Όλο και κερδίζει χρόνο για τη συνάντηση με Παυλόπουλο ο Τσίπρας

Όλο και κερδίζει χρόνο για τη συνάντηση με Παυλόπουλο ο Τσίπρας

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 15:03 Δημιουργία 04/06/19, 13:12

Όλο και παρατείνει το χρόνο συνάντησής του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο πρωθυπουργός. Αν και το Μέγαρο Μαξίμου ενημέρωσε πως ο ίδιος θα δει τον Προκόπη Παυλόπουλο στις 10 Ιουνίου, σήμερα ο Νίκος Βούτσης δήλωσε ότι ο κ. Τσίπρας θα μεταβεί μεταξύ 10 και 13 Ιουνίου στο Προεδρικό Μέγαρο, για να ζητήσει τη διάλυση της Βουλής και να προκηρύξει και επίσημα τη διεξαγωγή εθνικών εκλογών.

«Δεν μπορώ να πω αν θα λειτουργούμε και την άλλη εβδομάδα. Αλλά η βουλή θα είναι ανοιχτή μέχρι να διαλυθεί. Είμαστε σε μια ιδιότυπη αλλά κανονική λειτουργία της Βουλής», ανέφερε ο πρόεδρος της Βουλής στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες.

ίδιος υπογράμμισε σε ό,τι αφορά τις ημερομηνίες, πως αυτό είναι το χρονοδιάγραμμα της Βουλής, ώστε από την ημέρα θυροκόλλησης του Διατάγματος και σύμφωνα πάντα με όσα έχει πει ο ίδιος ο κ. Τσίπρας, να υπάρξει το αναγκαίο διάστημα τουλάχιστον 30 ημερών πριν από τη διεξαγωγή των εκλογών.

Υπογράμμισε, πάντως, πως η διεξαγωγή των εκλογών είναι προνόμιο και αρμοδιότητα του πρωθυπουργού,

Αναφορικά με τις καταγγελίες για τροπολογίες-ρουσφέτια στο παρά 1' των εκλογών, ο κ. Βούτσης δήλωσε «Δεν αποκλείω να υπάρχει μικρός αριθμός τροπολογιών. Ελπίζω και είναι βέβαιος ότι δε θα έρθουν πολλές και δεν θα έχουν προεκλογικό χαρακτήρα».

Τέλος, ο κ. Βούτσης είπε πως απέστειλε επιστολή στον ανακριτή, που χειρίζεται την υπόθεση του πρώην υπουργού Γιάννου Παπαντωνίου «να κάνει ότι προβλέπεται». Χωρίς να μπει σε λεπτομέρειες, ο κ. Βούτσης ανέφερε πως δεν πρέπει η δικαιοσύνη να κρυφτεί πίσω από το ότι κλείνει η Βουλή, άρα η υπόθεση παραγράφεται, οπότε ο ίδιος με την επιστολή θυμίζει πως η δικαιοσύνη επιτελεί το έργο της στην επίμαχη υπόθεση ανεξαρτήτως του κλεισίματος της Βουλής.

Αν σου άρεσε κάνε