Καθησυχαστική η Γεννηματά, μετά από το «κόψιμο» Βενιζέλου

Καθησυχαστική η Γεννηματά, μετά από το «κόψιμο» Βενιζέλου

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 20:40 Δημιουργία 04/06/19, 18:08

Με τη διατήρηση χαμηλών τόνων απέναντι στον Ευάγγελο Βενιζέλο θέλησε να τοποθετηθεί η Φώφη το μεσημέρι της Τρίτης, Γεννηματά μιλώντας στην κοινή συνεδρίαση Κ.Ο. και Π.Γ του Κινήματος Αλλαγής, λίγες ώρες μετά από το «κόψιμο» του Ευάγγελου Βενιζέλου από την πρώτη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας για τις εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ επέμεινε ότι η επιλογή της για το Επικρατείας σηματοδοτεί ότι «ανοίγουμε διάπλατα την πόρτα για να συμπαραταχτούν, να ενώσουν την δύναμή τους με το Κίνημα Αλλαγής. Αυτό σηματοδοτούμε με τις επιλογές μας. Η επιλογή μου για το ψηφοδέλτιο υπηρετεί αυτό το στόχο. Έχει ξεκάθαρα πολιτικά και όχι προσωπικά κριτήρια. Θα κριθεί από τους πολίτες».

Υποστήριξε ότι «η ρήξη και η σύγκρουση δεν ήταν ποτέ δική μου επιλογή» για να προσθέσει: «Έχω όμως και έχουμε την ευθύνη δύσκολων αλλά αναγκαίων αποφάσεων».

Η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ είπε στα στελέχη της πως «έχω επίγνωση της αγωνίας» και διαβεβαίωσε πως «θα βγούμε πιο δυνατοί, θα αξιοποιήσουμε το σύνολο του δυναμικού, θα προχωρήσουμε με ενότητα»

«Προχωρούμε με τις διαφωνίες και τις συμφωνίες μας γιατί ξέρουμε να βλέπουμε την μεγάλη εικόνα» είπε επίσης και κάλεσε όλα τα στελέχη να δώσουν τη μάχη για να φθάσει η πολιτική γραμμή στους πολίτες.

Πρόσθεσε ότι «η εσωστρέφεια ρίχνει νερό στο μύλο ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ» και ζήτησε από τους βουλευτές και τα στελέχη: «Σας θέλω όλους και πάντα και τώρα, δίπλα στην πρώτη γραμμή της μάχης για να πάμε μπροστά με βάση το πολιτικό και εκλογικό μας σχέδιο».

Η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ επανέλαβε ότι «η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει σχέση με την προοδευτική παράταξη και γι’ αυτό στις εκλογές πρέπει να ηττηθεί οριστικά! Να τελειώνουμε με τις απομιμήσεις και να απελευθερωθούν οι προοδευτικοί πολίτες που αναζητούν την ελπίδα. Με αυτούς τους πολίτες, αλλά και με όσους επέλεξαν άλλους δρόμους κάτω από τις αντίξοες συνθήκες των ευρωεκλογών, έχουμε από σήμερα ανοιχτό διάλογο».

Ο πήχης στις εθνικές εκλογές

Αναφερόμενη στα αποτελέσματα των ευρωεκλογών και αυτοδιοικητικών εκλογών είπε πως «μετά από άλλη μία άνιση μάχη, ακραίας πόλωσης Εθνικών εκλογών που ο Τσίπρας έπαιξε τα ρέστα του, είμαστε ενισχυμένοι, τρίτο κόμμα και με νέα πολιτικά δεδομένα που επιτρέπουν άλμα. Είχαμε σημαντική καταγραφή στην αυτοδιοίκηση, εμείς μόνο αντέξαμε το γαλάζιο κύμα και είμαστε η 2η δύναμη στο χώρο» είπε.

Μάλιστα, η Φώφη Γεννηματά έβαλε και τον πήχη των εθνικών εκλογών: «Στις ερχόμενες εκλογές θέτουμε ως στόχο να αντιστοιχίσουμε τις κοινωνικές και αυτοδιοικητικές μας δυνάμεις με το εκλογικό αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών».

«Ο Τσίπρας ηττήθηκε, αποδοκιμάστηκε, φεύγει»

Εξαπολύοντας επίθεση κατά του πρωθυπουργού είπε: «Ο κ. Τσίπρας τα έδωσε όλα, ηττήθηκε, αποδοκιμάστηκε, φεύγει. Αφήνει βαριά κληρονομιά με τις δεσμεύσεις που ανέλαβε και τις υποχωρήσεις που έκανε στους δανειστές, την καθήλωση της οικονομίας, τους εξοντωτικούς φόρους, την φτωχοποίηση της μεσαίας τάξης, την εγκατάλειψη της νέας γενιάς. Σκληρές συντηρητικές πολιτικές που δεν μπορούν να συνεχιστούν».

Τόνισε ακόμη ότι «ο κ. Τσίπρας φεύγει, με έντονη την εικόνα του διχασμού που καλλιέργησε και με παραχωρήσεις σε εθνικά θέματα. Αντιμετώπισε το προσφυγικό αλλά και τις κρίσεις με τις φωτιές και τις πλημμύρες με κυνισμό, αλαζονεία και χωρίς ίχνος ανθρωπιάς» και «φεύγει έχοντας τραυματίσει βαριά την αξιοπιστία του πολιτικού μας συστήματος με τα φαινόμενα καθεστωτισμού, παρακμής και εκφυλισμού, που ο ίδιος προκάλεσε».

Μάλιστα, η Φώφη Γεννηματά πρόσθεσε ότι ο Αλ. Τσίπρας «δυστυχώς όχι μόνο προσπάθησε να απαλλάξει τη ΝΔ από τις ευθύνες της για την κρίση αλλά έγινε και ο μέγας χορηγός του κ. Μητσοτάκη. Ευτέλισε τις προοδευτικές αρχές και αξίες, προκάλεσε συντηρητική στροφή και δημιούργησε τις συνθήκες για επικράτηση της Νέας Δημοκρατίας τόσο στις ευρωεκλογές, όσο και στις Αυτοδιοικητικές εκλογές. Και τώρα επιστρατεύει το τελευταίο παραμύθι. Ζητά την ψήφο του Ελληνικού λαού για να ανακοπεί δήθεν τη δεξιά!».

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής κατηγόρησε τον πρωθυπουργό που εφάρμοσε σκληρές πολιτικές λιτότητες και φεύγει με παραχωρήσεις στα εθνικά θέματα, καλλιεργώντας πολιτική διχασμού. «Ο κ. Τσίπρας πρέπει να ηττηθεί οριστικά γιατί έκανε ζημιά στη χώρα με τη στάση ζωής του στα θέματα που αντιμετώπισε» είπε επίσης.

Τι είπαν βουλευτές και στελέχη

Τα στελέχη που πήραν το λόγο μετά την Φώφη Γεννηματά αναφέρθηκαν στο θέμα Βενιζέλου. Υπήρξε έμμεση κριτική αλλά σε πολύ ήπιους τόνους προτάσσοντας την ανάγκη για ενότητα και την μάχη των εθνικών εκλογών.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος που άνοιξε τις τοποθετήσεις των στελεχών, αποκάλυψε ότι έχει συζητήσει το θέμα με την Φώφη Γεννηματά τις προηγούμενες ημέρες αλλά επεσήμανε ότι η εσωστρέφεια στο ΚΙΝΑΛ είναι αυτό που επιδιώκουν οι δύο αντίπαλοι, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Λεωνίδας Γρηγοράκος επεσήμανε ότι έγινε λάθος ως προς την διαχείριση. «Είναι κεφάλαιο ο Βενιζέλος, δεν μπορεί να δεχθούμε ότι μπορεί να μας σέρνει προς μια κατεύθυνση» σημείωσε.

Ο Κώστας Σκανδαλίδης από την πλευρά του παρατήρησε: «Δεν μπορώ να δεχθώ ότι ο Βενιζέλος μας σέρνει προς την ΝΔ και η Φώφη προς τον ΣΥΡΙΖΑ». «Η εσωστρέφεια πρέπει να τελειώσει... χθες» πρόσθεσε και σημείωσε πως «έχουμε δεχθεί τόσο πόλεμο και τα στελέχη μας έχουν δεχθεί τόσο βάρος όλα αυτά τα χρόνια, που δεν αντέχουν άλλο να τους πετροβολούν».

Ο Γιάννης Μανιάτης σημείωσε ότι η απόφαση για τον Ευ. Βενιζέλο «ήταν λάθος, αλλά εγώ καλώ ήδη τα στελέχη μας να αποτινάξουν το βάρος της κριτικής για θέματα παρελθόντος και να κοιτάξουν μπροστά».

Ο Γιάννης Κουτσούκος παρατήρησε ότι οι αποφάσεις είναι της προέδρου «αλλά αν πρόκειται για ζητήματα στρατηγικής καλό είναι να συζητάμε».

Αν σου άρεσε κάνε