρεσε κάνε