Εκκωφαντικά «χαστούκια» στον ΣΥΡΙΖΑ

Εκκωφαντικά «χαστούκια» στον ΣΥΡΙΖΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 08:11 Δημιουργία 03/06/19, 07:57
Αρθρογράφος: Βούλα Μαλαίνου
ΒΟΥΛΑ ΜΑΛΑΙΝΟΥ

Δύο μεγάλα «χαστούκια» επεφύλασσε η χθεσινή Κυριακή για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα: το πρώτο αφορά σαφώς την νέα πανηγυρική ήττα του κόμματος στο δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, καθώς ο χάρτης βάφτηκε «γαλάζιος» σε 12 από 13 περιφέρειες. Το δεύτερο αφορά την πρώτη δημοσκόπηση για τις εθνικές κάλπες, που καταγράφει προβάδισμα 9 μονάδων της ΝΔ και μάλιστα με την πλειοψηφία των Ελλήνων να ζητεί αυτοδυναμία της Πειραιώς στην αναμέτρηση της 7ης Ιουλίου.

«Τώρα πια οι δημοσκοπήσεις δεν είναι το βαρόμετρο», τονίζουν πολιτικοί παράγοντες, σχολιάζοντας πως ο κ. Μητσοτάκης έχει στη «φαρέτρα» του απτά αποτελέσματα, τον θρίαμβο και των δύο Κυριακών, συνεπώς με αυτό το «όπλο» ο ίδιος και στα στελέχη του προχωρούν στην τελική ευθεία προς τη μεγάλη «μάχη».

Στην Κουμουνδούρου, όπου ακόμη «διαβάζουν» τους λόγους της πανωλεθρίας του ΣΥΡΙΖΑ, επιχειρούν να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις για το ηχηρό μήνυμα που έστειλε και χθες ο ελληνικός λαός. Μένουν μόνο στο μήνυμα της αποχής, που βέβαια δεν θα πρέπει να περάσει διόλου απαρατήρητο από όλα τα κομματικά επιτελεία.

Πληροφορίες δε του Xrimaonline.gr λένε ότι στον ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να πνέει άνεμος αλαζονείας, ειδικά από τη στιγμή που η κυβέρνηση, αν και σε παραίτηση, όρισε νέα ηγεσία στον Άρειο Πάγο, αγνοώντας την κατηγορηματική άρνηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης περί συναίνεσης. Πρόκειται για μία πρωτοφανή κίνηση, που όμως αποδεικνύει για πολλοστή φορά την αδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ αφενός να αποδεχτεί την ήττα του και αφετέρου να αποχωριστεί την καρέκλα της εξουσίας.

Ειδικά όσον αφορά το πρώτο σκέλος, ενδεικτική ήταν η «απάντηση» της Κουμουνδούρου για τα «καμένα» ποσοστά της Ρένας Δούρου στην Περιφέρεια Αττικής και για τη βαριά ήττα του Νάσου Ηλιόπουλου απέναντι στη μεγάλη νίκη του Κώστα Μπακογιάννη.

Το κόμμα έριξε «χαμόγελα» για τα αυξημένα ποσοστά και των δύο υποψηφίων σε σχέση με την πρώτη Κυριακή των εκλογών (!)

«Όπως και στη ζωή, έχει σημασία να ξέρεις να κερδίζεις, αλλά και να ξέρεις και να χάνεις... Το σημαντικό είναι να σηκώνεσαι πάλι όρθιος και να παλεύεις», δήλωσε από την πλευρά του ο πρωθυπουργός. Στον ΣΥΡΙΖΑ, λένε οι ίδιες πληροφορίες, στην πραγματικότητα έχουν ήδη λάβει θέση αντιπολίτευσης και από εκεί στήνουν τη στρατηγική τους για την επόμενη μέρα, με «φόντο» τώρα και την κρίση στο ΚΙΝΑΛ.

Στα της δημοσκόπησης τώρα, στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προηγείται με 36,5% έναντι 27,5% του ΣΥΡΙΖΑ.

Τα ποσοστά της ΝΔ αναμένεται να κυμανθούν από 31,5% έως 36,5% ενώ αυτά του ΣΥΡΙΖΑ από 22,5% έως 27,5%.

Έτσι, η ανώτατη τιμή της διαφοράς των δυο κομμάτων, σύμφωνα πάντα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης, μπορεί να φθάσει τις 14 μονάδες, ενώ η δυνητικά χαμηλότερη τις τέσσερις.

Την ίδια στιγμή, τρίτο κόμμα εμφανίζεται το ΚΙΝΑΛ με 9,5%, (διακύμανση από 6,5% έως 9,5%) ακολουθούμενο από το ΚΚΕ με 6,5% και τη Χρυσή Αυγή με 6%.

Ποσοστά που τους τοποθετούν σε θέση διεκδίκησης της εισόδου τους στη Βουλή, δίνει η δημοσκόπηση τόσο στην «Ελληνική Λύση» (από 3% – 5%) όσο και στο «Μέρα 25» (από 2% – 4%).

Αντιθέτως, Ποτάμι και Ένωση Κεντρώων δεν φαίνεται να επιτυγχάνουν την είσοδό τους στη Βουλή ακόμη και αν τα πσοσοστά τους κινηθούν στις ανώτατες τιμές της δημοσκοπικής πρόβλεψης.

Τα «βλέμματα» στρέφονται στις επόμενες κινήσεις του κ. Τσίπρα, ο οποίος, όπως δήλωσε χθες ο Πάνος Σκουρλέτης, θα γίνει δεκτός από τον Προκόπη Παυλόπουλο στις 10 Ιουνίου, προκειμένου να προκηρύξει και επίσημα τις πρόωρες εθνικές εκλογές.

Ο πρωθυπουργός έχει ανακοινώσει προσφυγή στις εθνικές κάλπες ήδη από τις 26 Μαϊου και ενώ όλοι περιμέναμε πως ο ίδιος θα μεταβεί στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σήμερα, Δευτέρα, όπως ο ίδιος είχε αρχικά ορίσει, ωστόσο παίρνει παράταση λίγων ακόμη ημερών. Το γεγονός αυτό προβληματίζει την αξιωματική αντιπολίτευση, η οποία «βλέπει» πολιτικά παιχνίδια από τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ. Πάντως, χθες το Μέγαρο Μαξίμου διέψευσε τα σενάρια περί διεξαγωγής εκλογών τον Σεπτέμβριο...

Αν σου άρεσε κάνε