Το ΚΙΝΑΛ απέχει από τη Βουλή για τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα

Το ΚΙΝΑΛ απέχει από τη Βουλή για τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 18:25 Δημιουργία 04/06/19, 18:21

Συνέχεια στις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει στα κόμματα της αντιπολίτευσης το «τρέξιμο» της ψήφισης μέτρων του ΣΥΡΙΖΑ από τη Βουλή δίνει το Κίνημα Αλλαγής, με τον Βασίλη Κεγκέρογλου να ανακοινώνει την Τρίτη πως το κόμμα θα αποχωρήσει από τη διαδικασία για τις αλλαγές στο Ποινικό Κώδικα.

Σε σχετική δήλωση, ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ αναφέρει πως «μετά τη μεθόδευση ανάδειξης Προέδρου και Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, τις καταγγελίες δικαστικών λειτουργών για την κατασκευή της σκευωρίας της υπόθεσης Novartis στη Βουλή, η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-Προθύμων επιχειρεί να κακοποιήσει το θεσμό της Δικαιοσύνης, ακόμα μία φορά, κυριολεκτικά τρεις μέρες πριν την προκήρυξη εκλογών, με την εισαγωγή προς ψήφιση του Ποινικού Κώδικα και του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας

Στη Διάσκεψη Προέδρων καταγγείλαμε αυτή την κυβερνητική μεθόδευση της τελευταίας στιγμής, αφού:

1) 4,5 χρόνια έχουν παραλάβει την επεξεργασία και το τελικό σχέδιο για τους κώδικες από την προηγούμενη κυβέρνηση και συγκεκριμένα από τον τότε Γενικό Γραμματέα Νικόλα Κανελλόπουλο.

2) Συνέστησαν τρεις (3) διαφορετικές νομοπαρασκευαστικές επιτροπές οι οποίες άλλαζαν σύνθεση και κατεύθυνση με κάθε αλλαγή Υπουργού Δικαιοσύνης της Κυβέρνησης.

3) Μέχρι χθες δεν είχαν κατατεθεί οι αιτιολογητικές εκθέσεις των Κωδίκων, ενώ ουσιώδεις διατάξεις άλλαζαν ανάλογα με τις παρεμβάσεις των Υπουργών.

Ο εισηγητής και ο Κοινοβουλευτικός μας Εκπρόσωπος στην αρχή κάθε διαδικασίας που θα επιχειρηθεί, θα καταγγέλλουν αυτή τη μεθόδευση και δεν θα συμμετάσχουν στη διαδικασία συζήτησης και ψήφισης. Δηλώνουμε ότι οι Κώδικες, ακόμα και αν ψηφιστούν, από τη συγκυριακή κοινοβουλευτική πλειοψηφία ΣΥΡΙΖΑ- Προθύμων θα πρέπει να τύχουν επεξεργασίας και ψήφισης από τη νέα Βουλή» καταλήγει ο κ. Κεγκέρογλου.

Αν σου άρεσε κάνε