Μητσοτάκης: Ανάπτυξη για όλους ή μιζέρια το δίλημμα της κάλπης

Μητσοτάκης: Ανάπτυξη για όλους ή μιζέρια το δίλημμα της κάλπης

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 21:04 Δημιουργία 03/06/19, 19:42

«Ανάπτυξη για όλους ή μιζέρια;», αυτό είναι το δίλημμα των εθνικών εκλογών, όπως δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 την επομένη του θριάμβου της ΝΔ και στο δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επανέλαβε το «γαλάζιο» μήνυμα της ενότητας έναντι ενός κλίματος πόλωσης, που καλλιεργεί ο ΣΥΡΙΖΑ, ξεκαθαρίζοντας πως «δεν σκέφτομαι τον ρόλο του Αλέξη Τσίπρα την επόμενη μέρα, αυτό αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ».

«Εύχομαι να γίνει σε πολιτισμένο επίπεδο η πολιτική αντιπαράθεση, αλλά δεν έχω το χρόνο να σκεφτώ τι στάση θα ακολουθήσει ο ΣΥΡΙΖΑ», συμπλήρωσε.

«Δεν είναι αυτοσκοπός η αυτοδυναμία. Η χώρα θέλει ισχυρή και σταθερή κυβέρνηση», σημείωσε ο ίδιος, τονίζοντας ότι «η νίκη της ΝΔ στις ευρωεκλογές ήταν ένα πρώτο βήμα. «Τώρα θέλω να πείσω αυτούς που δεν μας ψήφισαν», είπε.

Επεσήμανε δε ότι ακόμα και αν το κόμμα του επιτύχει τον στόχο της αυτοδυναμίας, ο ίδιος θα ζητήσει μετά τις εκλογές ευρύτερες κοινωνικές και κοινοβουλευτικές συνεργασίες και συμπράξεις.

Σε αυτό το σημείο, ο πρόεδρος της ΝΔ απέφυγε να σχολιάσει τις εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ με την αποχώρηση-βόμβα του κ. Βενιζέλου. «Δεν είναι δουλειά μου να σχολιάζω τις εσωκομματικές εξελίξεις των άλλων κομμάτων», είπε.

«Έχω σεβασμό στον κ. Βενιζέλο, όπως και στην Φώφη Γεννηματά», δήλωσε, αποκλείοντας ταυτόχρονα κάθε μετεκλογική συνεργασία με τον αποχωρήσαντα του ΚΙΝΑΛ, όπως επίσης και με τον Γιάνη Βαρουφάκη, τον οποίο δεν διαχωρίζει από τον Αλέξη Τσίπρα και θεωρεί υπεύθυνο για την παραλίγο καταστροφή της χώρας.

Ερωτηθείς για άλλες μετεκλογικές συνεργασίες, ο πρόεδρος της ΝΔ απέκλεισε κάθε σενάριο συνεργασίας με το κόμμα του Βελόπουλου, σημειώνοντας πως θα μελετήσει τους λόγους της ανόδου του. Εξέφρασε την ελπίδα του η Ελληνική Λύση και η Χρυσή Αυγή να μην καταφέρουν να μπουν στην επόμενη Βουλή.

Σε ερώτηση για συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας, η απάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν ένα κατηγορηματικό «όχι». Τόνισε πως λόγω του εφιάλτη της απλής αναλογικής η χώρα θα κυβερνηθεί σε κάθε περίπτωση. Πρόσθεσε πως ο κυρίαρχος λαός θα αποφασίσει για το εάν θα εκλεγεί μια ισχυρή κυβέρνηση ή όχι.

«Ουδέποτε μίλησα για επταήμερη εργασία αλλά για επταήμερη λειτουργία» ξεκαθάρισε ο Κυρ. Μητσοτάκης ενώ υπογράμμισε πως εκτός από την απλοποίηση της γραφειοκρατίας για τις 120 δόσεις θα υπάρξει και ειδική μέριμνα για τους συνεπείς φορολογούμενους. Διαβεβαίωσε ακόμα ότι δεν θα υπάρξει «καμία απόλυση δημοσίου υπαλλήλου», ούτε υπάρχει ενδεχόμενο να κλείσει την ΕΡΤ και μίλησε για την ανάγκη ενός νέου κοινωνικού συμβολαίου ανάμεσα στους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις.

Χρέος μου είναι να ενώσω τους πολίτες και δεν υπάρχει ουδεμία περίπτωση ρεβανσισμού, ξεκαθάρισε ο κ. Μητσοτάκης. Ο πρόεδρος της ΝΔ, ξεκαθάρισε ότι δεν θα συμμετάσχει σε ντιμπέιτ μόνο με τον κ. Τσίπρα αλλά με όλους τους υπόλοιπους αρχηγούς , όπως συνήθως ορίζει η διακομματική, επισημαίνοντας ότι αυτό είναι το δημοκρατικό.

Ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε «παράνομες και αντισυνταγματικές» τις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση στην ηγεσία της δικαιοσύνης και ξεκαθάρισε ότι η ΝΔ θα απέχει από τις διαδικασίες της Βουλής αυτή την εβδομάδα, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι επιχειρεί να περάσει ρυθμίσεις της τελευταίας στιγμής τις επόμενες μέρες .

Αύριο θα εξηγήσουμε τους λόγους και θα αποχωρήσουμε, είπε χαρακτηριστικά. «Τι άλλαξε απ' όταν ο κ. Τσίπρας είπε την περασμένη Κυριακή ότι θα πάει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και θα ζητήσει εκλογές;» διερωτήθηκε.

Ο κ. Μητσοτάκης προανήγγειλε ακόμα μια διαφορετική προεκλογική εκστρατεία, που θα βρει ο ίδιος τους πολίτες, χωρίς εξέδρες, με μία μόνο μεγάλη ανοιχτή συγκέντρωση πριν τις 7 Ιουλίου, ενώ αστειεύτηκε για τα σκηνοθετικά τρικ που «δείχνουν» μεγάλο πλήθος.

Αν σου άρεσε κάνε