Ο ΣΥΡΙΖΑ στήνει προεκλογικό κέντρο στη Βουλή

Ο ΣΥΡΙΖΑ στήνει προεκλογικό κέντρο στη Βουλή

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 08:32 Δημιουργία 05/06/19, 08:25
Αρθρογράφος: Βούλα Μαλαίνου
ΒΟΥΛΑ ΜΑΛΑΙΝΟΥ

Σε προεκλογικό κέντρο του ΣΥΡΙΖΑ μετατρέπεται η Βουλή για ένα τριήμερο, κατά το οποίο υπουργοί και βουλευτές του κόμματος θα μπορούν να καταθέτουν ό,τι τροπολογία θέλουν, προκειμένου να ευχαριστήσουν τους ψηφοφόρους τους.

Η κυβέρνηση Τσίπρα το τερματίζει με τις πρωτοφανείς ενέργειες, καθώς ενώ έχει παραιτηθεί και μόλις ένα μήνα πριν τις εθνικές εκλογές, προχωρεί σε ένα βομβαρδισμό νομοθετημάτων της τελευταίας στιγμής.

Ουσιαστικά, αποφασίζει και πράττει. Δηλαδή, έως να ανοίξουν οι κάλπες, ο ΣΥΡΙΖΑ κυβερνά, συνεπώς μπορεί να κάνει και ό,τι θέλει. Προφανώς, σε Μαξίμου και Κουμουνδούρου η αλαζονεία δεν έχει καθόλου περιοριστεί, παρά την πανωλεθρία του κόμματος και στις δύο Κυριακές.

Πρόκειται, πάντως, όπως όλα δείχνουν για «γραμμή» του πρωθυπουργού, ο οποίος μάλιστα χθες δήλωσε πως μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή θα έχει ψηφιστεί και η τροπολογία της ακύρωσης της μείωσης του αφορολόγητου, προκαλώντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη να προσέλθει στη Βουλή να την ψηφίσει.

Σημειώνεται πως η ΝΔ έχει ανακοινώσει ότι θα απέχει από αυτή την διαδικασία στη Βουλή, η οποία κινείται στα όρια της εκτροπής.

Θα πρέπει να επισημανθεί πως πριν τις ευρωεκλογές, ο πρόεδρος της ΝΔ καλούσε τον πρωθυπουργό να ψηφίσει τη «γαλάζια» τροπολογία για τη μη μείωση του αφορολόγητου, με τον κ. Τσίπρα να απαντά πως δεν ήρθε ακόμη η ώρα.

Τυχαία, πάντα, η ώρα έφτασε… μετά τη σαρωτική νίκη της ΝΔ στις κάλπες, την πανωλεθρία του ΣΥΡΙΖΑ και ενώ οι εθνικές εκλογές έπονται.

«Υπάρχει δημοσιονομικός χώρος να μην εφαρμοστεί η μείωση του αφορολογήτου. Έχουμε κερδίσει το θέμα της μη μείωσης του, το γνωρίζουν οι θεσμοί και οι εταίροι. Είναι συμφωνημένο και προδιαγράφεται από τη θετική πορεία της οικονομίας» ανέφερε ο κ. Τσίπρας χθες, ενώ σήμερα θα δει το φως της δημοσιότητας η 3η μετάμνημονιακή έκθεση των θεσμών, η οποία όπως λένε οι πληροφορίες «καρφώνει» τον ΣΥΡΙΖΑ για τις παροχές του Ζαππείου, διαπιστώνοντας δημοσιονομικά «κενά».

Η Βουλή θυμίζει «καζάνι που βράζει», με την κυβέρνηση να προσπαθεί να εκμεταλλευτεί πολιτικά ακόμη και τις τελευταίες ημέρες της στην εξουσία, για να ανεβάσει τα πεσμένα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ.

Σήμερα, Τετάρτη θα συζητηθεί η κύρωση της συμφωνίας της Ελληνικής Δημοκρατίας με το Αζερμπαϊτζάν και η κύρωση του πρωτοκόλλου της Ναγκογια για τους γενετικούς πόρους.

Μάλιστα, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, σύροντας πρώτη το χορό, κατέθεσε δύο τροπολογίες, εκ των οποίων η μία αφορά το ύψος και την κλίση της στέγης στα σπίτια της εκλογικής της περιφέρειας, της Κεφαλονιάς.

Με την τροπολογία που κατατέθηκε στην Κύρωση της Συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και Αζερμπαϊτζάν για το περιβάλλον, η ίδια ζητεί το μέγιστο ύψος της στέγης στα σπίτια του νησιού να φτάνει τα 2 μέτρα αντί για 1,60 που είναι σήμερα.

Στη συνέχεια, την Πέμπτη θα ξεκινήσει η συζήτηση των Κωδικών της Δικαιοσύνης, ενώ την Παρασκευή το νομοσχέδιο για την αποδοχή δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Στο μεταξύ, αίσθηση προκάλεσε η δήλωση του Νίκου Βούτση «ευελπιστώ πως δεν θα είναι πολλές ούτε θα έχουν «φωτογραφικό» χαρακτήρα», αναφερόμενος στις ρουσφετολογικές τροπολογίες του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ίδιος είπε πως από 10 έως 13 Ιουνίου ο Κ. Τσίπρας θα επισκεφθεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και θα τον ενημερώσει για την απόφασή του να προσφύγει σε πρόωρες εθνικές εκλογές.

Πρόσθεσε ότι θα ακολουθήσει η θυροκόλληση του διατάγματος για την διάλυση της Βουλής και πως μέχρι τότε το Κοινοβούλιο μπορεί να λειτουργεί.

«Η Βουλή διαλύεται με πρόταση του πρωθυπουργού. Μέχρι τότε θα είναι ανοικτή», ανέφερε, σημειώνοντας ωστόσο πως «δεν θεωρώ πιθανό να υπάρξει συνεδρίαση την ερχόμενη εβδομάδα».

Αν σου άρεσε κάνε