«Παίζουν» το χαρτί της αυτόνομης πορείας στο ΚΙΝΑΛ

«Παίζουν» το χαρτί της αυτόνομης πορείας στο ΚΙΝΑΛ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 12:36 Δημιουργία 03/06/19, 12:24

Στη «γραμμή» της Φώφης Γεννηματά «εγώ είμαι η αρχηγός, εγώ αποφασίζω», κινήθηκε ο Παύλος Χρηστίδης, όσον αφορά το παρασκήνιο της αποχώρησης του Ευάγγελου Βενιζέλου από το ΚΙΝΑΛ, τη στιγμή που η παράταξη «παίζει» το χαρτί της αυτόνομης πορείας.

Ειδικότερα, μιλώντας στο ρ/σ «Πρακτορείο», ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος ανέφερε πως η κυρία Γεννηματά επέλεξε, όπως έχει το απόλυτο δικαίωμα ως πολιτικός αρχηγός, τον πρώτο στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας και «ήταν η ανακοίνωση του κ. Βενιζέλου που οριοθέτησε τη στάση του από εκείνο το σημείο και μετά».

Ο κ. Χρηστίδης υπογράμμισε ότι «δεν θα γίνουμε συμπλήρωμα ούτε του κ. Τσίπρα, ούτε του κ. Μητσοτάκη, όσο κι αν κάποιοι αυτό θα το ήθελαν πάρα πολύ».

Πρόσθεσε δε ότι τη λύση σε μία προοδευτική εξέλιξη δεν μπορεί να τη δώσει ούτε ο κ. Τσίπρας, ο οποίος έχει κάψει το χαρτί του, ούτε η ΝΔ, η οποία έχει ένα συντηρητικό πρόγραμμα, όπου επιχειρεί με αγωνία να κρύψει μία σειρά θέσεών της, οι οποίες όμως δεν κρύβονται.

Σύμφωνα με τον κ. Χρηστίδη, η επιλογή του κ. Καμίνη στην πρώτη θέση του Επικρατείας συμβολίζει τη διεύρυνση του χώρου και «την πίστη μας στο ότι το Κίνημα Αλλαγής μπορεί να γίνει πρωταγωνιστής, την πίστη μας ότι το εγχείρημα του Κινήματος Αλλαγής, στο οποίο συμμετείχαν 212.000 πολίτες, έχει προοπτική και κυρίως μία μεγάλη πόρτα σε όλους αυτούς τους πολίτες, οι οποίοι απογοητεύτηκαν από αυτά που είδαν τα τελευταία πολλά χρόνια κι έχουν ανάγκη από νέα σελίδα στην πολιτική ζωή του τόπου».

Κληθείς να σχολιάσει τη φερόμενη ενόχληση του Κ. Σημίτη για τις εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ ο κ. Χρηστίδης απάντησε: «ο Κώστας Σημίτης είναι ένας πρωθυπουργός, ο οποίος προσέφερε πάρα πολλά στην πατρίδα μας, έδωσε την Ελλάδα των Ολυμπιακών Αγώνων, την Κύπρο στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δεν θέλω να μπω στη λογική να σχολιάζω κύκλους και διαρροές. Η ουσία του ζητήματος είναι ότι εμείς θέλουμε να προχωρήσει η παράταξη ενωμένη, αποφασισμένη και με όραμα να βοηθήσει τους πολίτες, οι οποίοι το έχουν ανάγκη».

Σχετικά με τον χάρτη των αποτελεσμάτων των αυτοδιοικητικών εκλογών, υποστήριξε ότι «ο μπλε χάρτης έχει πλατιά την υπογραφή του κ. Τσίπρα. Τέσσερα χρόνια στη διακυβέρνηση της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ οδήγησαν τον αυτοδιοικητικό χάρτη να γίνει τόσο μπλε όσο δεν έγινε ποτέ στη μεταπολίτευση και αυτό είναι κάτι το οποίο δεν μπορεί να κάνει χαρούμενο κανέναν προοδευτικό πολίτη της χώρας».

Επίσης χαρακτήρισε ως δείγμα της τοξικότητας που έχει πια η ηγεσία του κυβερνώντος κόμματος και του Μεγάρου Μαξίμου, την αποτυχία προοδευτικών αυτοδιοικητικών παραγόντων όταν λάμβαναν τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ.

Αν σου άρεσε κάνε